Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Θα κάνει και μάθημα σε τάξη ο νέος σχολικός σύμβουλος; Ριζικές αλλαγές μελετά το υπουργείο…

Ριζικές αλλαγές στο θεσμό του σχολικού συμβούλου ετοιμάζει το υπουργείο παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr”.
Συγκεκριμένα, αλλάζει ριζικά ο ρόλος τους και θα έχει χαρακτήρα υποστηρικτή των εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ενότητες σχολείων (μεγέθους περίπου 10 μεγάλων σχολικών μονάδων), αλλά και θα έχει και διδακτικό ωράριο σε σχολική μονάδα (περίπου 25 έως 30 ώρες μηνιαίως).
Πέρα από τα επιστημονικά του προσόντα εξετάζεται το ενδεχόμενονα έχουν γνώμη – μοριοδότηση στην επιλογή του και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της γεωγραφικής ενότητας που θα επιθυμεί να αναλάβει θέση. Αν ισχύσει αυτό, τότε θα καταργηθεί η συνέντευξη. Κάτι σχετικό δηλαδή με το αντίστοιχο που θα ισχύσει στους Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Ήδη η θητεία των σχολικών συμβούλων έχει παραταθεί και οι οποίες αποφάσεις αναμένεται να γνωστοποιηθούν εντός του καλοκαιριού.
Ζ. Κ.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΟΛΟ το χρονοδιάγραμμα για την επιλογή Διευθυντών και Υποδιευθυντών των σχολείων της χώρας

Ολοκληρώθηκε  η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για θέσεις Διευθυντών στην Πρωτοβάθμια καθώς με την παράταση που είχε δοθεί καταληκτική ημερομηνία ήταν για την Πρωτοβάθμια η 25η Μαΐου. Στις 3 Ιουνίου λήγει η προθεσμία αιτήσεων για τους υποψήφιους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  θα προβούν σε σύνταξη πινάκων δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων στη διαδικασία επιλογής, καθώς και στην αποτίμηση και σύνταξη πινάκων των μοριοδοτούμενων κριτηρίων των υποψηφίων.
Οι  πίνακες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για ενημέρωση των υποψηφίων οι οποίοι δύνανται να υποβάλουν ενστάσεις εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών
ημερών. Μετά την εκδίκαση των ενστάσεων από τα διευρυμένα οικεία ΠΥΣΠΕ−ΠΥΣΔΕ θα αναρτηθούν  οι αναμορφωμένοι πίνακες.

Χωρίς εκπαιδευτικούς τα σχολεία από Σεπτέμβρη!!!

Ανησυχεί η πολιτική ηγεσία για τη λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη;;;
Ενημερώνονται από τις διοικητικές υπηρεσίες για τον απίστευτο χρόνο που χρειάζεται, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές
Αυτή η διαρκής αναβλητικότητα έχει παραλύσει εντελώς το σύστημα.... το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές, ακόμη δεν βγήκε στη διαβούλευση... αναβάλλεται διαρκώς... πώς όμως θα γίνουν οι νέοι πίνακες αναπληρωτών ,αν δεν ψηφισθεί... πότε θα ελεγχθούν χιλιάδες προϋπηρεσίες και άλλα δικαιολογητικά; το ίδιο και για την ειδική αγωγή...
πότε θα ελεγχθούν μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια κλπ;
​Η επιτροπή για τις μετατάξεις δεν ξανασυνεδρίασε... το ίδιο και η επιτροπή για τον τρόπο των μόνιμων διορισμών... πώς όμως θα γίνουν οι μεταθέσεις κι οι μόνιμοι διορισμοί αν δεν λυθούν αυτά τα θέματα;;;
Στο μόνο για το οποίο βιάζεται η ηγεσία του υπουργείου είναι η επιλογή των στελεχών της διοίκησης της εκπαίδευσης, όπου ψήφισε και υλοποιεί τον νόμο ταχύτατα... Ωραία θα έχουμε νέους Δ/ντές, υποδιευθυντές και Δ/ντές εκπαίδευσης γρήγορα, αλλά αν δεν έχουμε εκπαιδευτικούς πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία; Τις προτεραιότητες τελικά τις προσδιορίζουν οι πολιτικές επιλογές του υπουργείου παιδείας... και, δυστυχώς, για την ηγεσία του υπουργείου κατεπείγουσα επιλογή ήταν τα στελέχη κι όχι η στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικούς.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Οι απώλειες στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων


Εκδόθηκε η εγκύκλιος με το χρονοδιάγραμμα επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Αριστερά περιορισμένης ευθύνης

Επειτα από μια Μεγάλη Υφεση, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Ετσι αντιμετωπίστηκε από πολίτες καλών προθέσεων που δεν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα. Ετσι χαιρετίστηκε η 25η Ιανουαρίου από πολλά διεθνή, κυρίως αγγλοσαξονικά ΜΜΕ. Με μια θετική διάθεση αναμονής έγινε δεκτή ακόμα κι από ένα σημαντικό μέρος του ευρωπαϊκού «κατεστημένου». Για την αναγκαία προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανισότητας, της ανεργίας, που χτύπησαν κόκκινο στην Ελλάδα της κρίσης.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μεταθέσεις, αποσπάσεις και διορισμοί εκπαιδευτικών ...στον αέρα

Φτάνουμε στον Ιούνιο ,σε λίγες μέρες, κι η κατάσταση με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών παραμένει στάσιμη. Οι μεταθέσεις έχουν παγώσει, εξαιτίας του ζητήματος των μετατάξεων,η επιτροπή για τους διορισμούς δεν έχει συνεδριάσει ακόμη,η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν έχει ακόμη εκδοθεί, η επιτροπή για τις μετατάξεις δεν έχει ξανασυνεδριάσει και κανείς δεν γνωρίζει τι τελικά θα γίνει,οι ρυθμίσεις για την αναγνώριση της προυπηρεσίας των αναπληρωτών ,τον αριθμό των μόνιμων διορισμών κλπ καθυστερούν ,τη στιγμή που χρειάζεται πολύς χρόνος για να συνταχθούν οι νέοι πίνακες και να γίνουν οι προσλήψεις.

"Προϋποθέσεις και μοριοδότηση με παραδείγματα στην επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων Α΄/θμιας & B΄/θμιας εκπαίδευσης

Ο Σχολικός Σύμβουλος Δωδεκανήσου Γιάννης Καραγιάννης ετοίμασε την πινακοποίηση όλης της μέχρι σήμερα κείμενης νομοθεσίας για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης (Νόμος, εγκύκλιοι, αναφορές σε άλλους σχετικούς νόμους), καθώς και ειδικούς πίνακες για την ψηφοφορία με ποσοστά και αναγωγή μορίων.


http://www.esos.gr/arthra/38493/proypotheseis-kai-moriodotisi-me-paradeigmata-stin-epilogi-dieythynton-sholikon-monadon

Δημόσιο: Πώς θα αξιολογούνται και θα βαθμολογούνται οι υπάλληλοι

Σε έξι στάδια θα πραγματοποιούνται η επιλογή προϊσταμένων και η αξιολόγηση του προσωπικού, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Το υπουργείο προσανατολίζεται να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο, θεσμοθετώντας ακόμα και ψηφοφορία με κάλπες για την επιλογή των δύο καλύτερων ανά τμήμα ή διεύθυνση. Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων, την αξιολόγηση του προσωπικού και τη στοχοθεσία υπαλλήλων και τμημάτων.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ωράριο διδασκαλίας των διευθυντών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών λυκείων

Με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των διευθυντών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών λυκείων προσδιορίζεται με βάση τον αριθμό των τμημάτων και είναι το ακόλουθο: 
Διευθυντές
3-5 τμήματα
6-9 τμήματα
10- 12 τμήματα
πάνω από 12 τμήματα
Ώρες ανά εβδομάδα (με υπηρεσία μικρότερη των 20 ετών)
10
9
7
5
Ώρες ανά εβδομάδα (με υπηρεσία μεγαλύτερη των 20 ετών)
8
7
5
3







Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Εξι διευκρινίσεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από το υπουργείο Παιδείας

Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός παραιτήσεων εκπαιδευτικών στη Δευτέροβαθμια


ΕΤΟΣ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ
2015
2.091
2014
3.226
2013
3.990
2012
3.198






Πότε είναι άκυρο το ψηφοδέλτιο για την εκλογή διευθυντών σχολείων - Απουσία σταυρού ή περισσότεροι από ένας σταυρός

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης. Για πρώτη φορά λόγο στην επιλογή των στελεχών έχουν και οι σύλλογοι διδασκόντων που θα κληθούν να ψηφίσουν τους εκπαιδευτικούς που πληρούν μια σειρά κριτηρίων και θα καταθέσουν σχετική αίτηση. 

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η εγκύκλιος (Υ.Α.) για την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. 28 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις για την Β/θμια Εκπ/σης

ΟΛΗ η Υ.Α. εδώ
Προκήρυξη – Χρόνος υποβολής αιτήσεων

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4327/2015

Aίτηση υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ανοικτή επιστολή των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών στον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας

ΠΡΟΣ
Πρωθυπουργό    κ. Αλέξιο Τσίπρα
Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά
Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αναστάσιο Κουράκη
Αξιότιμοι κύριοι,
Διευκρινίζουμε εξαρχής ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις (15/16-5-2015) των συνδικαλιστικών οργάνων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ χρησιμοποιήθηκαν αναγκαστικά ως βάση για τη δημιουργία του εν λόγω υπομνήματος, διότι ήταν και η μόνη σχετικά αναλυτική ενημέρωση για τα διαμειφθέντα στην εν λόγω συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΟΕ-ΟΛΜΕ απ’ όπου προέκυψε και η είδηση περί των προθέσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ για την τύχη των μεταταχθέντων του Ν. 4172/2013. 

Εξώδικη Δήλωση στο υπουργείο από τους μετατασόμενους εκπαιδευτικούς

ξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας, θα στείλουν οι μετατασσόμενοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από τη Βόρεια Ελλάδα, με την οποία θα διαμαρτύρονται  για τις ανακοινωθείσες προθέσεις ανάκλησης όλων των Μετατάξεων.
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
1)
2)
..
..
ΚΑΤΑ
Του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κατοίκου Αθηνών, οδός Α.Παπανδρέου 37, Μαρούσι.
Κοινοποιουμένη και
Στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατοίκου Αθηνών, οδός Ηρώδου Αττικού 19, (μέγαρο Μαξίμου).
--------------------
    Την Παρασκευή 15 Μαίου 2015 από διάφορες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες λάβαμε γνώση της ανακοίνωσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία εισηγηθήκατε στην άτυπη επιτροπή ελέγχου των υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών από την δευτεροβάθμια στην

ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Π.Ε. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΝΤΡΟΠΗ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ 5.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ !!

ΝΤΡΟΠΗ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ 5.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ !!


ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ !!

ΤΙ ΛΕΤΕ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ;;
Για τη διάλυση της προσωπικής, οικογενειακής, κοινωνικής, οικονομικής και επαγγελματικής ζωής 5.500 Εκπαιδευτικών που δρομολογεί ο Υπουργός
σας;; 


Σύμφωνα με ανακοινώσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ: “Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προτίθεται να προβεί σε ανάκληση όλων των δήθεν «παρανόμων» διοικητικών πράξεων «ελευθέρως» αφού δεν έχει παρέλθει η διετία δηλ. τις μετατάξεις εκπαιδευτικών σύμφωνα την παρ.11 αρ.82 του 4172/13.”

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ: Εκπαιδευτικοί προερχόμενοι από τη Δευτεροβάθμια εκ νέου στο «απόσπασμα»



Αθήνα 16/05/2015
ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

Εκπαιδευτικοί προερχόμενοι από τη Δευτεροβάθμια εκ νέου στο «απόσπασμα»

Ως ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ, μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους, η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να προχωρήσει «ελευθέρως αφού δεν έχει παρέλθει η διετία» στην ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων  για τις μετατάξεις 3655 καθηγητών στην Α/θμια εκπαίδευση και περίπου 180 σε Διοικητικές θέσεις του ΥΠΟΠΑΙΘ.
Χιλιάδες οικογένειες διαλύονται εντελώς ξαφνικά επειδή κάποιοι «σύμβουλοι» του κ.Κουράκη , αποφάσισαν έτσι να λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν κάποιοι άλλοι «σύμβουλοι»  του
κ.Αρβανιτόπουλου.

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ: Ενημερωτικό για την συνεδρίαση της άτυπης ομάδας εργασίας για τις Υποχρεωτικές Μετατάξεις 17-5-2015

ΑΘΗΝΑ 15/05/2015
Προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ


Ενημερωτικό για την συνεδρίαση της άτυπης ομάδας εργασίας για τις Υποχρεωτικές Μετατάξεις


Κατά την σημερινή συνεδρίαση της άτυπης επιτροπής για τις Υποχρεωτικές μετατάξεις μας ανακοινώθηκε ότι:
  • κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου στις αιτήσεις για υποχρεωτική μετάταξη, ευρέθησαν 247 δηλώσεις με περισσότερα μόρια και 208 με λιγότερα.
  • Για τα λάθη αυτά δεν υπάρχει και δεν καταλογίζεται δόλος από τις υπηρεσίες του υπουργείου
  • δεν εφαρμόστηκαν ορθά οι διατάξεις του Ν.4172/13
  • Δεν υπάρχει η προβλεπόμενη εισήγηση από τη Γενική Δ/νση Διοικησης Πρωτοβάθμια Δευτεροβάθμιας  και δεν ενεπλάκησαν οι διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου (?)

Εξιδανίκευση και πραγματικότητα


Πολλοί συμπατριώτες μας κρίνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ δεν είναι «αριστερή» και προσβλέπουν σε μια αυθεντική κυβέρνηση της αριστεράς. Αυτή η θέση μαρτυρεί μια παλιά εξιδανίκευση που δεν δικαιολογείται από την ιστορία της εγχώριας –και της παγκόσμιας– αριστεράς· στην ουσία, πρόκειται για την πεισματική προσκόλληση σε μια «τέλεια» αριστερά, επαναστατική, ανθρωπιστική, καλοκάγαθη, «προοδευτική» – σε μια ιδεολογία και παράταξη που δεν υπήρξε ποτέ.
Νομίζω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της αριστεράς· τα διπλά κριτήρια Καλού-Κακού που τη χαρακτηρίζουν και ρυθμίζουν τη συμπεριφορά της: καλός, αριστερός πατριωτισμός/ κακός δεξιός πατριωτισμός· καλή, αριστερή παιδεία/ κακή, δεξιά παιδεία· καλή, αριστερή βία/ κακή, δεξιά βία. Όπως έχω γράψει και παλιότερα, ο φασισμός είναι πολύ πιο κοντά στην αριστερά από ό,τι στη δεξιά μολονότι υπάρχει, φυσικά, «δεξιός» φασισμός: ο φασισμός –μαύρος και κόκκινος– είναι λαϊκιστικός, αντικαπιταλιστικός, αυταρχικός, ανελέητος έναντι των εχθρών

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τι αλλαγές έγιναν στην επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης και σχολείων

λλαγές επέφεραν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο που αφορά την επιλογών των Διευθυντών Εκπαίδευσης και σχολικών μονάδων. Όπως έχουμε γράψει με νομοτεχνική βελτίωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας ορίζεται ότι στη διαδικασία εκλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης θα συμμετέχουν και οι υποδιευθυντές των σχολείων ενώ για τους Διευθυντές της Αθμιας θα συμμετέχουν και οι Προϊστάμενοι Δημοτικών και Νηπιαγωγείων σε ποσοστό 30%.

Tο χρονοδιάγραμμα για την Επιλογή Διευθυντών σχολείων

Η υπουργική απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος σχετικά με τις οδηγίες για την επιλογή των νέων Διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων θα σταλθεί από το Υπουργείο Παιδείας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Η υπουργική απόφαση θα δίνει  την δυνατότητα στους υποψηφίους να  επισκέπτονται το σχολείο επιλογής τους για να μιλήσουν στα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, με την επισήμανση να μη διαταράσσουν το πρόγραμμα του σχολείου.
Υπενθυμίζουμε πως  ο υποψήφιος που βρίσκεται μακριά από το σχολείο της επιλογής τους θα έχει

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πότε ο δημόσιος υπάλληλος θα τίθεται σε αργία

Το νέο θεσμικό πλαίσιο περί αυτοδίκαιης ή δυνητικής θέσης σε αργία και περί επιβολής της ποινής της οριστικής παύσης σε δημόσιους υπαλλήλους ορίζεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με την εφαρμογή του νέου νόμου, τίθενται σε αργία:

Τα ελληνικά πτυχία εκτός Ευρώπης



Σύγχρονες μελέτες ανθρωπολόγων αποδεικνύουν ότι για ένα διάστημα στην ιστορία ο σύγχρονος άνθρωπος συνυπήρξε με τον άνθρωπο του Νεάντερταλ πριν ο τελευταίος εξαφανιστεί.

Ο κορυφαίος νεοέλληνας πολιτικός

Ας αλλάξουμε λίγο κλίμα, περιμένοντας τον Γκοντό και την ολοκλήρωση της κωλοτούμπας του και παρακολουθώντας ΤΟ Σύστημα να δίνει ρέστα, επικαλούμενο δημοκρατικότητες και εθνικά πρόσημα. Όλα για να σωθεί η υψηλή σύνταξη του πενηντάρη, εις βάρος της κοινωνίας…

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Συγκρίσεις…

Πυρ και μανία είναι στο ΠΑΣΟΚ με την άρνηση του υπουργείου Παιδείας να καταθέσει επισήμως τα βιογραφικά των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Εισηγητής ΝΔ: Κομματισμός και παντελής έλλειψη σχεδίου για την παιδεία

Για  πολλά βήματα πίσω, εξίσωση προς τα κάτω, κομματισμός και  παντελής έλλειψη σχεδίου για το μέλλον, έκανε λόγο  σήμερα στη Βουλή ο εισηγητής της ΝΔ Θ. Φορτσάκης   και σημείωσε τα εξής:
  • Το παρόν νομοσχέδιο εντάσσεται σε έναν ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό, ο οποίος έγκειται στην αποδόμηση όλων των συστημάτων ελέγχου στην παιδεία, τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη. Αναφέρομαι στους νόμους Κατρούγκαλου και Παρασκευόπουλου, οι οποίοι με τις βασικές αρχές που τους εμπνέουν πλησιάζουν πάρα πολύ το σημερινό νομοσχέδιο. 

Υπ. Παιδείας: Θετική η πρόταση της ΔΑΚΕ Καθηγητών

Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας σήμερα στη Βουλή χαρακτήρισε θετική την πρόταση του τομεάρχη παιδείας της ΝΔ Θ. Φορτσάκη «τα στελέχη της εκπαίδευσης τα διοικητικά, επειδή έχουν ιδιαίτερες αρμοδιότητες, ιδιαίτερα καθήκοντα, δεν είναι ούτε γενικώς διοικητικοί, ούτε γενικώς εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προκύπτουν από κάποιας μορφής σχολή δημόσιας διοίκησης
εξειδικευμένης σε ζητήματα στελεχών εκπαίδευσης».
Η επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης από τις Σχολές Δημόσιας Διοίκησης είναι πάγια θέση της ΔΑΚΕ καθηγητών. Υπάρχει σε όλα τα ενημερωτικά θέσεων της παράταξης και στο τελευταίο για τις εκλογές αντιπροσώπων

Τι τριάντα τι σαράντα

Ο κ. Μάρδας ήταν κατηγορηματικός. Δεν έστειλε ογδόντα χιλιάδες ευρώ στο Βέλγιο. Εστειλε μόνον τριάντα ή σαράντα χιλιάδες. Εκ πρώτης όψεως ο κ. Μάρδας δεν είναι απλώς αριστερός. Για να του φαίνεται τόσο αμελητέα η διαφορά ανάμεσα στις τριάντα και τις σαράντα χιλιάδες των ευρώ σημαίνει ότι είναι και ευδαίμων αριστερός, καλός πατέρας και νοικοκύρης άνθρωπος, αφού το κομπόδεμα που δημιούργησε στα εξήντα του δεν τον υποχρεώνει να μετρά τα ψιλά για τις ανάγκες της οικογενείας του.

Μπροστά στις νέες επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης

Είναι σχεδόν κανόνας για τα ελληνικά δεδομένα ότι κάθε νέα κυβέρνηση, μόλις ανέβει στην εξουσία, κύριο μέλημά της είναι να αλλάξει (δυστυχώς) τον νόμο της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης ή να επιταχύνει τις διαδικασίες για νέες επιλογές.

Η παρούσα κυβέρνηση φαίνεται ότι πράττει το ίδιο. Σπεύδει να αλλάξει τις διαδικασίες επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης μια και για καλή της τύχη η θητεία τους λήγει τον Ιούνιο και έτσι –δείχνοντας ένα δημοκρατικό πρόσωπο προς τους πολίτες- δεν αναγκάζεται να προβεί σε διακοπή της θητείας των ήδη υπηρετούντων.

Και εφόσον λοιπόν αλλάζει τις διαδικασίες, πρέπει να εφεύρει και κάτι πρωτότυπο. Άλλες προηγούμενες κυβερνήσεις άλλαζαν τη συσχέτιση μεταξύ των μετρήσιμων μορίων (μεταπτυχιακά, δεύτερα πτυχία, επιστημονικές εργασίες κτλ.) και των μορίων αρχαιότητας και συνέντευξης. Η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγει κάτι πιο ριζοσπαστικό. Καταργεί τη συνέντευξη και την αντικαθιστά με τις ψήφους του συλλόγου των διδασκόντων κάθε σχολείου, αναβαθμίζει την αρχαιότητα αλλά υποβαθμίζει τα επιστημονικά προσόντα,

Ο κ. Θεοδωράκης για τις επιλογές των 13 περιφερειακών Διευθυντών.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε τα εξής
  • Από τους 13 Περιφερεικούς Διευθυντές είναι έντεκα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ και ένα άλλο πρόσωπο που δεν είναι εμφανής η κομματική του ταυτότητα, τουλάχιστον στο google, γιατί η έρευνά μας δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο.
  • Πατήσαμε ένα όνομα και είδαμε ότι αυτός ήταν υποψήφιος Βουλευτής, ο άλλος ήταν στέλεχος στην τάδε νομαρχιακή.
  • Ήταν πολύ απλά τα πράγματα για εμάς.

Κρίσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων: Αλλαγές την τελευταία στιγμή στον αριθμό επιλογής σχολείων και στη μοριοδότηση

Τρία σχολεία θα επιλέγουν τελικά οι υποψήφιοι Διευθυντές. Αυτή την αλλαγή ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης στη διάρκεια της συζήτησης επί του Σχεδίου Νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό παιδείας αυξάνεται ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις
οποίες μπορεί να υποβάλει ο εκπαιδευτικός υποψηφιότητα για τη θέση του Διευθυντή από 2 σε 3.
Από τις 3 σχολικές μονάδες:
    Η μία σχολική μονάδα θα είναι είτε αυτή που κατέχουν οργανική θέση, είτε σε μία από τις σχολικές μονάδες που υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, ως στελέχη ή ως εκπαιδευτικοί για τουλάχιστον οκτώ ώρες την εβδομάδα.
    Η δεύτερη σχολική μονάδα θα πρέπει να είναι εντός του ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ που υπηρετούν ή υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, και,
    Η τρίτη επιλογή δεν υπόκειται σε κανένα πρόσθετο περιορισμό, δηλαδή μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.
Τροποποιήσεις ανακοινώθηκαν και στη μοριοδότηση:
Το διδακτορικό δίπλωμα μοριοδοτείται με 4 μονάδες
Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών είτε μονοετούς είτε διετούς μοριοδοτείται με 2,5 μονάδες
Τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν.

Σχόλιο Διαχειριστή : Φαίνεται οτι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία ,όλα στο πόδι φτιαγμένα  ισοπεδωτικά και όπου βγούμε. Στην παιδεία που είναι το αύριο της Ελλάδας ,δεν αυτοσχεδιάζεις στου κασίδι το κεφάλι.

Tι δεν είπε ο κ. Κουράκης στη Βουλή

O κ.  Κουράκης αναπλ. Υπουργός Παιδείας θεωρεί εξωφρενικό για να περάσει κάποιος τη τάξη πρέπει να πάρει να πάρει δέκα στο κάθε μάθημα!!!!!!!!!!! Δηλαδή το αυτονόητο είναι εξωφρενικό για τον κ. Κουράκη !!!!!!!!!! Στη Βουλή είπε:
«Το 9,5 ως μέσος όρος των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων, ήταν μέχρι το 2013. Μετά το 2013, ίσχυε το σχιζοφρενικό, να πρέπει ο μαθητής να πάρει δέκα στο κάθε μάθημα. Αυτός ήταν ο λόγος που η σχολική αποτυχία από το 4% πήγε στο 24%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.”
κ. Κουράκη στο νόμο που ίσχυε (4186) πέρναγες με 10 στη Γλώσσα, 10 στα Μαθηματικά και 8 στα

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Συνέντευξη χωρίς μόρια για τους υποψήφιους διευθυντές

Αυτό που άκουσα από άλλους συναδέλφους, όχι σε αυτήν την αίθουσα σήμερα, αλλά το μεταφέρω, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία, ότι θα μπορούσε η συνέντευξη να γίνεται, να υπάρχουν ερωτήσεις, απαντήσεις σε αυτούς που θα κριθούν για αυτές τις θέσεις, αλλά να μην αποτιμάται από μόρια και είπα ότι αυτό είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που ενδεχομένως στην Υπουργική Απόφαση να το πραγματώσουμε. 
Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης αναφέροντας και τα ακόλουθα: 

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ/ΠΕ για τις Επιλογές Στελεχών

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα

05.05.2015

Σχέδιο Νόμου για τις Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης:
Επιστρέφεται ως απαράδεκτο!

Η νέα διακυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μετά την καθόλα «αξιοκρατική» επιλογή των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, συνεχίζει ακάθεκτη το νομοθετικό της έργο με διαδικασίες «fast track» καταθέτοντας με την διαδικασία του κατεπείγοντος σχέδιο νόμου
που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και το νέο σύστημα επιλογής/εκλογής των στελεχών της εκπαίδευσης.

Ψ Η Φ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ 17Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ


     1.    Καραγιάννη Γεωργία
2.    Κλέτσας Νικόλαος
3.    Παντίδου Γεωργία
  4.    Τζουάνας Γεώργιος 

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η «ελπίδα» έρχεται, η παιδεία φεύγει…

Σε ανακοίνωση ενόψει του νομοσχεδίου για την Αθμια και Βθμια εκπαίδευση προχώρησε σήμερα ο Τομέας Προσχολικής Αγωγής, Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Ποταμιού: 
Η εκ βάθρων αλλαγή δομών και διαδικασιών στην Α’ Βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση έρχεται με την μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή. Χωρίς να αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διαβούλευση (opengov), χωρίς διάλογο με τους φορείς, χωρίς ντροπή τελικά. Ας δούμε κάποια από αυτά:

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (30/4/2015) του Δημήτρη Πεππέ

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (30/4/2015)

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ την Πέμπτη 30 Απρίλίου  το συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτή μια (1) αίτηση ανάκλησης παραίτησης την οποία είχε κάνει δεκτή σε προηγούμενη πράξη του.
Απέρριψε τέσσερεις (4) αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών από την υπηρεσία λαμβάνοντας υπόψη ότι την περίοδο αυτή δίνεται η δυνατότητα παραίτησης σε όποιον το επιθυμεί.
Απέρριψε μία (1) αίτηση-ένσταση εκπαιδευτικού για μετάταξη σε άλλο κλάδο.
Απέρριψε  136 αιτήσεις  για ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης.
Αποφάσισε την  ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης 161 εκπαιδευτικών.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ: Μεγαλόψυχος ο υπουργός!!

Μεγαλόψυχος ο υπουργός!!
Μοριοδοτεί το μεταπτυχιακό ενός έτους!!
με το 3848 του 10:
Διδακτορικό 6 μόρια, μεταπτυχιακό 4 μόρια, πιστοποίηση Β 3 μόρια, διδασκαλείο 2,5 μόρια, Β πτυχίο 3 μόρια, ξένη γλώσσα 1 μόριο Σύνολο 19,5 μόρια. Αρχαιότητα: 8 μόρια
Με αυτά που λένε: Διδακτορικό+μεταπτυχιακό 4 μόρια, πιστοποίηση 1 μόριο, διδασκαλείο 2 μόρια, Β πτυχίο 2 μόρια, ξένη γλώσσα 1 μόρια. Σύνολο 10 μόρια. Αρχαιότητα 11 μόρια.
Επίσης τιμωρούνται όσοι πήγαν διδασκαλείο με αφαίρεση της διδακτικής εμπειρίας δηλαδή σαν να μην πήγαν στη μετεκπαίδευση.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΣΟΥΧΛΟΥ

 Η διαδικασία, αλλά και ο τρόπος επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εκπαίδευσης έχει δημιουργήσει προβληματισμούς και διϊστάμενες απόψεις. 


Συγκεκριμένα:

1.      είναι θετικό ο σύλλογος να έχει σημαίνουσα άποψη για κάθε μέλος του που επιθυμεί να επιλεγεί ως διευθυντής.
2.      οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν την εμπειρία και την ωριμότητα έκφρασης των απόψεων τους.
3.      η συλλογική όμως απόφαση οφείλει να μην περιορίζεται σε μία και μόνο σχολική μονάδα.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΔΑΚΕ ΔΕ 17 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ:: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ

Μπράτης: Παρατηρήσεις στο σχέδιο νόμου για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατέθεσε στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση το Σχέδιο Νόμου για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος , χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, χωρίς καμιά διαβούλευση.«Για εμπαιγμό και ευτελισμό κάθε έννοιας διαλόγου» κάνει λόγο η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της,.
Είναι προφανές ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αυτό που επιχειρεί να κάνει με το παρόν νομοσχέδιο είναι ο ασφυκτικός κομματικός έλεγχος της διοίκησης της εκπαίδευσης, κατά το πρότυπο της επιλογής των περιφερειακών Δ/ντών και όχι η αντιμετώπιση και η λύση των ουσιαστικών προβλημάτων της Δημόσιας εκπαίδευσης

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΑΝΕΛ: μοιραίος συνοδοιπόρος

Θυμάμαι την πολύ πετυχημένη διαφήμιση των ΑΝΕΛ προεκλογικά. Τον κ. Καμμένο να καθοδηγεί τον «μικρό Αλέξη», ώστε να μην εκτροχιάζεται το παιδικό τρένο που οδηγούσε. Η διαφήμιση προκαθόριζε τον ρόλο των ΑΝΕΛ στην περίπτωση που θα συγκυβερνούσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ· κάτι που μας επιφύλαξε η μοίρα. Ο κ. Καμμένος αυτοπροβαλλόταν ως τροχοπέδη του ΣΥΡΙΖΑ και ως εγγυητής μιας διακυβέρνησης χωρίς ακρότητες και επικίνδυνους ακροβατισμούς.

3 ώρες Ιστορία κατεύθυνσης και 2 ώρες Προγραμματισμό για να περάσεις σε σχολές Πληροφορικής!

Στο νέο πρόγραμμα της Γ Λυκείου που θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2015-2016  για να περάσει κάποιος σε σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής θα διδάσκεται την εβδομάδα 3 ώρες Ιστορία κατεύθυνσης και 2 ώρες Προγραμματισμό (ΑΕΠΠ) !!! Οι 3 ώρες Ιστορία κατεύθυνσης έρχονται να προστεθούν σε 2 ακόμα ώρες την εβδομάδα με Ιστορία Γενικής Παιδείας! Δηλαδή 5 ώρες Ιστορία και 2 ώρες Προγραμματισμό (ΑΕΠΠ) .
Ένας υποψήφιος των σχολών Οικονομίας και Πληροφορικής θα διδάσκεται στη Γ Λυκείου τα παρακάτω:

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Φορτσάκης: Να εξαιρεθεί η παιδεία από τον πολιτικό και κομματικό έλεγχο

Θα έπρεπε, λοιπόν, κατά την αντίληψή μου, παρ’ ότι ο νόμος δεν προβλέπει ακριβή διαδικασία επιλογής, να έχει καθορίσει ο αρμόδιος Υπουργός μια διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα γίνει μία αποτίμηση. Και βεβαίως, ορθώς επισημάνατε ότι δεν είναι μόνο τα επιστημονικά προσόντα τα οποία μετρούν, αλλά είναι και η γενικότερη διοικητική ικανότης. Πλην όμως, στην προκείμενη περίπτωση, έχουμε δεκατρείς Περιφερειακούς Διευθυντές από τους οποίους, απ’ όσο γνωρίζω, κανείς δεν διαθέτει τον παραμικρό μεταπτυχιακό τίτλο, κανείς δεν έχει πιστοποιητικά ξένων γλωσσών απ’ ότι ξέρω και κανείς δεν έχει καμιά ειδικότητα στο ζήτημα της διοίκησης στον χώρο της εκπαίδευσης. 

ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ TA ΠΙΣΩ


Συνολική αναμόρφωση του τρόπου επιλογής όλων των στελεχών εκπαίδευσης

«Όμως, σίγουρα εκείνο που έχει σημασία -ανεξάρτητα από το σημερινό θέμα- είναι ότι σκοπεύουμε να προχωρήσουμε και με τη δική σας συνδρομή -εννοώ ως κόμματος- σε μια συνολική αναμόρφωση και των τριών βαθμίδων, δηλαδή από κάτω προς τα πάνω -Διευθυντής σχολείου, Διευθυντής Διεύθυνσης, Περιφερειακός Διευθυντής- για να δούμε εάν αυτό το μοντέλο είναι το καλύτερο δυνατό».
Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Φορτσάκη για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών ενώ ανέφερε ότι ουσιαστικά οι θέσεις αυτές των δεκατριών Περιφερειακών Διευθυντών είναι να εφαρμόζουν την εκάστοτε ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.
Ο κ. Φορτσάκης με τη σειρά του απάντησε στον αναπληρωτή υπουργό ότι «έχουμε δεκατρείς
Περιφερειακούς Διευθυντές από τους οποίους, απ’ όσο γνωρίζω, κανείς δεν διαθέτει τον παραμικρό μεταπτυχιακό τίτλο, κανείς δεν έχει πιστοποιητικά ξένων γλωσσών απ’ ότι ξέρω και κανείς δεν έχει καμιά ειδικότητα στο ζήτημα της διοίκησης στον χώρο της εκπαίδευσης».

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Το Σχέδιο Νόμου "Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" όπως κατατέθηκε απόψε -30/4/2015- στη Βουλή

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ.Λ.Κ. ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ Ή ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΔΩ