Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Όλα τα έξοδα καλυμμένα για μαθητές σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως από τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει. 
 
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλο εξασφαλίστηκε σε μια δύσκολη εποχή η συνέχιση της χρηματοδότησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ενώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος επιχορηγούνται για φέτος 120 διήμερα Προγράμματα Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης των μαθητών μας με θέμα σχετικό με τους υδατικούς πόρους.

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΔΕ

Μαθητές στα Τρίκαλα κατέβασαν τα παντελόνια τους εν ώρα μαθήματος και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους

Νέα υπόθεση ανάρμοστης συμπεριφοράς μαθητών Λυκείου προβληματίζει την Εκπαιδευτική κοινότητα των Τρικάλων
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.grτην περασμένη Παρασκευή κατά την διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής σε Λύκειο των Τρικάλων, 4 μαθητές της Β Τάξης, κατέβασαν τα παντελόνια τους και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών τους.

ΟΛΜΕ:Παρέμβαση στο ΥΠΑΙΘ για το πειθαρχικό δίκαιο και το σχέδιο τροπολογίας


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ
 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Με το Ν. 4093/2012, θεσμοθετήθηκε η περαιτέρω αυστηροποίηση και διεύρυνση του πειθαρχικού δικαίου των δημόσιων υπαλλήλων, λίγους μήνες μετά από την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου (Ν. 4057/2012).
Όπως έχουμε επανειλημμένα αναδείξει, οι ρυθμίσεις αυτές είναι καταφανώς αντισυνταγματικές, δεδομένου ότι προσκρούουν ευθέως στη διάταξη του άρθρου 103 του Συντάγματος, αφού δίνεται η δυνατότητα, για παράδειγμα, στο διοικητικό όργανο να θέσει υπάλληλο σε αργία, απλώς και μόνο με την άσκηση πειθαρχικής δίωξης για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα, ακόμα και ήσσονος σημασίας, βάλλοντας ευθέως κατά της μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων. Παράλληλα, οι εν λόγω διατάξεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το -συνταγματικά κατοχυρωμένο και προβλεπόμενο από διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας- τεκμήριο της αθωότητας.

Συγκρότηση τριμελούς Νομαρχιακής Επιτροπής και τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής και Εφορευτικών Επιτροπών των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2014 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων εδώ

didefth.sch.gr

Δεν καλύπτονται τα κενά των εκπαιδευτικών

Αποφασισμένος να μην υπογράψει το σύνολο των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών που επικαλούνται σοβαρούς λόγους εμφανίζεται ο Υπουργός Παιδείας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις περιορισμένες πιστώσεις που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών.  
Η έλλειψη πιστώσεων και οι συνταξιοδοτήσεις ήταν άλλωστε και ένα από τα θέματα της ατζέντας της ΟΛΜΕ στη σημερινή συνάντηση.

Εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-2015

Την εγκύκλιο μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-2015 Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-2015. Για να ανοίξετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-15

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 03-11-2014 έως 30-11-2014
Το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2014-2015, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων:
α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης,
β) στα Μουσικά Σχολεία,
γ) στα Καλλιτεχνικά Σχολεία,
δ) στα σχολεία Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ε) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή και στ) σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ότι θέλετε να μάθετε για τα συνταξιοδοτικά των Εκπαιδευτικών

ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Προκαταβολή σύνταξης
για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που αποχωρούν της υπηρεσίας λόγω συνταξιοδότησης
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ(Πλήρης σύνταξη στα 55 για εκπαιδευτικούς με 30 χρόνια υπηρεσία – για διορισμούς έως 31/12/1982)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Στους εργαζομένους στο Δημόσιο ισχύουν δύο βασικοί τρόποι υπολογισμού της σύνταξης.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Το Έπος του ’40 ανήκει στους ήρωες του Αλβανικού Μετώπου

Tο Έπος του ’40 δεν ανήκει σε κανέναν, παρά μόνο στους ήρωες του Αλβανικού Μετώπου αλλά και σε όλους του ήρωες που λένε καθημερινά το δικό τους «όχι», αφιερώνουμε σήμερα δύο αποσπάσματα από το έργο του μεγάλου εθνικού ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
Το πρώτο κείμενο προέρχεται από το Προφητικόν και τους δύσκολους καιρούς που έβλεπε ο ποιητής να πλησιάζουν. Πόσο… προφητικό αλλά και πόσο επίκαιρο, δεκαετίες μετά.
Το δεύτερο κείμενο είναι από την «Πορεία προς το μέτωπο». Για όλους εκείνους που έχουν στην καρδιά τους την Ελλάδα και το «Άξιον Εστί» είναι ο πραγματικός… εθνικός ύμνος.

Ούτε ο Θεός!

Ας αφήσουμε κατά μέρος τους αρχαίους ημών προγόνους.

Με τους οποίους ουδεμία σχέση ο νεοελληνικός πληθυσμός. Πλην μερικών αρχαίων ονομάτων, με τα οποία συνηθίζουν να βαφτίζουν τα παιδιά τους κάτοικοι των βορείων προαστίων. Οπως Αλκιβιάδης, Ξενοφώντας, Αρης και πάει λέγοντας.

Ας αφήσουμε λοιπόν το αρχαίο παρελθόν και ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόσφατο. Πριν από 70 και πλέον χρόνια. Τότε που στη Γηραιά Ηπειρο «όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά».

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αποσπάσεις, ανακλήσεις και τροποποιήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δ.Ε. από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2014-15.

Εκπαιδευτικοί με σοβαρά προβλήματα υγείας στις σχολικές τάξεις

Καθηγητές που ήταν εκτός τάξης για πολλά χρόνια, κάποιοι εξ αυτών λόγω προβλημάτων, έχουν κληθεί να διδάξουν γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προσλάβει αναπληρωτές. Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο news.gr από τον κ. Καραμούζη Δικηγόρο και Πρoέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου της Πάτρας.

Το τριήμερο που χάσαμε την «αθωότητά» μας

E​​λάτε να ξαναδούμε τα συμβάντα της 14ης, 15ης και 16ης Οκτωβρίου, με άλλο μάτι, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα. Τα γεγονότα είναι γνωστά. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων κατέρρευσαν, τα spreads ανέβηκαν στα προ κρίσης επίπεδα, το κόστος δανεισμού έγινε απαγορευτικό και το χρηματιστήριο έχασε μέσα σε τρεις μέρες περίπου 15,6% της αξίας του, κάπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά είναι τα γεγονότα που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Είναι όμως πραγματικά απίστευτο πόσες ερμηνείες επιδέχονται. Εχω διαβάσει και ακούσει τις πιο απίθανες και πιθανές εξηγήσεις, που με έκαναν να σκέφτομαι ότι όχι μόνο δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά πολλές φορές βγάζουμε και λάθος συμπεράσματα, τα οποία μας οδηγούν σε χειρότερα λάθη.

Η παιδεία βοηθά την ανάπτυξη

Ο ​​ συντηρητικός Γάλλος φιλόσοφος Λουκ Φερί είχε ένα ενδιαφέρον σκεπτικό όταν αποδομούσε τις εκπαιδευτικές καινοτομίες που προέκυψαν από την εμπειρία του γαλλικού Μάη. Στον διάλογο που έκανε με τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ διά του «Νουβέλ Ομπσερβατέρ» (με αφορμή τα σαραντάχρονα της εξέγερσης) ο Λουκ Φερί εξηγούσε: «Η “νέα παιδαγωγική” του 1968 προκρίνει τις καινοτόμους μεθόδους, τις παιδαγωγικές ασκήσεις που καλλιεργούν την εφευρετικότητα, τον αυθορμητισμό, τη δημιουργικότητα του παιδιού. Φυσικά οι προθέσεις είναι αγαθότατες. Απλώς ξεχάσαμε πως ορισμένα πράγματα (όπως η γλώσσα, η πολιτικότητα) δεν είναι δυνατό παρά να παραδοθούν στο παιδί ως τμήμα μιας παράδοσης. (...) Πιστέψαμε ότι για να εργασθούν τα παιδιά, θα έπρεπε πρώτα να τους κινήσουμε το ενδιαφέρον. Προσπαθήσαμε να γοητέψουμε τα παιδιά, να τα “αγκιστρώσουμε” μέσω ενός είδους “παιδαγωγικής της σαγήνευσης”: επιχειρήσαμε να προσελκύουμε πρώτα τα παιδιά, και μετά να τα βάλουμε να δουλέψουν. Η θέση μου είναι πως τα πράγματα συμβαίνουν ανάποδα: Πρώτα δουλεύουμε, μετά ενδιαφερόμαστε για το αντικείμενο της εργασίας μας. Επιπλέον, δυστυχώς, δεν γίνεται να υπάρξει γνώση χωρίς κόπο».

Είναι λογικό το σκεπτικό του Λικ Φερί. Δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να αγαπήσει το διάβασμα, αν δεν διαβάζει ήδη· δεν μπορείς να σαγηνεύσεις κάποιον στη γνώση, αν ήδη δεν γνωρίζει περί γνώσης· δεν μπορεί να πεισθεί για την αξία της εκπαίδευσης, αν δεν είναι ήδη στοιχειωδώς εκπαιδευμένος. Και αυτό επίσης είναι το ισχυρότερο επιχείρημα υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΔΑΚΕ ΔΕ Μεσσηνίας: Γιατί δεν ψηφίσαμε τις κινητοποιήσεις στην 28η Οκτωβρίου


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Αγαπητοί/τές συνάδελφοι


Στο έκτακτο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-10-2014, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Την απόφαση αυτή καταψηφίσαμε διότι:

Πάγια θέση της παράταξής μας βεβαίως και είναι η ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων, η διαφύλαξη του χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων μας. Γι’ αυτό πάντα, αλλά και στην τρέχουσα χρονική συγκυρία, συμμετέχουμε ενεργά στους αγώνες του κλάδου μας. Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε υποχρέωσή μας να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια και το κοινωνικό κύρος των εκπαιδευτικών.

Ποιοι δικαιούνται στα 50 πλήρη σύνταξη -Οι 15 «κρυφές» διατάξεις [λίστα]

Πολλαπλά οφέλη για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων ΔΕΚΟ και τραπεζών κρύβουν οι συνταξιοδοτικές διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς ανοίγουν παράθυρο για έξοδο με πλήρη σύνταξη στα 50 και με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης.
Υπάρχουν τουλάχιστον 15 ειδικές και «κρυφές» διατάξεις που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ασφαλισμένοι για να προλάβουν την έξοδο με τα χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι διατάξεις είναι οι εξής:

Οι αμοιβές για ψηφιακά διδακτικά σενάρια σε εκπαιδευτικούς

Περί τα 930.545 ευρώ θα διατεθούν για το υποέργο "Ανάπτυξη μεθοδολογίας και δειγματικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης", για την Πράξη με τίτλο:
"Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης"

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Εκπαιδευτικοί: Έρχονται τα πάνω κάτω στο πειθαρχικό δίκαιο

Προστασία της ιδιωτικής ζωής των εκπαιδευτικών σε περιπτώσεις κακόβουλων καταγγελιών

Αλλάζουν σύντομα όλα στο πειθαρχικό δίκαιο των εκπαιδευτικών, με βασικό σημείο τον διαχωρισμό της ιδιωτικής τους ζωής από απαξιωτικές συμπεριφορές στη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Στόχος είναι οι 127.000 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές και οι πάνω από 20.000 αναπληρωτές να αφοσιωθούν στη δουλειά τους, χωρίς τον φόβο της άμεσης διαθεσιμότητας ακόμη και σε περιπτώσεις κακόβουλων καταγγελιών.

Αλλάζει ο συνδικαλιστικός νόμος μετά από 32 χρόνια! Πλαφόν στις συνδικαλιστικές άδειες και απολύσεις

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο, σε συνάντηση του Αντώνη Σμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο οι οποίες αφορούν τα συνδικαλιστικά προνόμια, αλλά και τον τρόπο προκήρυξης των απεργιών.

Ξεκινά η αξιολόγηση των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος:
 
Α. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης, των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, των Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, των Σχολικών ΣυμβούλωνΠ/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και των Δ/ντών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης να ξεκινήσει:
 
α) η αξιολόγηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (πρώην Σ.Ε.Κ.), των προϊσταμένων ολιγοθεσίων Δ.Σ., των προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και
 
β) των προϊσταμένων και υπευθύνων, όπως αυτοί ορίζονται από το άρθρο 1 του Π.Δ. 152/2013(περιπτώσεις ι΄έως ιθ’, κ’ και κα’).

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Σωτήριο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη λειτουργία των σχολείων

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποτέλεσε την τελευταία στιγμή μια από τις πηγές χρηματοδότησης των προσλήψεων αναπληρωτών. Συνολικά διατέθηκαν 43.000.000 ευρώ για το σχολικό έτος 2014-15. 
Από το πρόγραμμα αυτό γίνονται οι περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών στη Βθμια Εκπαίδευση και μπορούμε να πούμε ότι λειτούργησε ως σωσίβιο για τη λειτουργία των γυμνασίων, λυκείων και ΕΠΑΛ καθώς από τον κρατικό προϋπολογισμό έγιναν μόνο 498 προσλήψεις.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Αξιολόγηση για όλους τους εκπαιδευτικούς - Η εξεταστική διαδικασία και οι κλίμακες βαθμολόγησης για δασκάλους - καθηγητές

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
 όλων των δημόσιων σχολείων.
Πρόκειται για μια διαδικασία «μαμούθ» με δεδομένο ότι αφορά έναν τεράστιο αριθμό 
εργαζομένων στο Δημόσιο, που φτάνει κοντά στα 127.000 άτομα και η
 οποία είχε... παγώσει για πάνω από 30 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1982!
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας στις αρχές της νέας χρονιάς θα «χτυπήσει το 
κουδούνι» και για την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών, καθώς έως το τέλος του
 Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η προτελευταία «φάση» της αξιολόγησης η
 οποία αφορά τους διευθυντές σχολείων δευτεροβάθμιας, τους προϊσταμένους σχολείων 
πρωτοβάθμιας και τους προϊσταμένους τμημάτων (ειδικής αγωγής, αγωγής υγείας

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν θα δεχθώ άλλες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών

«Έχω 300 συνταξιοδοτήσεις στο γραφείο μου που περιμένουν την υπογραφή μου. Αφορούν όλη την Ελλάδα. Δεν θα τις δεχτώ. Να είχαν κάνει οι άνθρωποι το αίτημά τους πριν τις 31 Αυγούστου. Θα ψάξω σε αυτές ασθένεια που προέκυψε από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά και εάν κάτι τέτοιο ισχύει, προφανώς δεν θα είμαστε ανάλγητοι και άδικοι, αλλά για τις υπόλοιπες δεν θα υπογράψω».
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, μιλώντας στον Βήμα FM , ενώ δήλωσε πως θα τις υπογράψει μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, το καλοκαίρι Για τον λόγο αύξησης των αιτήσεων συνταξιοδοτήσεων ο υπουργός είπε τα εξής:

Η ΟΛΜΕ για το νέο πειθαρχικό δίκαιο - Ο Δ. Πεππές είχε αναδείξει το θέμα από τον Φεβρουάριο του 2013

Αθήνα, 20/10/2014
Α.Π.: 283
ΠΡΟΣ:
τον Υπ. Παιδείας
κ. Ανδρ. Λοβέρδο
; τον Υφυπ. Παιδείας κ. Αλ. Δερμεντζόπουλο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Υπουργό Διοικ. Μεταρρύθμισης
>κ. Κυρ. Μητσοτάκη ; Κόμματα Ελλην. Κοινοβουλίου
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 
Πρόσφατα θεσμοθετήθηκε, με το Ν. 4093/2012, η περαιτέρω αυστηροποίηση και διεύρυνση του πειθαρχικού δικαίου των δημόσιων υπαλλήλων, λίγους μήνες μετά από την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου (ψήφιση του Ν. 4057/2012). Οι ρυθμίσεις αυτές είναι καταφανώς αντισυνταγματικές, δεδομένου ότι προσκρούουν ευθέως στη διάταξη του άρθρου 103 του Συντάγματος, αφού δίνεται η δυνατότητα, π.χ., στο διοικητικό όργανο να θέσει υπάλληλο σε αργία ακόμα και χωρίς τη γνωμοδότηση του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου, απλώς 

Προστασία εκπαιδευτικών από αυθαίρετες καταγγελίες

Βελτιώσεις δρομολογούνται στο πειθαρχικό δίκαιο των εκπαιδευτικών, με βασικό στόχο ο εκπαιδευτικός να προστατεύεται από τυχόν άδικες καταγγελίες και να μην ελέγχεται για αδικήματα που δεν σχετίζονται με τη φύση και το περιεχόμενο του λειτουργήματός του.

Το μήνυμα των αγορών για την Ελλάδα και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Την τιμητική της είχε η Ελλάδα στην πρόσφατη έκρηξη χρηματοπιστωτικής αστάθειας. Το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου πήρε ανοδική πορεία στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ήταν περίπου 5,5%. Η άνοδος έγινε εκρηκτική την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο σπασμός της αστάθειας διέτρεξε τις παγκόσμιες αγορές, φτάνοντας το 9%. Ταυτόχρονα κατέρρευσε και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Όπως περίμεναν οι ψυχραιμότεροι - ακριβώς επειδή επρόκειτο για σπασμό και όχι για την ίδια την κρίση - η κατάσταση εξομαλύνθηκε παγκοσμίως την εβδομάδα αυτή και το ελληνικό επιτόκιο έπεσε ταχέως γύρω στο 7%. Αλλά το μήνυμα για την Ελλάδα ήταν αμείλικτο, ιδίως για το πολιτικό της προσωπικό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση. 

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ενημερωτικό για το 31ο μαθηματικό συνέδριο.

Παγκόσμια ματιά στο φετινό 31ο μαθηματικό συνέδριο
Ομιλητές οι ευρωπαίοι μαθηματικοί Φερντινάντο Αρζαρέλο, Ζάν Ντόμπρες και ο Κάρλ Γκούσταφσον από τις ΗΠΑ
Με κεντρικούς ομιλητές τους Φερντινάντο Αρζαρέλο, καθηγητή μαθηματικής λογικής και εκπαίδευσης, στο παν/μιο του Τορίνο, Ζάν Ντόμπρες, καθηγητή ιστορίας των μαθηματικών, στο ερευνητικό κέντρο Αλεξάντρ Κοϊρέ, Παρίσι, Κάρλ Γκούσταφσον, καθηγητή άλγεβρας στο παν/μιο του Κολοράντο, ΗΠΑ, και τους καθηγητές Σταύρο Παπασταυρίδη, Δημήτρη Χασάπη και Νίκο Παπαναστασίου, από το μαθηματικό τμήμα του παν/μιου Αθήνας, Μαριάννα Τζεκάκη από το ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το Νοέμβρη, το 31ο μαθηματικό συνέδριο, με διοργανωτή την ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ.

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές;

Αίσθηση και ποικίλα σχόλια, τα περισσότερα, αρνητικά προκάλεσαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι βουλευτές κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής, λέγοντας ότι τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου. «Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε Πρόεδρε, τώρα».

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΔΕ

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ Θ΄ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας εκθέσω τα προβλήματα των καθηγητών Χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο γυμνάσιο.

Το καλοκαίρι του 14 εκλήθησαν πολλοί συνάδελφοι από την Διεύθυνση της  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποδεχθούν το γεγονός ότι είναι  οργανικά υπεράριθμοι, εφόσον δεν υπήρχαν γι αυτούς 12 ώρες πρώτης  ανάθεσης του μαθήματος της ειδικότητάς τους (για τους χημικούς 12 ώρες χημείας) με το κίνητρο να είναι πρώτοι στις λίστες προκειμένου να αποκτήσουν μια οργανική θέση που θα προκηρυσσόταν στο μέλλον.

Καθηγητές Πληροφορικής διδάσκουν Μαθηματικά και με τη βούλα!

"Πόλεμος" είχε ξεσπάσει με την ανάθεση του μαθήματος των μαθηματικών στα Γυμνάσια στους καθηγητές πληροφορικής των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20.
Το θέμα έφθασε και στη Βουλή.
Ο υπουργός Παιδείας, σε γραπτή του απάντηση, αναφέρει ότι η δεύτερη ανάθεση της διδασκαλίας των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο στους καθηγητές της Πληροφορικής δίδεται σε περιπτώσεις που επιβάλλονται από συγκεκριμένες λειτουργικές ανάγκες σχολικών μονάδων. 

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΣΟΦΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΔΕ

Χρήσιμες οδηγίες προς τους καταναλωτές για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εν όψει της έναρξης διανομής του πετρελαίου θέρμανσης καλεί τους καταναλωτές να λάβουν υπόψη τους κάποιες πρακτικές συμβουλές.
πατήστε εδώ

Δημοσιεύματα στον τύπο

Για να δείτε δημοσιεύματα στον τύπο για τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ από 15/10 έως 20/10/2014  πατήστε … εδώ

Επιστολή ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προς τους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση

Δ.Ο.Ε.                                                                      Ο.Λ.Μ.Ε
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Απεργία – αποχή από την αξιολόγηση
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων προχωρούμε στην προκήρυξη Απεργίας –Αποχής από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως και κάθε διαδικασίας αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).
Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία με την οποία υλοποιείται το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση.

Φορτσάκης: Εγώ μπορώ να μπω στην Κουμουνδούρου χωρίς άδεια;

Ένας βουλευτής μπορεί να μπει στο σπίτι σας χωρίς άδεια; Εγώ μπορώ να μπω στην Κουμουνδούρου χωρίς άδεια; Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος των πανεπιστημιακών και των φοιτητών, συνεπώς όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ζητούν άδεια. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο πανεπιστήμιο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έχουν άδεια", δήλωσε ο πρύτανης Θ. Φορτσάκης.
"Τρεις βουλευτές παραβιάζουν την είσοδο του πανεπιστημίου και επιτρέπουν σε φοιτητές, διοικητικούς και άλλους ανθρώπους, άγνωστους σε εμάς, να καταλάβουν τον χώρο. Είναι προφανές ότι έχουμε μία κατάσταση ανωμαλίας.

Πακτωλός χρημάτων για μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής στο εξωτερικό

Έκρηξη γνώρισαν το 2014-15 τα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής. Σε 16 ειδικότητες εκπαιδευτικών η αύξηση ανέρχεται στις 80,4 ποσοστιαίες μονάδες καθώς σε 815 ανέρχονται οι νέοι κάτοχοι μεταπτυχιακών. Αν προσθέσουμε και τα μεταπτυχιακά στις άλλες ειδικότητες πιθανόν ο συνολικός αριθμός των νέων μεταπτυχιακών να φθάνει τα 840-850.
Δεδομένου του γεγονότος ότι τα μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα δέχονται περιορισμένο αριθμό φοιτητών γίνεται αντιληπτό ότι τουλάχιστον 600-700 μεταπτυχιακά του 2014-15 προέρχονται από χώρες του εξωτερικού όπως είναι η Κύπρος, η Ιταλία, η Βουλγαρία κ.α. Με ένα μέσο κόστος διδάκτρων στα 6.000 ευρώ γίνεται αντιληπτό ότι περίπου 3.600.000 – 4.200.00  ευρώ έφυγαν από την Ελλάδα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού ενώ τα ελληνικά Πανεπιστήμια αναζητούν οικονομικούς πόρους.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Συστηματικοί καπνιστές το 70,4% των μαθητών Λυκείου

Καπνιστές είναι το 70,4% των μαθητών της Γ' Λυκείου, με το τσιγάρο, τον ναργιλέ και το ηλεκτρονικό τσιγάρο να κατέχουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις τους. Οι περισσότεροι δε από τους μισούς μαθητές που δηλώνουν συστηματικοί καπνιστές διαφωνούν με την εφαρμογή της αντικαπνιστικού νόμου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω την Αλήθεια, Λέω Όχι στο Τσιγάρο».

Δείτε πότε θα αλλάξει η ώρα από θερινή σε χειμερινή

Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε το πρωινό της Κυριακής 26 Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα. Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου. Για να ξέρετε πάντα πότε αλλάζει η ώρα Αν πολλοί από εσάς αναρωτιέστε πότε αλλάζει η ώρα, είναι καιρός να μάθετε ένα απλό κολπάκι! 

Χειμερινή αλλαγή ώρας Η ώρα λοιπόν για το χειμώνα, αλλάζει ΠΑΝΤΑ την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Για την ακρίβεια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου, όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή), όταν φτάσουμε 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, το κάνουμε 03:00.

Κατάργηση του πειθαρχικού δικαίου ζητά η ΟΛΜΕ

Την κατάργηση όλου του πειθαρχικού νομοθετικού πλέγματος που υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία της εκπαίδευσης ζητά η ΟΛΜΕ, ενώ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταργηθούν άμεσα οι διατάξεις που θέτουν τον εκπαιδευτικό σε αργία με την απλή παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο και μάλιστα για το σύνολο των αδικημάτων καθώς και αυτής που ορίζει ως αδίκημα την "αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας".

Οι Διευθύνσεις και τα τμήματα του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το νέο Οργανισμό

Δημιουργήθηκε από το υπουργείο Παιδείας το σχεδιάγραμμα με τις Διευθύνσεις και τα τμήματα, σύμφωνα με το νέο Οργανισμό.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτειακή ανωμαλία και βία

Σε σοβαρές καταγγελίες με βαρύτατους χαρακτηρισμούς προέβη η πρυτανεία Αθηνών κατά τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.
Ο ίδιος ο πρύτανης, Θεόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στο vima.gr έκανε λόγο για «πολιτειακή ανωμαλία, βία και αντισυνταγματική συμπεριφορά», ενώ σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους ήταν και η ανακοίνωση της Πρυτανείας.
Στο κείμενο υπάρχει η καταγγελία ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «διευκόλυναν την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, "που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στο χώρο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρυτανείας:

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ελληνες μαθητές κατέλαβαν την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft

Η τεχνολογία... ταιριάζει στον Έλληνα. Ειδικά στα νέα παιδιά που έχουν αποκτήσει στενή σχέση με τον ψηφιακό κόσμο. Παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα, φαίνεται πως στη χώρα μας γεννιούνται προικισμένα «μυαλά» που δεν θα χαθούν.
Ο Πάνος Οικονόμου και ο Γεώργιος-Νικηφόρος Αυγουστίδης, δύο Έλληνες μαθητές, κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό European Kodu Kup της Microsoft.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Σύνεση χρειάζεται.

Αν θα ήθελε να κάνει κάποιος «ταμείο» γι’ αυτή την εφιαλτική εβδομάδα για την ελληνική οικονομία εκ πρώτης άποψης θα έλεγε ότι η Ελλάδα ηττήθηκε από τις αγορές. Και πιθανότατα έτσι να είναι αν βρισκόμασταν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Εκεί όπου επικρατεί η λογική των λαών, εκεί όπου οι απρόσωπες αγορές δεν έχουν κανένα λόγο στην… συμπαντική οικονομία.
Είμαστε όμως εδώ και οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι μέχρι να αλλάξει το σύστημα όλες οι χώρες, κι όχι μόνο η μικρή Ελλάδα, θα βρίσκονται σε ομηρεία και θα χορεύουν στους ρυθμούς των επενδυτών. Μας αρέσει δε μας αρέσει δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση και υπ’ αυτή τη λογική η χώρα ηττήθηκε.
Όμως δεν είναι έτσι ακριβώς, δεν είναι όλα άσπρο – μαύρο. Η χώρα δεν είναι έτοιμη να βρεθεί μόνη της και χωρίς στήριξη των δανειστών στον αδηφάγο κόσμο των αγορών. Δεν είναι έτοιμη, είναι όμως πιο ώριμη και τουλάχιστον πήρε το μάθημά της. Κυρίως η κυβέρνηση αλλά ακόμη περισσότερο η αντιπολίτευση.

Σαν σήμερα: 70 χρόνια πριν απελευθερώθηκε η Λαμία - Πώς γλίτωσε την καταστροφή - Μία ιστορία, δύο εκδοχές

Λαμία 18 Οκτωβρίου 1944...

Είναι γνωστό σε όλους ότι στις 18 Οκτωβρίου γιορτάζεται όχι μόνο ο πολιούχος της Λαμίας, Ευαγγελιστής Λουκάς, αλλά και η απελευθέρωση της πόλης από τον γερμανικό ζυγό. Τι πραγματικά συνέβη, όμως, εκείνη την ημέρα;

Μια άγνωστη σε πολλούς πτυχή της ιστορίας της Λαμίας έρχεται να αναδείξει δύο σημαντικά πρόσωπα που το καθένα με τον τρόπο του έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο στη σωτηρία της πόλης. 

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η ΟΛΜΕ για την απόδοση 2ης ειδικότητας και τη χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών

Δύο ανακοινώσεις εξέδωσε σήμερα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ , με τις οποίες ζητά:
Α. Να αποσυρθεί η διευκρίνιση αυτή του υπουργείου Παιδείας και να αποδίδεται η 2η ειδικότητα απρόσκοπτα σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν και άλλο πτυχίο.
Β. Να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις για άδειες άνευ αποδοχών που κατατίθενται την περίοδο αυτή, καθώς και να επανεξεταστούν όσες απορρίφθηκαν. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις οφείλουν να κατανοήσουν τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και να σταματήσουν να τους εξωθούν σε παραιτήσεις.

75ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα μαθηματικά, Ο ΘΑΛΗΣ

Οι αποφάσεις εδώ
Α) Ορίζουμε ως εξεταστικό κέντρο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το
2ο Γενικό Λύκειο Λαμίας (τηλ. 2231028977 & 2231047063 και Fax 22310 34575)
email : mail@2lyk-lamias.fth.sch.gr
το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 στις 09.00-12.00 π.μ.
Β) Ορίζουμε ως Β΄ εξεταστικό κέντρο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το
Γ/σιο Αταλάντης (τηλ. 2233022279 Fax. 2231081002)
email : mail@gym-atalant.fth.sch.gr
το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 στις 09.00-12.00π.μ.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ο Ντ. Αναστασίου εξελέγη πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος

Με 65 ψήφους έναντι 48 ψήφων που πήρε ο αντίπαλός του Κώστας Παπαδόπουλος, εξελέγη πρόεδρος στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος , ο νυν πρόεδρος Ντίνος Αναστασίου.
Από τους συνολικά 138 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους που είχαν δικαίωμα ψήφου, συμμετείχαν στην ψηφοφορία 126 και στις κάλπες βρέθηκαν 13 λευκά ψηφοδέλτια.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Ν Φθιώτιδας - Οι υπηψήφιοι για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.

ΓΩΓΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.
      
           ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

1. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΚΛΕΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4. ΜΠΟΥΛΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5. ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6. ΤΖΟΥΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ


Τα πρόσωπα που θα μελετήσουν τις αλλαγές στη νομοθεσία για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Ομάδα Εργασίας, για την μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου μεταθέσεων, τοποθετήσεων εκπαιδευτικών δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υπηρεσιακών Συμβουλίων και λοιπών θεμάτων καθώς και για αντίστοιχες τροποποιήσεις που απαιτούνται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συγκροτήθηκε στο υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα στην Ομάδα Εργασίας ανατέθηκε η επεξεργασία προτάσεων για την τροποποίηση και τη συμπλήρωση των διατάξεων:

Προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

Αρκετές θέσεις εργασίας προσφέρονται αυτή την περίοδο σε εκπαιδευτικούς από διάφορούς φορείς.  Ένας εξ αυτών των φορέων είναι και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) που θα προχωρήσει στην πρόσληψη εκπαιδευτών για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο.
Όσον αφορά τις ειδικότητες σε αυτές περιλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί αγγλικής γλώσσας, γαλλικής, γερμανικής, ειδικής αγωγής, εικαστικών, ελληνικής γλώσσας (φιλόλογοι ΠΕ02), θεάτρου, κινηματογράφου, εικαστικών, παιδαγωγικής (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί) και άλλες ειδικότητες.

Μητσοτάκης: Το υπ. Παιδείας φέρει την ευθύνη για τη σωρεία λαθών!

"Το υπουργείο Παιδείας φέρει την ευθύνη για την προκήρυξη των θέσεων και τη σωρεία των λαθών που έχουν γίνει". Τα παραπάνω φέρεται να είπε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε αντιπροσωπεία διαθέσιμων εκπαιδευτικών σύμφωνα μεανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής. 
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα -σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς- τέθηκαν όλα τα αιτήματά τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με σημεία αιχμής να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και να εκδοθεί νέα ανακοίνωση που να περιλαμβάνει όλους τους "αδιάθετους", συμπεριλαμβανομένων και των 85+6 που δεν έχουν κάνει αίτηση.
Ο Κ. Μητσοτάκης στα αιτήματα και τις θέσεις των εκπαιδευτικών απάντησε ως εξής:

Αξιοποίηση του ψηφιακού εξοπλισμού κατά την εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για το σχολ. έτος 2014-2015

Επιμόρφωση για την παιδαγωγική αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού Ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος κάνει γνωστό στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί επιμόρφωση για την παιδαγωγική αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και ειδικότερα των διαδραστικών συστημάτων, και καλεί:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ 2014 – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε


Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο υπουργός για την αύξηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών λόγω εσφαλμένης ερμηνείας του νόμου

Γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου, σχετικά με την αύξηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών λόγω εσφαλμένης ερμηνείας του νόμου, διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από ερώτηση της Βουλευτού Μ. Χρυσοβελώνη.
esos.gr

Εκλογές της Τετάρτη στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμίας- Χαλκίδας)

Το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας προσδιόρισε τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΤΕΙ για την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.
Την ίδια ημέρα πριν ξεκινήσουν οι εκλογές, θα γίνει η υποχρεωτική Συνέντευξη των δύο υποψηφίων από την Κοινότητα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου είναι ο νυν πρόεδρος του ΤΕΙ Ντίνος Αναστασίου και ο Καθηγητής κ. Παπαδόπουλος.
Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη ο υπουργός Παιδείας , δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή, να διορίσει πρόεδρο.
esos.gr

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ του αιρετού της ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδος για τα έτη 2013 -2014

                                                                                              
                                                               Πάτρα, 10/10/2014

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ως αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών εκθέτω τα θέματα που απασχόλησαν το ΑΠΥΣΔΕ και τη στάση μου σε αυτό το Υπηρεσιακό Συμβούλιο:
Χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές: Μετά την αναστολή χορηγήσεων και παρατάσεων αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης μέχρι 31/12/2014, οι μόνες σχετικές άδειες που δίνονται, χωρίς γνωμάτευση του ΑΠΥΣΔΕ, είναι παρατάσεις αδειών και μόνο σε εκπαιδευτικούς υποτρόφους του ΙΚΥ που έχουν λάβει σχετική άδεια πριν το ν.4210/2013. Το ΑΠΥΣΔΕ συντάσσει εκθέσεις προόδου εκπ/κών που τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπ/σης με αποδοχές. Οι άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης έγιναν θυσία από το 2010 στο βωμό της λιτότητας και τής με κάθε τρόπο εξοικονόμησης προσωπικού, ακόμα και σε βάρος της ουσιαστικής

Η ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2021

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ

Στην ενότητα αυτή, οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι Σχολείων, καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί, μπορούν να βρουν πρότυπα των εγγράφων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του Σχολείου ως Διοικητική και Διαχειριστική μονάδα. Επίσης όλα τα έντυπα και τις αιτήσεις που χρειάζεται ο εκπαιδευτικός.
Για τυχόν παραλείψεις ή λάθη, ελπίζουμε στην κατανόησή σας και περιμένουμε τις προτάσεις σας.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΔΑΚΕ ΔΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ (ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ) ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

ΜΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Οι Διευθυντές Σχολείων θα χορηγούν τις άδειες στους εκπαιδευτικούς

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, ύστερα από σχετικό αίτημα των Διευθυντών Διευθύνσεων εκπαίδευσης, μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες χορήγησης όλων των αδειών των εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων, από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης στους Διευθυντές ή προϊσταμένους σχολικών μονάδων .
Για να ανοίξετε το ΦΕΚ πατήστε εδώ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΚ 2014

 Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ανακοινώνει το πρόγραμμα διεξαγωγής εξετάσεων πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης περιόδου 2014.
Στις εξετάσεις θα λάβουν μέρος 15.410 υποψήφιοι, οι οποίοι θα εξεταστούν στο Θεωρητικό Μέρος 139 ειδικοτήτων και στο Πρακτικό Μέρος 130 ειδικοτήτων.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε 13 Εξεταστικά Κέντρα που θα λειτουργήσουν σε 10 διοικητικές περιφέρειες της χώρας.
Το Θεωρητικό Μέρος θα διεξαχθεί από το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 έως και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.