Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Κατά της «αιχμαλωσίας» ο Α. Σαμαράς. Συγκυβέρνηση = Άφεση αμαρτιών για το ΠΑΣΟΚ

Σοφία Βούλτεψη

Πιστός μέχρι την τελευταία στιγμή στην πεποίθηση ότι ενδεχόμενη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ (βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων) θα καθιστούσε τη Ν.Δ. «αιχμάλωτη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ» έμεινε μέχρι την τελευταία προ των εκλογών ώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Σε όλες τις ομιλίες του, με αιχμή του δόρατος την χθεσινή κατά την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Ζάππειο, ο κ. Σαμαράς ζητά από τους πολίτες ισχυρή εντολή, υποσχόμενος ότι η ΝΔ θα θεμελιώσει τη νέα μεταπολίτευση.



«Δώστε μας τη δύναμη ενός Έθνους για να αλλάξουμε την τύχη της Πατρίδας. Θα είμαι ο πρωθυπουργός όλων σας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι δεν επέστρεψε στην πολιτική για να συμβιβαστεί αλλά για να πολεμήσει.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι με το Μνημόνιο έκλεισε καταστήματα και οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία. Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά του Γ. Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι η πρότασή του για δημοψήφισμα απομόνωσε την Ελλάδα από την Ευρώπη. «Ο κ. Παπανδρέου έφυγε, τώρα ήρθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς είπε πως δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό, αλλά μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ «για να πέσει στα μαλακά».

Υποστήριξε ότι συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρότερα κόμματα για να την καταγγείλουν, χαρακτηρίζοντας τους μη αριστερούς νέους πολιτικούς σχηματισμούς «νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ».

Πυρά εξαπέλυσε και κατά της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι δεν θα δεχτεί η σημαία των Ναζί να εμφανιστεί στην ελληνική Βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν έχει σχέση με το λαϊκισμό, δεν βάζει στους Έλληνες ψεύτικα διλήμματα και πρόσθεσε ότι επί δύο χρόνια ψηφίζει ό,τι είναι καλό για τον τόπο.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για τη έξοδο από την κρίση: «Το σχέδιό μας είναι απλό, πέντε λέξεις μόνο: Ανάκαμψη, Κοινωνική Συνοχή, Ανάπτυξη, Ασφάλεια».

Τόνισε ότι ήταν μόνος στην Ελλάδα και το εξωτερικό όταν μιλούσε για μέτρα ανάπτυξης. «Ανάπτυξη για εμάς σημαίνει πάνω από όλα ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει και μείωση των φόρων», σημείωσε.

Παράλληλα, υποσχέθηκε την αποκατάσταση στο αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού, τη διερεύνηση των «πόθεν έσχες» των πολιτικών από δικαστικούς, την οριστική τακτοποίηση των αυθαίρετων χωρίς επιπλέον πρόστιμα και το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή με περιορισμό των προνομίων τους.

Την ίδια ώρα, με μακροσκελές άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα υπό τον τίτλο «Από τον συντηρητικό ευρωπαϊκό χειμώνα στην προοδευτική ευρωπαϊκή άνοιξη», ο Γ. Παπανδρέου επέμεινε πως «η Ελλάδα χρειάζεται και πάλι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ», ζητώντας από τους πολίτες να σκεφτούν αν αξίζει η χώρα να στείλει διεθνώς ένα μήνυμα ότι ενισχύει τις συντηρητικές δυνάμεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι η Ευρώπη αλλάζει σελίδα στο μακροσκελές άρθρο του το οποίο ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο «Από τον συντηρητικό ευρωπαϊκό χειμώνα στην προοδευτική ευρωπαϊκή άνοιξη».

Παράλληλα, υπενθυμίζει τις προτάσεις του για την έκδοση ευρωομολόγων, για το χρέος και την ανάπτυξη, τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τον φόρο στο διοξείδιο του άνθρακα, την ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, των CDS των οίκων αξιολόγησης, των φορολογικών παραδείσων καθώς και μιας νέας φιλόδοξης αναπτυξιακής στρατηγικής πανευρωπαϊκού επιπέδου και πρόσθεσε ότι όλα αυτά απορρίφθηκαν από τη συντηρητική πλειοψηφία της Ευρώπης.

Η επιδίωξη ήταν η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά όσο πιο συχνά παρεμβαίνει ο κ. Παπανδρέου, τόσο περισσότερο ξυπνά τις μνήμες της πορείας του προς το Μνημόνιο…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου