Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Προσοχή παγόβουνο!

Την αναζήτηση «συμμαχιών» που θα αποτρέψουν το παγόβουνο μιας οριστικής ρήξης με την Ε.Ε. ή ακόμη και το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας ξεκινά από αύριο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης. Προηγουμένως τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ρήξης όχι με την Ε.Ε. αλλά με τη Γερμανία και τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει θεωρώντας τες την απόλυτη λύση για τη σταθερότητα του ευρώ.

Γιατί γινόμαστε δάσκαλοι; Μια απάντηση από την Αγγλία

Η ένωση Δασκάλων και Λεκτόρων (Association of Teachers and Lecturers) πραγματοποίησε έρευνα για τους λόγους ενασχόλησης με την εκπαίδευση σε δείγμα 858 εκπαιδευτικών. Οι παράγοντες που λειτούργησαν θετικά για την επιλογή του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού συνοψίζονται στους εξής:
1. Γιατί οι δάσκαλοι δουλεύουν κοντά σε νέους ανθρώπους και θέλουν να βοηθήσουν την εκπαίδευση να πάει μπροστά.
2. Η ποικιλία που έχει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού
3. Η διδασκαλία είναι απολαυστική
4. Οι ίδιοι εμπνεύστηκαν από τους δικούς τους δασκάλους
5. Η αγάπη του αντικειμένου της διδασκαλίας
Διαβάστε το άρθρο του Guardian εδώ

Δεν απελευθερώνονται οι μισθολογικές ωριμάνσεις παρά την κατάργηση της αξιολόγησης

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προεκλογικά υποσχέθηκε και μετεκλογικά επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε κατάργηση του Π.Δ., των νόμων και των εγκυκλίων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Προφανώς οι φόρμες αξιολόγησης των Διευθυντών σχολείων που έχουν ήδη συμπληρωθεί ή σε κάποιες περιπτώσεις έμειναν

Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. η συντομογραφία του υπουργείου Παιδείας

...Ο τίτλος του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να αποτυπώνεται, σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας χώρου στις σφραγίδες των υπηρεσιών αρμοδιότητάς του, συνοπτικά με τα αρχικά Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ  Φ.ΕΚ.


ΦΕΚ B 205 - 30.01.2015
Ημερομηνία κυκλοφορίας 30.01.2015 Σελίδες 2 (3261 - 3262)

'Ερχονται αλλαγές στην Παιδεία. Επιστροφή στα παλιά.

Σύστημα Δεσμών του 1983 σε μια light μορφή εν έτει 2015. Την επιστροφή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που καθιερώθηκε το 1983 αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις στον νόμο Αρβανιτόπουλου του 2013. Παράλληλα, η προαγωγή από τάξη σε τάξη στο λύκειο θα είναι ουσιαστικά ελεύθερη, με αποτέλεσμα να χαμηλώσει ο ποιοτικός πήχυς της λυκειακής βαθμίδας.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δέσμευση για επαναφορά του ωραρίου των καθηγητών

Όσον αφορά στο θέμα του ωραρίου εμείς λέμε πάρα πολύ καθαρά ότι ως ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρουμε το ωράριο".

Αυτό  είχε ξεκαθαρίσει στη Βουλή ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ως  τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Βουλευτής, κατά τη διάρκεια συζήτησης πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία των ΑΕΙ,και υπογράμμισε τα εξής:
Α. Εκτιμούμε ότι ο λόγος που έγινε η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών δεν είναι για λόγους καλύτερης εκπαιδευτικής λειτουργίας, αλλά για να υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για την απόλυση 12 χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Β. Δηλώνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επαναφέρουμε όσους εκπαιδευτικούς θα έχουν απολυθεί στο διάστημα αυτό και εξαιτίας αυτού του μέτρου και όσοι έχουν αναγκαστικά παραιτηθεί ή μετατεθεί. Θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε καθώς η αύξηση του ωραρίου και μάλιστα η αύξηση σε 25 μαθητές ανά τάξη θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Επικεφαλής των χτιστών

Ως παραδοξότητα –ή μήπως ως γραφικότητα;– ο Independent δημοσίευσε στην ηλεκτρονική του έκδοση φωτογραφία του κ. Νίκου Βούτση στριμωγμένου ανάμεσα στις ασπίδες των ΜΑΤ (κατά τη διάρκεια των ηρωικών αγώνων να μπουκάρει στην ΕΡΤ) γράφοντας στη λεζάντα: «Αυτός ο άνθρωπος είναι τώρα υπεύθυνος για την αστυνομία».

Εκπαίδευση: Παγώνει ολόκληρη η αξιολόγηση

Η κατάργηση του  νομοθετικού  πλαισίου  που αναφέρεται στην αξιολόγηση δηλ 4024/11, 4142/13  και 3848/10 και το ΠΔ 152/13 είναι από τα άμεσα μέτρα στα οποία θα προχωρήσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.  Στόχος είναι η αντικατάσταση του προηγούμενου πλαισίου από άλλο πλαίσιο το οποίο δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για τους εκπαιδευτικούς.

Ό,τι να ’ναι

Δανείζομαι τον τίτλο από μια ραδιοφωνική εκπομπή που με κάνει να γελάω κάθε πρωί. Την έχω ανάγκη αυτή την εκπομπή: τα τελευταία χρόνια γελάω όλο και σπανιότερα, ενώ όλο και συχνότερα με καταλαμβάνει κλαυσίγελος. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, μιλάω με φίλους και γνωστούς (ζήτω τα πακέτα των δωρεάν υπεραστικών κλήσεων) – με πολλούς φίλους και πολλούς γνωστούς.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Προς αντικατάσταση των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Άμεσα θα αντικατασταθούν  οι  13  Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές διεργασίες για τους διαδόχους τους. 
Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι και τη λήξη της θητείας τους τον Ιούλιο του 2015 και αναμένεται να οριστούν νέα κριτήρια για την ανάδειξή τους.  Όσον αφορά τους Σχολικούς Συμβούλους η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο ρόλος τους είναι μόνο παιδαγωγικός και συμβουλευτικός ενώ για τους Διευθυντές των σχολείων ο ρόλος τους είναι συντονιστικός.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ (Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ)

Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της 15/01/2015, γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ότι από σήμερα 29/01/2015, μπορούν με χρήση των κωδικών τους να βλέπουν τα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα της Πράξης στη διεύθυνση:
(Επιλογή: «Διαχείριση Αιτήσεων Πιστοποίησης» -> «Νέα Αίτηση»)
Τα προγράμματα πιστοποίησης θα ανακοινώνονται σταδιακά σύμφωνα με τη ζήτηση εκ μέρους των εκπαιδευτικών αλλά και τη διαθεσιμότητα ανά περιοχή των Κέντρων Πιστοποίησης.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τάσος Κουράκης: Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα καταργηθεί - Θα υπάρξει κάποιου είδους αξιολόγηση

Για καλύτερες μέρες των εκπαιδευτικών και την κατάργηση του συστήματος αξιολόγησης όπως το ξέρουμε μίλησε στην κάμερα του theToc.gr αμέσως μετά την ορκομωσία του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης. 
«Οι εκπαιδευτικοί περιμένουν καλύτερες μέρες γιατί η ανόρθωση του εκπαιδευτικού είναι βασικός πυλώνας της ανόρθωσης της
παιδείας».
«Θα υπάρξει κάποιου είδους αξιολόγηση. Η αξιολόγηση όπως την ξέραμε θα καταργηθεί. Όταν θα γίνεται θα γίνεται από τίμιους εκπαιδευτικούς και μόνο για να δούμε τις αδυναμίες, για να ενισχύσουμε τις καλύτερες λειτουργίες. Καμία τιμωρητική διάθεση, μόνο διορθωτική προς το καλύτερο» είπε ο κύριος Κουράκης.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Παγώνουν οι μετεγγραφές σε τμήματα ΑΕΙ

«Προσωρινό φρένο» βάζει η επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας στις μετεγγραφές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια απόφαση που ταυτίζεται με την  προσωρινή διαταγή που τον περασμένο Δεκέμβριο είχε «παγώσει» τις μετεγγραφές και θα ισχύει μέχρι τον Μάρτιο οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση επί της κύριας προσφυγής που έχει κατατεθεί.  
 
Με την απόφαση τους οι σύμβουλοι Επικρατείας  μπλοκάρουν δύο αποφάσεις του υπουργού Παιδείας που αφορούν: α) «την  ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών» και β)  «την ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια του σχολικού έτους 2013-2014 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014».

Εγκύκλιος απαλλάσσει υπό προϋποθέσεις από τα θρησκευτικά

Εγκύκλιος η οποία εστάλη σε όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις ορίζει τις προϋποθέσεις απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών. 
Όπως ορίζει το σχετικό κείμενο δικαίωμα να απαλλαγούν από το μάθημα των Θρησκευτικών έχουν όσοι υποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, με την υπογραφή του ίδιου του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή και των δύο γονέων του (αν είναι ανήλικος).
Στην υπεύθυνη δήλωση θα αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει, εκτός αν το επιθυμεί.

Α. Μπαλτάς υπουργός με αναπληρωτές Παιδείας Τ. Κουράκη και Ερευνας Κ. Φωτάκη

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τοποθετείται ο Καθηγητής του ΕΜΠ Αριστείδης Μπαλτάς.
Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας ο Τάσος Κουράκης, 
Αναπληρωτής υπουργός Ερευνας ο Κ. Φωτάκης
Στο υπουργείο Παιδείας τοποθετείται επίσης ως Α, υπουργός Πολιτισμού ο Ν. Ξυδάκηςκαι Αθλητισμού ο Σπ. Κοντονής

Η γελοιoγραφία του Patrick Chappatte των New York Times


Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ποιος είναι ο νέος υπ. Παιδείας το όνομα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί

Ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς, που θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο νέος υπουργός Παιδείας πιστεύει, όπως λέει συχνά στις συνεντεύξεις του, ότι οι πολίτες της Ελλάδας «ωρίμασαν βίαια» τα τελευταία χρόνια και τώρα αυτό καλείται να κάνει και η ελληνική αριστερά.

Ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι και από εκείνους που έχουν υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη δημιουργίας του κόμματος.

Ποιοι πολιτικοί «πλήρωσαν» με τη βουλευτική τους έδρα τη θητεία τους στο υπουργείο Παιδείας

Οι χθεσινές εκλογές απ ότι φαίνεται -με τα μέχρι τώρα στοιχεία- θέτουν εντός της Βουλής τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο, και εκτός των υφυπουργό  Α. Δερμεντζόπουλο και τον  πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Αναλυτικά όλοι οι σταυροί και τα ποσοστά των κομμάτων.

Δείτε τα ποσοστά των κομματων στη Φθιώτιδα και την κατανομή των εδρών: εδώ
Δείτε αναλυτικά όλους τους σταυρούς των υποψηφίων στη Φθιώτιδα: εδώ
Δείτε αναλυτικά τους σταυρούς σε κάθε Δήμο και εκλογικό τμήμα της Φθιώτιδας: εδώ(πατώντας στο  επιλέγετε δήμο και εκλογικό τμήμα)
Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων σε όλη την Επικράτεια: εδώ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η ανατροπή είναι στο χέρι μας

Όπως είναι γνωστό, στο πόλεμο δεν πας για να ηττηθείς. Αν πας με τα χέρια κατεβασμένα τότε σίγουρα ο αντίπαλος θα σε σαρώσει. Έτσι και στις εκλογές, οι μάχες δίνονται στο πεδίο κι όχι στα γκάλοπ των νταβατζήδων που μόλις είδαν τον Αλέξη… ανακάλυψαν τον μεγάλο ηγέτη της Ελλάδας. 
Λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες η Νέα Δημοκρατία αλλά και γενικότερα οι δυνάμεις της ευθύνης, της ευρωπαϊκής προοπτικής και της αναγέννησης της χώρας, πηγαίνουν να αντιμετωπίσουν τον άκρατο λαϊκισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε όλα, υποσχέθηκε τα πάντα και χάιδεψε τα αυτιά όλης της κοινωνίας. Αν και γνωρίζει πως δεν μπορεί να υλοποιήσει τίποτε από αυτά, εντούτοις η εύκολη υποσχεσιολογία πέρασε στον κόσμο, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή. 
Όμως, δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να πέσει ξανά στην τρύπα των υποσχέσεων. Το πάθημα των προηγούμενων ετών πρέπει να γίνει μάθημα. Είναι αδιανόητο να ξαναπιστέψουμε το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» όταν ακόμη και στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη κι έγινε δραματική με την προκήρυξη των εκλογών.

Οι δανειακές ανάγκες ανά μήνα για το 2015


Από την Δευτέρα η δύσκολη προσγείωση

Για να διαβάσετε το άρθρο πατήστε εδώ

Συγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Φθιώτιδας

Για να δείτε την σύνθεση πατήστε εδώ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Τα πέντε σενάρια μετά τις εκλογές

Τα σενάρια είναι τα ακόλουθα:

1. Κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με κάποιο από τα μικρότερα κόμματα.

2. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

3. Κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο κόμμα τη ΝΔ: Εάν η ΝΔ είναι το κόμμα με το μεγαλύτερο ποσοστό, θα δημιουργηθεί μία κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία θα προχωρούσε σε συμφωνία με την τρόικα.

4. Μεγάλος συνασπισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: κάτι που μοιάζει εντελώς απίθανο.

5. Καμία συνεργασία και προκήρυξη νέων εκλογών, όπως συνέβη το 2012.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τι ισχύει για τις άδειες των εκπαιδευτικών εν όψει εκλογών

Κατά περίπτωση δίνεται η 3η μέρα της ειδικής άδειας εκλογών  για τους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές που μετακινούνται σε νησιά ή από νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση.
Η φράση "ο αριθμός των ημερών άδειας εξετάζεται κατά περίπτωση" δίνει το δικαίωμα στους προϊσταμένους των εκπαιδευτικών να κρίνουν αν θα δοθεί μια μέρα άδειας είτε την Πέμπτη πριν από τις εκλογές, είτε την Τρίτη μετά τις εκλογές. Αυτό που εξετάζεται είναι η απόσταση και οι ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

Οι πραγματικές καταστροφές του ΣΥΡΙΖΑ

Ενα από τα κακά της κινδυνολογίας σχετικά με την παραμονή μας στο ευρώ άμα τη αναλήψει της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν συζητάμε καθόλου τις άλλες, τις πραγματικές καταστροφές που θα φέρει μια κυβέρνηση ανθρώπων που σκέπτονται με όρους της δεκαετίας του ’80 κι ακόμη παραπίσω. Στα θέματα Παιδείας, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται το όπισθεν ολοταχώς όχι μόνο στα ΑΕΙ, που τα θεωρεί χωράφι των μπάτε καταληψίες κι αλέστε, αλλά ακόμη και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος Παιδείας Εφη Καλαμάρα, στόχος του κόμματος είναι να ισοπεδώσει όλα τα μικρά βήματα εξορθολογισμού που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989 η καθηγήτρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφού είπε τα γνωστά αντιπολιτευτικά για το δημόσιο σχολείο, το οποίο «εμείς λέμε ότι το έχουν απαξιώσει, το έχουν καταρρεύσει» (sic), ξεδίπλωσε τα άμεσα μέτρα για να μην... το καταρρεύσουν επιπλέον.

Οι «κυβιστήσεις» άρχισαν-Όσα υπόσχονταν για την παιδεία το 2014 τα ξέχασαν το 2015

Οι «κυβιστήσεις» άρχισαν -
Όσα υπόσχονταν για την παιδεία το 2014 τα ξέχασαν το 2015!!!
Σύγκριση από τις θέσεις της κ. Καλαμαρά, όπως αυτές παρουσιάζονται σε 2 κείμενα:
-          το 1ο από την Αυγή 24/2/2014  « Συζήτηση με την Έφη Καλαμαρά, υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση και τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης που δεσμεύεται να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ».
-          το 2ο από σημερινή «συνέντευξή της στον Alpha 989 και στην Μάχη Νικολάρα, όπου ανέφερε τα άμεσα μέτρα στην εκπαίδευση που θα πάρει η ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως θα δείτε, τα ΑΜΕΣΑ μέτρα για την παιδεία που υποσχέθηκε ότι θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014, τα ξέχασε όλα το 2015!!!

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τα θέματα και οι λύσεις του μαθηματικού διαγωνισμού «Ευκλείδης» 2015

Χαράτσι ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές

Χαράτσι υπέρ των συντάξεων σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές που έχουν εκατομμύρια Ελληνες καταθέτες και δανειολήπτες περιλαμβάνει το επίσημο πρόγραμμα θέσεων που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό και σκοπεύει να το εφαρμόσει αν κερδίσει τις εκλογές!

Στο ίδιο πρόγραμμα, το οποίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, περιλαμβάνεται σχέδιο για σαρωτικές ενοποιήσεις Ταμείων σε 3 φορείς, μισθωτών, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και άλλα τρία εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης για τα άδεια Ταμεία που είναι:

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ (Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ)

Γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο της παρούσας Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου Τ.Π.Ε., ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στα επικείμενα προγράμματα επιμόρφωσης της Πράξης, για την οποία η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.
Στα προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου Τ.Π.Ε., που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου 2015 στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠΙΣ), μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης, όλων των κλάδων, εκτός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19/20 για τους οποίους η πιστοποίηση Α' επιπέδου Τ.Π.Ε.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Οδηγός Σπουδών των Εκπαιδευτικών για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία

Δείτε εδώ 

Ε ρε έρμη Ελλάδα τι σε περιμένει...

Για βάλτε κάτω επιγραμματικά τι έχετε ακούσει σε δύο ημέρες:
1.Η Ραχήλ Μακρή θα κόψει 100 δισ. ευρώ αν η ΕΚΤ μας κόψει τη χρηματοδότηση γιατί όπως λέει το προβλέπει η Ευρωζώνη.
2.Ο Τσακαλώτος θα βάλει περισσότερους φόρους και ανώτατο συντελεστή 50% αλλά θα ελαφρυνθούν οι Έλληνες.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Τρία διαφορετικά σενάρια για την 26η Ιανουαρίου

Τρία εντελώς διαφορετικά εκλογικά σενάρια παρουσιάζει η «Κ». Τρία σενάρια που σχετίζονται με όσα συζητούμε τον τελευταίο καιρό στις παρέες μας και προσπαθούν να απαντήσουν στο κρισιμότερο ερώτημα που έχουμε όλοι. Το αν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου ή έστω τη δυνατότητα του σχηματισμού μιας συγκυβέρνησης την επομένη.
Για την συνέχεια πατήστε εδώ

Με κομμάτι στον Κώστα Καραμανλή η πίτα του Ανδρέα Λυκουρέντζου...

H συγκέντρωση του Λυκουρέντζου προκάλεσε μποτιλιάρισμα στην παλαιά Εθνική Τρίπολης-Άργους, ενώ συνεργάτες του πρώην Υπουργού εκτιμούσαν ότι ο κόσμος σήμερα ήταν διπλάσιος σε σχέση με αντίστοιχη εκδήλωση του υποψηφίου βουλευτή στις εκλογές του 2012.

H διαδικτυακή καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας

H Νέα Δημοκρατία, για πρώτη φορά στην διαδικασία των εκλογών, συμμετέχει με μια ολοκληρωμένη καμπάνια στο διαδίκτυο, σε ένα από τα σημαντικότερα και διεισδυτικότερα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης, ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
Ως βασικό εργαλείο στη «μάχη του διαδικτύου» είναι η κεντρική προεκλογική ιστοσελίδα lemetinalithia.gr

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Οι απειλές για Grexit και η ασφάλεια των καταθέσεων

Τα κοινοτικά όργανα, οι αξιωματούχοι αλλά και οι εταίροι με τις τοποθετήσεις τους, τις τελευταίες μέρες, υπογραμμίζουν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, τους μνημονιακούς νόμους, αλλά και την επόμενη μέρα είναι εντελώς ανέφικτες και αν δεν υποστούν ριζική αλλαγή στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, τότε το περιβόητο Grexit, δηλαδή η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, θα γίνει το πιο πιθανό σενάριο της επόμενης μέρας.

Καταρχήν σε ό,τι αφορά τα πλέον επείγοντα, το Εurogroup ενέκρινε στις 6 Δεκεμβρίου αίτημα της κυβέρνησης για παράταση του ισχύοντος Μνημονίου που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συνεχίσει να παρέχει φθηνή ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, μάχη για την τρίτη θέση. Ποιοι μένουν εκτός

Κορυφώνεται η μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με μόλις δύο εβδομάδες να μένουν από τις εκλογές. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η πόλωση και καθώς οδεύουμε προς την τελική ευθεία, το αποτέλεσμα δεν πρέπει να θεωρείται ακόμα καθόλου δεδομένο.Ενδεικτικό είναι και το νέο κύμα δημοσκοπήσεων που «δείχνει» μάχη στήθος με στήθος, με το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ να κυμαίνεται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ομάδα Αλήθειας ΝΔ: Το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μέρος Α’ (video)


Ο Αλέξης Τσίπρας και οι δύο υπεύθυνοι οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταθάκης και Τσακαλώτος, συμφωνούν ότι η φορολογία συνολικά πρέπει να αυξηθεί κατά  5-6% του ΑΕΠ. Κάτι τέτοιο όμως θα έφερνε νέα φορολογική επιβάρυνση 10 δισ. ευρώ το χρόνο.
Θα πληρώσουμε για δεύτερη φορά ακριβά το «λεφτά υπάρχουν»;

ΕΝΤΥΠΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ

Καταργείται από φέτος η γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν  χαρακτηρίζεται ως αργία για τα Γυμνάσια και Λύκεια άλλα ως σχολική εορτή κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών και δραστηριότητες για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών.
Εκλογές και λειτουργία σχολείων
Λόγω εκλογών τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 23 καθώς και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκε μέσα σε δύο χρόνια

"Οι αποχωρήσεις εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων και αυτοδίκαιων απολύσεων από 1-1-2013 μέχρι 31-12-2013 για το σύνολο των κλάδων της Β/θμιας Εκπ/σης ανήλθαν σε 3.990.  Από 1-1-2014 έως 31-08-2014 οι αποχωρήσεις ανήλθαν σε 3.226 για τη Β/θμια Εκπ/ση . Το τελευταίο στοιχείο όμως δεν  μπορεί να ληφθεί υπόψη κατά την υποβολή του αιτήματος για την έκδοση εγκριτικής απόφασης για τους διορισμούς σχολικού έτους 2014-2015, καθώς για την τήρηση του λόγου προσλήψεων/αποχωρήσεων λαμβάνονται υπόψη οι αποχωρήσεις του προηγούμενου ημερολογιακού έτους".

Ο Κώστας Καραμανλής είχε πει την αλήθεια, τότε όμως ο λαός δεν άκουσε

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η Νέα Δημοκρατία υπέστη βαριά ήττα, ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε, ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε ως οικοδεσπότης την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, και η εθνική χρεοκοπία εξελίχτηκε περίπου σε μόνιμη συνοδό της καθημερινότητάς μας.
Μια εξέλιξη για την οποία η Ιστορία θα υπογραμμίσει ότι φυσικά και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Φτάνει να… ακούγαμε. Ο Κώστας Καραμανλής άλλωστε, δεν μπορούσε να το διατυπώσει περισσότερο εύγλωττα στην ομιλία του στο Πεδίο του Άρεως, την Παρασκευή πριν τις εκλογές. “Σας είπα όλη την αλήθεια”. Εννοούσε, απέναντι στον λαϊκισμό.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ο καυγάς για το τιμόνι...


Τα δικά μας παιδιά δεν έχουν ψυχή Αλέξη;...

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Βολταίρος

Για να διαβάσετε την συνέχεια πατήστε εδώ

Σχετικά με τη δημόσια διαβούλευση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία.

Σχετικά με τη δημόσια διαβούλευση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία.
Α. Λύκειο: ως αυτόνομη μορφωτική βαθμίδα και με καθιέρωση του Ενιαίου Λυκείου Θεωρίας και Πράξης.
Δεύτερο Επίπεδο: Μεταλυκειακή Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με αναβάθμιση της σημερινής τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Τι σημαίνει;
Κατάργηση όλων των τύπων Λυκείων: Μουσικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά και ΑΜΕΣΗ απόλυση όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά καθώς δεν είναι δυνατόν να απορροφηθούν όλες αυτές οι ειδικότητες και τα μαθήματα (που υπάρχουν σε όλους αυτούς τους τύπους σχολείων) σε ένα ενιαίο λύκειο! 
Κατάργηση όλων των Επαγγελματικών Λυκείων και ΑΜΕΣΗ απόλυση όλων των
εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά. Αύξηση των χρόνων σπουδών όσων μαθητών επιθυμούν

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Το ΙΕΠ καθυστερεί χρόνια να προβεί στην αποπληρωμή ολοκληρωθέντων έργων Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

Στο πλαίσιο επιμόρφωσης των επιμορφωτών εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στα σχολεία, μετά από ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, 8 Πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης (ΠΑΚΕ) ανέλαβαν το έργο.

Οι συμβάσεις υπογράφτηκαν μεταξύ Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ) και ΑΕΙ. Το έργο άρχισε στις 15/4/2011 και ολοκληρώθηκε στις 31/3/2012. Στο μεσοδιάστημα ο ΟΕΠΕΚ, μαζί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (ΚΕΕ), συγχωνεύθηκαν και δημιουργήθηκε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) το οποίο αυτοδίκαια ανέλαβε τις υποχρεώσεις των 3 φορέων που καταργήθηκαν.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση Σαμαρά ζητούν θεολόγοι για απαλλαγή μαθητών από το μάθημα

Tην παρέμβαση  και την στήριξη του Πρωθυπουργού ζητά η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων για μια σειρά θεμάτων όπως είναι η απόσυρση του νέου Πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά αλλά και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υ.ΠΑΙ.Θ, που θα λύνει οριστικά το ζήτημα των παράνομων απαλλαγών των ορθοδόξων μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία; Ποιές μέρες θα είναι κλειστά τον Ιανουάριο;

http://www.madata.gr/
Και οι διακοπές τελειώνουν και τα σχολεία θα ανοίξουν πάλι και και τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία.Τα σχολεία θα ανοίξουν για το νέο έτος στις 8 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη. Άλλωστε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για τις γιορτές των Χριστουγέννων όριζε ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν μέχρι και 7 Ιανουαρίου ενώ και   σε ιστοσελίδες σχολείων υπάρχει και σχετική ανακοίνωση.

Τι φοβεγό,τι τΓομεγό να μην μπογώ να πω ευγώ

Από μια άποψη, είναι ευτύχημα ότι βρέθηκε ένας τουλάχιστον να εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων... έστω κι αν αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ή, μάλλον, διπλό το ευτύχημα, ακριβώς επειδή ως εγγυητής εμφανίζεται με προσωπική του δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο τα ΜΜΕ όλου του κόσμου παρουσιάζουν ως επικίνδυνο για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Το ότι στην άποψη αυτή συγκλίνουν οι πάντες, από το CNN έως τους «Financial Times», από τους Γάλλους έως τις γερμανικές εφημερίδες («Handelsblatt») που μας υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια της κρίσης, μπορεί να είναι συμπτωματικό. Μπορεί να είναι και συνωμοσία.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ - Ιδού γιατί τα έσπασε ο Κουβέλης με τον Τσίπρα!

Σημείο διαφωνίας η «ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας» λέει η ΔΗΜΑΡ - Στην Κουμουνδούρου δεν δέχονται τις προτάσεις Κουβέλη για ρητή δέσμευση παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Γιατί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και καίγεται για τις καταθέσεις

Αν δεν είναι φοβερή σύμπτωση πρόκειται για ενορχηστρωμένη συνωμοσία. Ολοι οι ξένοι, απ’ τους Γάλλους που υποτίθεται ότι είναι φίλοι μας, έως – φυσικά – τους Γερμανούς που καίγονται για τα λεφτά «τους», αλλά ακόμη και τους Αμερικάνους που υποτίθεται ότι είναι στο πλευρό μας, (και συμπαθούν μάλιστα και τον ΣΥΡΙΖΑ) αντέδρασαν ακραία στις πολιτικές εξελίξεις εν Ελλάδι

Δείτε γιατί αυξάνονται έως 120 ευρώ οι μισθοί - Πίνακες και παραδείγματα

Aυξήσεις από 3,25 μέχρι και 120 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές τους θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μεικτά πάνω απο 857 ευρώ τον μήνα μετά το «κούρεμα» κατά 30% της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Τα οφέλη θα φανούν με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου.