Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Εξασφάλιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας πτυχιούχων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε απόφαση η οποία ορίζει την εξασφάλιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας σε όσους εκ των πτυχιούχων, ακαδημαϊκού έτους εισαγωγής 2013-2014 και εφεξής, των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:
α) Πληροφορικής και
β) Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική, παρακολούθησαν επιτυχώς όλα τα διδακτικά αντικείμενα που εμπίπτουν στις ακόλουθες θεματικές περιοχές:
1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής
2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας
3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση οι οποίες εμπεριέχονται στο πρόγραμμα σπουδών των εν λόγω Τμημάτων.
Βεβαίωση περί της επιτυχούς παρακολούθησης των ανωτέρω διδακτικών αντικειμένων εκδίδεται αρμοδίως από τα Τμήματα.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕ για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

                              
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΟΥΛΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΝΤΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΖΟΥΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η επισκόπηση του τύπου της Παρασκευής (25-11-16) Διαβάστε περισσότερα: Η επισκόπηση του τύπου της Παρασκευής (25-11-16)

“Μηχανισμός” αξιολόγησης για 20.000 στελέχη εκπαίδευσης

Την “πόρτα” του νέου συστήματος αξιολόγηση, ως αξιολογούμενοι πρώτοι θα περάσουν οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Θα ακολουθήσουν με τη σειρά:
Α.  Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης,
Β. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, και
Γ. Οι Διευθυντές σχολείων

Το αλλοπρόσαλλο προσωπείο της Αξιολόγησης στην Εκπαίδευση

Με τις νέες εξαγγελίες του Υπουργού για την Αυτοαξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων, πάλι τίθεται επί τάπητος ένα παλιό και «ξεχασμένο θέμα» Είναι όντως ένα παλιό θέμα, το οποίο  κάθε τόσο ανακινείται από διάφορες σκοπιμότητες και αναγκαιότητες και όλο…ηττάται!
Για ποίο λόγο;
Με μια φράση, «διότι εδώ είναι Ελλάδα».  Όλοι γνωρίζουν την Ελληνική Κοινωνία και τις νόρμες που επικρατούν αρχαιόθεν (και όχι λόγω Τουρκοκρατίας όπως θέλουμε, για να ρίχνουμε σε τρίτους προσωπικές ευθύνες)

Η Μαύρη Βίβλος για τη λεγόμενη αυτοαξιολόγηση. Τι έγγραφε η Ομάδα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2013



“Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για την ανατροπή και την αποδόμηση αυτών των πολιτικών” Ακολουθεί ένα επίκαιρο και  διαφωτιστικό   απόσπασμα από τη ¨Μαύρη Βίβλο της μνημονιακής εκπαίδευσης”  το οποίο στις σελίδες 64 και 65 αναφέρεται και στην αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΕΔΩ 

Επιστρέφει η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων της χώρας

Επιστρέφει η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων της χώρας


Αξιολόγηση
Την υποχρεωτική ετήσια επαναλαμβανόμενη
 αυτοαξιολόγηση
 όλων των σχολικών

 μονάδων

 της χώρας , αναμένεται να 
θεσμοθετήσει άμεσα ο 
υπουργός 
Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υλοποιώντας «οδηγία»
 των
 Θεσμών. Μάλιστα ο Κώστας 
Γαβρόγλου από τις πρώτες
 κιόλας μέρες έδωσε το
 στίγμα των προθέσεων 
του Υπουργείου
 Παιδείας:  «Ας μη φοβόμαστε 
να πούμε τη λέξη αξιολόγηση».

Η Ν.Δ. για την Έκθεση της Ε.Ε. για την Παιδεία

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρακολούθηση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην Ελλάδα,έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η Έκθεση συνιστά έμπρακτη απόδειξη ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συστηματικά, εδώ και 20 μήνες, έχει τοποθετήσει την Παιδεία σε τροχιά υποβάθμισης. Η αναστολή των διαδικασιών αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, το νέο σύστημα επιλογής και μοριοδότησης προϊσταμένων σχολικών μονάδων, η κατάργηση της βάσης του 10, ο νέος τύπος ολοήμερου σχολείου, είναι μερικά μόνο από τα πλήγματα που κατάφερε στην καρδιά του εκπαιδευτικού συστήματος η ιδεοληπτική και οπισθοδρομική πολιτική της Κυβέρνησης. Οι έννοιες της αυτονομίας και της αξιολόγησης, που συνθέτουν αξιακά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, βρίσκονται στον αντίποδα της ακολουθούμενης πολιτικής της Κυβέρνησης.  Η αναβάθμιση του ρόλου του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος αποτελεί τον πυρήνα της δικής μας πρότασης.  Προκειμένου η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος, από ουραγός, στην Ευρώπη των 28 και να ξεπεράσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία, απαιτούνται σημαντικές τομές από πολιτικές δυνάμεις με πραγματικό μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό.  Από πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την Παιδεία ως όχημα για την έξοδο από την πολυεπίπεδη κρίση που διέρχεται η χώρα».

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ
xe

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΝΣΚ: Γνωμοδότηση για την ποινή Σχολικού Συμβούλου που επέβαλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας

Α. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας  Χρήστος Δημητρίου με την υπ’ αρ. … απόφασή του επέβαλε στην Σχολική Σύμβουλο … τη πειθαρχική ποινή του προστίμου ίσου με τις αποδοχές τριών ημερών για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων της ως μονοπρόσωπο πειθαρχικό όργανο.
Β. Επί ενστάσεως της υπαλλήλου, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την υπ’ αρ. … απόφασή του έκρινε ότι αναρμοδίως επιβλήθηκε η ανωτέρω ποινή, όφειλε δε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης να παραπέμψει την υπόθεση απευθείας στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο που είναι
αποκλειστικά αρμόδιο να επιληφθεί σε πρώτο και τελευταίο βαθμό.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό υποψήφιων εκπαιδευτικών εγγεγραμμένων στους πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την αριθ. πρωτ. 194728/E2/15-11-2016 Υπουργική Απόφαση, καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ11, ΠΕ12.01(.02), ΠΕ13, ΠΕ14.01 (.06), ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34 και ΠΕ60 που είναι εγγεγραμμένοι στους οικείους οριστικούς πίνακες διοριστέων του γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008 να υποβάλουν αίτηση-δήλωση περιοχών προτίμησης για διορισμό, προκειμένου να καλύψει κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού κλάδων/ειδικοτήτων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2016-2017.
 Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά από την Τετάρτη 16 έως και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016.
 


http://didefth.gr/new

Τι ισχύει με την εξαγορά πλασματικών χρόνων για τις συντάξεις του Δημοσίου

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα αναφορικά με το τι ισχύει σχετικά με την εξαγορά από ασφαλισμένους υπαλλήλους του Δημοσίου πλασματικών χρόνων και χρόνων ασφάλισης σε άλλους φορείς, πριν από το διορισμό και μετά από συνεργασία με αρμόδιους συναδέλφους, ενημερωτικό σημείωμα από την Ομοσπονδία συλλόγων υπαλλήλων αιρετών Περιφερειών Ελλάδας διευκρινίζει τα εξής:
Α) Για όσους η πρώτη τους σχέση με το δημόσιο είναι έως τις 31/12/1982 [με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (έκτακτος, μόνιμος, αναπληρωτής εκπ/κος, ωρομίσθιος, ή έχει δουλέψει κάποια ημερομίσθια)] και έχουν και χρόνο ασφάλισης σε οποιοδήποτε άλλο φορέα για εργασία στον ιδιωτικό τομέα (ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΤΕΒΕ) ισχύουν :

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Κ. Γαβρόγλου: Φορέας αξιολόγησης για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Θεσμοθέτηση ενιαίου φορέα αξιολόγησης για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης - αυτοαξιολόγηση, προβλέπει το Τριετές Σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Το ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών παρότι δεν υπάρχει πουθενά στα πορίσματα του Εθνικού Διαλόγου, “άνοιξε” από το περασμένο καλοκαίρι τόσο από τον πρώην υπουργό Ν. Φίλη όσο και από τον νυν Κώστα Γαβρόγλου.
Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου  προ ημερών προανήγγειλε  την  επαναφορά της αξιολόγησης  των εκπαιδευτικών,  μιλώντας για την ανάγκη  αλλαγής  νοοτροπιών.
Συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου, είπε τα εξής:

Εντυπωσιακή εκδήλωση για τη Γιαννάκου παρουσία Καραμανλή

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι παραβρέθηκαν στην τιμητική εκδήλωση για την Μαριέττα Γιαννάκου που οργανώθηκε σήμερα στη Λαμία, παρόντος και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καραμανλής έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής κατά την άφιξή του, όπως επίσης και την αποχώρηση του.
Το σύνολο των ομιλητών αναφερόμενοι στο έργο αλλά και την διαδρομή της Μαριέττας Γιαννάκου τόνισαν την ανάγκη σε ορισμένους τομείς της πολιτικής ζωής να υπάρχει μια ευρύτατη συναίνεση.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

‘Ολες οι αλλαγές για τους μαθητές Γυμνασίου: Μαθήματα,αξιολόγηση, εξετάσεις, προαγωγή

Σχολικό και διδακτικό έτος
1. Το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.
2. Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους.
3. Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους διεξάγεται η διδασκαλία των μαθημάτων και γίνονται οι κάθε είδους
εξετάσεις.
4. Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο διδακτικές περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Η πρώτη περίοδος (1ο τετράμηνο) διαρκεί από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και η δεύτερη περίοδος (2ο
τετράμηνο) από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.

Στη Λαμία αύριο ο Καραμανλής για τη Μαριέττα Γιαννάκου



Στις 11:00΄ το πρωί της Κυριακής η εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Κωστής Χατζηδάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Χρήστος Κίττας.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τα δύο λάθη του νόμου επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου δόθηκε να καθαρογραφεί η απόφαση της Ολομέλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση φέρεται να κινείται προς την κατεύθυνση επικύρωσης του Γ΄ επταμελούς τμήματος του ΣτΕ το οποίο, αφενός ομόφωνα είχε κάνει δεκτό το αίτημα του έννομου συμφέροντος όσων προσέφυγαν και αφετέρου έκρινε ότι τίθενται σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας τα οποία, και παρέπεμψε για συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας λόγω της κρισιμότητάς τους.
Η μυστικότητα της ψηφοφορίας  καθώς και  η απουσία αιτιολόγησης της αποτίμησης των τριών 
κριτηρίων (της συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο, της προσωπικότητας και της γενικής συγκροτήσεως) από το Σύλλογο Διδασκόντων θα καταστήσουν το νόμο επιλογής διευθυντών άκυρο.
Οι δύο άξονες που βασίστηκε η  απόφαση, που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, είναι:
1. Η διοίκηση των σχολικών μονάδων πρέπει να αναδεικνύεται μέσα από διαφανή και αντικειμενική  διαδικασία, κατάλληλη για την διασφάλιση της ενιαίας και ομοιόμορφης εφαρμογής των οριζομένων κριτηρίων και όχι με  μυστική ψηφοφορία.
2. Η διαδικασία αποτίμησης των κριτηρίων, χωρίς αιτιολογία, (της συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο, της προσωπικότητας και της γενικής συγκροτήσεως) του υποψηφίου με τη μυστική ψηφοφορία του συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας,( παρ. 4 του άρθρου 19 του ν.4327/2015) προσκρούει στο Σύνταγμα. 
Από τα παραπάνω  φαίνεται ότι δεν εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις αξιοκρατικής κρίσεως των Διευθυντών.

ΔΑΚΕ: Η νίκη σε αριθμούς στις εκλογές για το ΚΥΣΔΕ

Από τον παραπάνω πίνακα φαίνεται ότι:
•    Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ σημείωσε καθαρή μείωση ποσοστού, εισπράττοντας την δυσαρέσκεια του κλάδου για τις συνεχείς αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.
•    Η παράταξη των Παρεμβάσεων, όχι μόνο δεν εισπράττει κέρδη από την εκλογική υποχώρηση των ΣΥΝΕΚ, αλλά υφίσταται και η ίδια σημαντική μείωση του ποσοστού της. Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα ότι οι συνάδελφοι αποδοκιμάζουν τις ακραίες εκδηλώσεις και απαιτούν ξεκάθαρη στάση και σύνθεση απόψεων.
•    Η παράταξη του ΠΑΜΕ αδυνατεί να εισπράξει κατ΄ ελάχιστον οφέλη από τη δυσαρέσκεια του κλάδου προς την κυβερνητική παράταξη και υφίσταται και η ίδια οριακές απώλειες. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν επιδοκιμάζει την πολιτική της τυφλής σύγκρουσης και της άρνησης σε όλα τα ζητήματα.
•    Μικρές απώλειες σημειώνει η παράταξη της ΠΕΚ.
•    Η μόνη παράταξη που αύξησε τα ποσοστά της είναι η παράταξη της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Οι συνάδελφοι αναγνώρισαν τη συνέπεια που επιδείξαμε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, αλλά και τη διάθεση να προτείνουμε λύσεις και να επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση προς όφελος του κλάδου. Αυτήν την τακτική θα την ακολουθήσουμε μέχρι τέλους.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε
         ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
   Δημήτρης Πεππές                    Νίκος Παπαχρήστος

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Στη Λαμία ο Κώστας Καραμανλής...

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί τη Λαμία την Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Ο λόγος που θα βρεθεί  στη Φθιωτική πρωτεύουσα είναι για να παραστεί στην εκδήλωση, που θα γίνει στη Λαμία προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου.
H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, μετά από πρωτοβουλία που πήραν πολίτες της Φθιώτιδας, για να τιμήσουν την πρώην Υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για τη συμβολή της στην εκπαίδευση και γενικά το δημόσιο βίο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης 

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ψηφιακές βιβλιοθήκες και υπηρεσίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ακολουθώντας τις διεθνείς εκπαιδευτικές τάσεις και συμβαδίζοντας με τις διεθνείς εκπαιδευτικές πολιτικές και πρακτικές στοχεύει στην αναβάθμιση της ψηφιακής εκπαίδευσης και στον ενεργό μελλοντικό κοινωνικοποιημένο πολίτη.
Στο πλαίσιο αυτό, μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ψηφιακή εκπαίδευση ξεκινάει στα σχολεία. Μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών και βιβλιοθηκών είναι διαθέσιμες, ανοιχτές στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.
Στοχεύοντας στην ενημέρωση και ανάδειξη των διαθέσιμων και αναπτυσσόμενων υπηρεσιών ψηφιακής εκπαίδευσης του Υπουργείου σε ένα ευρύτερο κοινό, δημιουργήθηκε ο δικτυακός τόπος https://go.minedu.gov.gr.
Ο δικτυακός τόπος https://go.minedu.gov.gr στοχεύει στην ενημέρωση και υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών όσον αφορά την ανοιχτή πρόσβαση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες & υπηρεσίες ανά βαθμίδα και γνωστικό αντικείμενο.

Οι πληροφορίες για την απόφαση του ΣτΕ για το σύστημα επιλογής Διευθυντών των Σχολείων

Α. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ολοκλήρωσε όλες τις διασκέψεις   σχετικά με την προσφυγή της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών  Εκπαίδευσης και 57 Διευθυντών Σχολείων , στο ζήτημα της συνταγματικότητας και την νομιμότητας της κανονιστική πράξης που αφορά τις επιλογές στελεχών σύμφωνα με το Νόμο 4327/2015 των «Μπαλτά-Κουράκη».
Β. Σήμερα Παρασκευή δόθηκε να καθαρογραφεί η απόφαση της Ολομέλειας.
Γ.Η απόφαση  κινείται προς την κατεύθυνση επικύρωσης του Γ επταμελούς τμήματος του ΣτΕ.

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια



Στις 2 Νοεμβρίου οι καθηγητές μίλησαν και έστειλαν ηχηρό μήνυμα.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ :

·        Αναδείχτηκε πανελλαδικά πρώτη δύναμη στο ΚΥΣΔΕ , έχοντας διαφορά σχεδόν 9 ποσοστιαίων μονάδων από τη Δεύτερη παράταξη.

·        Αύξησε το ποσοστό της κατά 30% σε σχέση με το 2014.

·        Εξέλεξε και τους 2 Αιρετούς στα ΠΥΣΔΕ Αργολίδας και Σερρών.


·        Εξέλεξε Αιρετούς εκπροσώπους σε 2 Α-ΠΥΣΔΕ (ΑΤΤΙΚΗΣ και ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ) καθώς και σε 3 ΠΥΣΔΕ (ΗΛΕΙΑΣ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ) που δεν είχε εκπροσώπησ
Συγκεκριμένα και επί 52 Δ/νσεων Εκπ/σης σε σύνολο 58 έλαβαν: