Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ρυθμίσεις Οργανικών Υπεραριθμιών -Αναλυτικές διευκρινίσεις

Διευκρινίσεις  για τη ρύθμιση των υπεραριθμιών

Συνάδελφοι

Πριν διαβάσετε  τις παρακάτω διευκρινίσεις , ας είναι ξεκάθαρο ότι οι οργανικές υπεραριθμίες , στις οποίες αναφέρομαι και αφορούν αυτή την χρονική στιγμή τις διαδικασίες του ΠΥΣΔΕ, καμία σχέση δεν έχουν  με τους συναδέλφους που είναι προσωρινά τοποθετημένοι, ή βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και δεν έχουν οργανική θέση( Απαραίτητη διευκρίνιση αφού υπάρχει αυτή η σύγχυση ακόμη και σε συναδέλφους με πολλά χρόνια υπηρεσίας)
Εισαγωγικά, στις παραγράφους του άρθρου 14 του ΠΔ 50/96 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 12 του ΠΔ 100/97.καταγράφεται η διαδικασία κρίσης και τοποθέτησης των υπεραρίθμων.
Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται όσοι υπάγονται στις διατάξεις των περιπτώσεων α και γ της παρ.1 του άρθρου 13 του ΠΔ 50/96, δηλαδή όσοι ανήκουν σε «ειδική κατηγορία μετάθεσης» πλην των πολυτέκνων επειδή οι εκπαιδευτικοί αυτοί, βάσει του άρθρου 30 παρ.4 του ν.3848/2010 «δεν εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του άρθρου 14 του ίδιου διατάγματος».
Στην πρώτη παράγραφο αναφέρεται ότι:

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αρ.Πρωτ.84852/Δ2/20-06-2013/ΥΠΑΙΘΠΑ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ
Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ΄
Πληροφορίες:
Η. Ζούρου 210 3442276
Β. Στράτου 210 3442116
ΘΕΜΑ : «Διευκρινιστικές οδηγίες για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης»
Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων στην υπηρεσία μας όσον αφορά την ρύθμιση των υπεραριθμιών, αλλά και γενικότερων θεμάτων τοποθέτησης εκπαιδευτικών Δ.Ε., σας διευκρινίζουμε τα εξής:
Α) 1. Τα ζητήματα που σχετίζονται με τις υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών ρυθμίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/1996, όπως το άρθρο αυτό έχει τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί μεταγενέστερα με το άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997. Στις διατάξεις αυτές και ειδικότερα στην παρ. 1 εδάφιο β, προσδιορίζεται με σαφήνεια ότι οι υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης προκύπτουν μετά από μεταβολές των σχολικών μονάδων (ίδρυση, κατάργηση,
υποβιβασμό, διαίρεση ή συγχώνευση σχολείων ή άλλη αιτία) στις οποίες κατέχουν οργανική θέση.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Στις 2/7 η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για τις μεταθέσεις - Έως 11/7/214 η ανακοίνωσή τους, του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287
Αθήνα, 28/06/2014

Την Τετάρτη 2/7/14 η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για τις Μεταθέσεις
Έως τις 11/7/2014 η ανακοίνωσή τους

Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 2/7/14 και την Πέμπτη 3/7/14 για να εξετάσει σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη τα παρακάτω θέματα:

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συγκρότηση της ΕΕ της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

Σήμερα Πέμπτη 26/6/2014 και ώρα 20:00, έγινε η συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ.

Το νέο ΔΣ που προέκυψε μετά από ψηφοφορία των μελών είναι:

Πρόεδρος: Δ. Πεππές
Αντιπρόεδρος: Ν. Κωνσταντίνου
Γενικός Γραμματέας: Ν. Παπαχρήστος

Πρόσθετες αποδοχές για τις ημέρες που παρατείνεται το διδακτικό έτος ζητά η ΟΛΜΕ

Σχετικά με την απόφαση του υπουργείου παιδείας να παρατείνει το διδακτικό έτος  η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της, ζητά:
Α.Το υπ. Παιδείας να εκπληρώσει, τουλάχιστον, τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές για την πρόσθετη εργασία που προκύπτει από την απόφαση της παράτασης του διδακτικού έτους. 
Β.Να καλυφθούν οικονομικά οι πρόσθετες δαπάνες των εκπαιδευτικών που προκύπτουν από ακυρώσεις εισιτηρίων και από πρόσθετες διαμονές στις περιοχές που δίδασκαν (για όσους εργάζονται μακριά από την κατοικία τους και θα αναγκαστούν να πληρώσουν επιπλέον διαμονή).

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΔΕ –Το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 26-6-2014 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
1.    Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε Διευθυντή ΔΕ. 
2.    Απορρίφθηκε αίτηση εκπαιδευτικού για απόσπαση στη Σχολή Εθνικής Άμυνας λόγω έλλειψης της απαιτούμενης προϋπηρεσίας.
3.    Εγκρίθηκαν δύο αυτοδίκαιες ανακλήσεις αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.
4.    Εγκρίθηκε κατόπιν ακροάσεως η μετάταξη εκπαιδευτικού σε προσωρινή θέση Διοικητικού υπαλλήλου για σοβαρούς λόγους υγείας.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Χειρόγραφα τα Απολυτήρια Γυμνασίων παρά την ύπαρξη του myschool

Παρά την ύπαρξη του myschool (κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Παιδείας), στα Γυμνάσια   εξακολουθεί να υπάρχει εντολή για έκδοση Απολυτηρίων τίτλων με το παλιό χειρόγραφο σύστημα. 
Ενώ δηλαδή, όλο το χρόνο τα σχολεία ενημερώνονται από  το myschool και εκδίδουν  τους ελέγχους ηλεκτρονικά, τώρα αναγκάζονται να γράψουν  με το χέρι τα Απολυτήρια με κίνδυνο λαθών. Ο παραλογισμός στην αποκορύφωση του!!!!! 
Σημειωτέον ότι τα απολυτήρια των Δημοτικών σχολείων , που επίσης έχουν το myschool, εκδόθηκαν ηλεκτρονικά. 
Κάποιος από το Υπουργείο πρέπει να δώσει εντολή, ότι επιτέλους τώρα με το myschool, παύει να ισχύει η εγκύκλιος του 2003 για χειρόγραφα απολυτήρια!  

Τι είπε ο υπουργός και οι υφυπουργοί Παιδείας για αποσπάσεις, Τράπεζα Θεμάτων, αξιολόγηση, έναρξη σχολικού έτους, μετεγγραφές, ΙΕΚ, ΕΜΠ κ.λπ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κυρίες και κύριοι είναι η πρώτη μας οργανωμένη και επίσημη επαφή. Η πρώτη ήταν προχθές όταν κουβεντιάσαμε τις πρώτες μας εντυπώσεις εδώ από το Υπουργείο, θέλω να επικαλεστώ όμως και να μου το επιτρέψετε να το κάνω αυτό, όσα είπα από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ όχι σε εσάς, αλλά με την παρουσία σας.
Ήρθαμε και οι τρεις σε αυτό το Υπουργείο και το είπαμε από την πρώτη μέρα ότι θα αγωνιστούμε για να λειτουργήσουν εύρυθμα όλα τα τμήματά του σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του που αφορούν δηλαδή την παιδεία και την εκπαίδευση.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με την υποβολή αιτήσεων πιστοποίησης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (03/06/2014), σας γνωρίζουμε ότι πρόκειται να υλοποιηθούν πρόσθετα προγράμματα πιστοποίησης κατά τις ημερομηνίες 3, 4, 10 και 11 Ιουλίου 2014, τα οποία από σήμερα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς για υποβολή αιτήσεων.
Τα προγράμματα αυτά διατίθενται σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του ελλείμματος θέσεων που παρατηρείται κατά την παρούσα περίοδο πιστοποίησης όπου, λόγω της περιορισμένης συμμετοχής και διαθεσιμότητας των Κέντρων Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ), δεν κατέστη δυνατό σε ορισμένες περιοχές, να καλυφθεί το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εξετάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι,  οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (http://b-epipedo2.cti.gr/mis, επιλογή «Διαχείριση Αιτήσεων Πιστοποίησης») με χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί.

Νομοσχέδιο ΥΔΜΗΔ για νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο

ΔΑΚΕ ΔΕ προς υπ. Παιδείας: "Δε θα δεχτούμε αξιολόγηση από τους Συμβούλους της κυρίας Διαμαντοπούλου"

"Οι κρίσεις των Στελεχών της Εκπαίδευσης (Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων) επί υπουργίας Διαμαντοπούλου ήταν καθαρά κομματικές. Δεκάδες αξιόλογοι συνάδελφοι με προσόντα κόπηκαν γιατί δεν ήταν κομματικά αρεστοί. Στις κρίσεις του 2010 χύθηκε αίμα στην Εκπαίδευση. Η μεγάλη πλειοψηφία των επιλεγέντων Στελεχών όλως τυχαίως στήριζαν το ΠΑΣΟΚ.   Υπάρχει και η σχετική απόφαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που καταγγέλλει τις συγκεκριμένες κρίσεις». 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ προς ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Παρέλαβα 23 κατασχετήρια, 400 νομικές υποθέσεις, δικαστήρια, καταγγελίες

«Είμαστε μετέωροι στον αέρα. Παρέλαβα 23 κατασχετήρια, 400 νομικές υποθέσεις, δικαστήρια, καταγγελίες. Θέματα προσωπικού άλυτα από το έτος 2001. Δεν έχουν ούτε ένα δικηγόρο στο ΤΕΙ και οι υποθέσεις που έχουν δεν τις έχει  σε αριθμό ούτε το Ειρηνοδικείο».
Αυτά είπε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος προς τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο, κατά τη σημερινή πρώτη  συνάντηση με τους προέδρους των ΤΕΙ.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Έρχονται 5.200 προσλήψεις ανέργων στο υπουργείο Παιδείας

Τη διαδικασία υλοποίησης της δράσης «προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», προσπαθεί να επιταχύνει το υπουργείο Παιδείας απευθύνοντας πρόσκληση υποβολής προσφορών για την «εξωτερική αξιολόγηση» του έργου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά το υπουργείο Παιδείας, για το 2014 θα προβλέπει 5.200 προσλήψεις ανέργων, εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ

Από αύριο η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Ανοίγει την Τρίτη η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου.
Οι υποψήφιοι έχουν ήδη κληθεί να προσέλθουν στο

Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ

ΘΕΜΑ: Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για λόγους διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είτε είναι αποσπασμένοι σε άλλο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, είτε βρίσκονται σε άδεια ανατροφής παιδιού, όσον αφορά στην ανάληψη υπηρεσίας στην οργανική τους θέση με τη λήξη του διδακτικού έτους 2013-2014, παρακαλούμε να γίνεται δεκτή η ανάληψη της υπηρεσίας τους με αποστολή υπεύθυνης δήλωσης μέσω τηλεομοιοτυπίας και στη συνέχεια να αποσταλεί ταχυδρομικά.
Επίσης, οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ήταν αποσπασμένοι για το διδακτικό έτος 2013-2014 σε άλλο ΠΥΣΔΕ από εκείνο της οργανικής τους θέσης, δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση της θερινής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα και από τυχόν άλλη υποχρέωσή τους στο ΠΥΣΔΕ οργανικής.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


alfavita.gr


Σε 90 ημέρες κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι σε 90 ημέρες κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Και κρίνονται επίσης οι αγώνες που έδωσε ο πρωθυπουργός από το 2009 που ανέλαβε τη Νέα Δημοκρατία μέχρι σήμερα αλλά και η πίστη εκατοντάδων χιλιάδων Νεοδημοκρατών (και όχι μόνο) που πίστευαν (και συνεχίζουν να πιστεύουν) ότι κάτι θα αλλάξει στην Ελλάδα.

Δημιουργία ειδικού μισθολογίου για δασκάλους και καθηγητές

Θέλουν την δραχμή εκείνοι που σχεδιάζουν μια νέα λεηλασία της χώρας!..

Ένα ετερόκλητο πλήθος πιέζει εδώ και πέντε χρόνια να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα και κατηγορούν το ευρώ για κάθε αδυναμία της ελληνικής οικονομίας. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι! Δεν είμαι ευρωλάγνος και δεν θα με πείραζε να έχουμε ως νόμισμα το δολάριο, την δραχμή ή οτιδήποτε άλλο. Αρκεί να είχαμε μία ανταγωνιστική οικονομία. Κι αυτό που γνωρίζω, επίσης, είναι ότι οι ιππότες της δραχμής αντιπροσωπεύουν κάτι τελείως διαφορετικό: Την προοπτική μιας νέας λεηλασίας της χώρας!

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Μεγάλη μείωση του εκπαιδευτικού δυναμικού των δημόσιων σχολείων

Τις 7.000 θα φθάσουν οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών στη Βθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τον αιρετό κ. Κορδή. Ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος έθιξε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα των κενών που αναμένεται να φθάσει τις 24.000.

Πως θα κινηθούν οι βαθμολογίες...

Ανοδική εκτιμάται ότι θα είναι η πορεία των βαθμολογιών των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Τα σχετικά εύκολα θέματα, κλιμακούμενης δυσκολίας, δεν φαίνεται να...

Ερχονται ανατροπές στους μισθούς του Δημοσίου και των στρατιωτικών

Ριζικές αλλαγές στο επίπεδο των ανατροπών, αναμένονται από τον Οκτώβριο στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου. Και τούτο διότι τα κριτήρια του μπόνους αποδοτικότητας θα αποτελέσουν μια κρίσιμη διαρθρωτική αλλαγή για την Τρόικα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πιέζεται και από τις μεγάλες ανισότητες που εξακολουθούν να επικρατούν στη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» έρχονται μειώσεις σε 204.000 αποφοίτους Δημοτικού και Λυκείου (ΥΕ και ΔΕ) και αυξήσεις σε 240.000 δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτές και αποφοίτους ΑΕΙ (ΤΕ και ΠΕ).

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Μέσω myschool τα κενά για τις μεταθέσεις

Σειρά ζητημάτων έθεσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, όπως η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η αυξανόμενη ανεργία των εκπαιδευτικών, η αναστάτωση που έχει προκαλέσει η αξιολόγηση και άλλα για τα οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της δεν υπήρξε κάποια απάντηση, ούτε δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. 
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε  μόνο τη διάθεση για εύρεση κοινού τόπου επικοινωνίας και συνεργασίας ενώ από της σημαντικές ειδήσεις που βγήκαν ήταν η κατάθεση του νομοσχεδίου της ειδικής αγωγής εντός των ημερών καθώς και το γεγονός ότι οι μεταθέσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Οι αποσπάσεις, για τις οποίες όπως έχει γράψει το news.gr ξεκίνησε η πενθήμερη προθεσμία των αιτήσεων, αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Αυγούστου. 

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ 2014-2015

Ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν δικαίωμα απόσπασης

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για αποσπάσεις εκπαιδευτικών δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά Διαπολιτισμικά, Εκκλησιαστικά σχολεία όσοι εκπαιδευτικοί:
α) διορίστηκαν στα δυσπρόσιτα σχολεία και διανύουν την υποχρεωτική υπηρεσία στα σχολεία αυτά, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του Ν.3328/2005 (ΦΕΚ 80/1-4-2005 τ.Α’),

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Συντάξεις: Παράθυρα για έξοδο από τα 50

Ευνοϊκές προϋποθέσεις για σύνταξη με λίγα έτη ασφάλισης μπορούν να κατοχυρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, καθώς και σε Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών αλλά και στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, όπου οι γυναίκες μπορούν να αποχωρήσουν στο 60ο έτος και με πλήρη σύνταξη έχοντας από 21 ½  έως 22 ½ έτη ως το 2012.
Στο Δημόσιο μάλιστα οι προϋποθέσεις γίνονται ακόμη πιο ευνοϊκές αν λάβει κανείς υπόψη ότι αναγνωρίζονται πλασματικά έτη λόγω τέκνων για να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως το 2010 με πολύ χαμηλά όρια ηλικίας εξόδου.

Μηχανογραφικό 2014: Οδηγίες και μυστικά για την συμπλήρωση του

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι η διαδικασία της επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, είναι η στιγμή που οι υποψήφιοι προσπαθούν να βάλουν τα όνειρα σε μια σειρά, να τα ιεραρχήσουν έτσι ώστε να επιλέξουν τις σχολές που τους ενδιαφέρουν.

Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι πριν συμπληρώσουν το μηχανογραφικό

Στη 1 ή στις 2 Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμών

Τελειώνει σε λίγες μέρες η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς την 1η Ιουλίου ή το αργότερο στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών στα σχολεία όλης της χώρας. 
Μέχρι το Σάββατο 28 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της βαθμολόγησης των μαθημάτων των επαναληπτικών εξετάσεων που ολοκληρώνονται στις 26 Ιουνίου. Έπειτα θα ακολουθήσει η αποστολή των αποκομμάτων των βαθμολογιών και των καταστάσεων των υποψηφίων στα λύκεια.

Συναντήσεις Α. Λοβέρδου με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Διαδοχικές συναντήσεις με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ θα έχει ο νέος υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, παρουσία του αρμόδιου για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υφυπουργού κ. Δερμετζόπουλου.
Η συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, και με το ΔΣ της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι.
Η συναντήσεις  δεν θα έχουν -όπως συνηθίζεται  η πρώτη συνάντηση- χαρακτήρα γνωριμίας , αλλά θα συζητηθούν ζητήματα που «καίνε» τους δύο κλάδους.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Πότε ένας μαθητής προάγεται ή απορρίπτεται από την Α Λυκείου

Σύμφωνα με  το άρθρο 3 του ν.4186/2013: “Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή του μαθητή αποτελεί:
α) η επίτευξη γενικού βαθμού ίσου ή ανώτερου του δέκα (10) και
β) Μ.Ο. προφορικής και γραπτής βαθμολογίας κατά διακριτό γνωστικό αντικείμενο των μαθημάτων: Ελληνικής γλώσσας, Μαθηματικών τουλάχιστον δέκα (10) και τουλάχιστον οκτώ (8) σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα. Όταν μαθητής δεν πληροί τις προϋποθέσεις α΄ και β΄ του προηγούμενου εδαφίου επαναλαμβάνει τη φοίτηση, ενώ όταν δεν πληροί την προϋπόθεση β΄ του προηγούμενου εδαφίου, κατά διακριτό ή διακριτά γνωστικά αντικείμενα μαθημάτων ή στα υπόλοιπα μαθήματα, παραπέμπεται σε επανεξέταση”.
Δηλαδή:
-εάν ένας μαθητής έχει τον Ιούνιο γενικό βαθμό μικρότερο του 10 επαναλαμβάνει την τάξη.
-εάν ένας μαθητής έχει τον Ιούνιο γενικό βαθμό τουλάχιστον 10 και δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις της περίπτωσης β) παραπέμπεται το Σεπτέμβριο. Για να προαχθεί μετά τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου πρέπει να ισχύουν οι προϋποθέσεις α) και β).
proagogi-a-lyk
dide.fth.sch.gr

Σαν σήμερα η ΝΔ κέρδισε (για πρώτη φορά) το ΠΑΣΟΚ

Οι γενιές των Ελλήνων που ακολούθησαν το tipping point της Μεταπολίτευσης, δηλαδή της αναίμακτης και αδιατάρακτης αποκατάστασης της Δημοκρατίας από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, είναι οι γενιές που μεγάλωσαν… αγκαζέ με το ΠΑΣΟΚ.

Το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και κυριάρχησε με θυελλώδη τρόπο στην εσωτερική πολιτική ζωή, ασκώντας την (πραγματική) εξουσία από το 1981 μέχρι και σήμερα, ακόμη και τις περιόδους που… δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Η αταίριαστη σχέση της ελληνικής κοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ, εξηγεί τη βίαιη και άγαρμπη αλλαγή του dna των Ελλήνων, χωρίς η ιστορική συνείδηση του έθνους να αντιδράσει. Πόσο μάλλον να… ξεσηκωθεί.

"Νέα Ελλάδα" με υλικά κατεδαφίσεως δεν κτίζεται

Τις πρώτες οκτώ ημέρες της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε μετά βαΐων και κλάδων οι Πασόκοι έχουν μονοπωλήσει την επικαιρότητα. Ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοϊδης, ο Λοβέρδος και ο... Γρηγοράκος που λένε ότι τσαντίστηκε για τις αρμοδιότητες που πήρε στο Υγείας. Και όλοι οι παραπάνω λες και είναι συντονισμένοι, κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο και ... φιλολαϊκό. Την ίδια ώρα η ΝΔ είναι πάντα η νεοφιλελεύθερη «σκύλα» που θέλει να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις και να απολύσει κόσμο.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Σύνταξη με 15 έως 22,5 έτη ασφάλισης χωρίς μείωση

Σύνταξη με 15 έως 22,5 έτη ασφάλισης και πλήρες ποσό, δηλαδή χωρίς να έχουν μείωση, μπορούν να κατοχυρώσουν 20 κατηγορίες ασφαλισμένων από όλα τα Ταμεία.

Οι κατηγορίες αυτές καλύπτουν 1,5 εκατ.παλαιούς αλλά και νέους μετά το 1993 ασφαλισμένους οι οποίοι μπορούν να πάρουν σύνταξη και πριν από τα 60 (γυναίκες ασφαλισμένες πριν από το 1993) με λίγα έτη ασφάλισης, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τα «ένσημα» από την ανεργία.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Δεν αλλάζει το ημερολογιακό διδακτικό έτος-Τα σχολεία θα ανοίξουν 11 Σεπτεμβρίου

Τα σχολεία θα ανοίξουν όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος και σημείωσε τα εξής:

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Στον αέρα πολλά σχολεία λόγω ρεκόρ κενών θέσεων εκπαιδευτικών

Σε αριθμό ρεκόρ θα φθάσουν φέτος τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας στην τηλεόραση του "MEGA" οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών ανέρχονται σε 22.000 ενώ μπορεί να αγγίξουν τις 24.000 καθιστώντας δύσκολη την έναρξη των μαθημάτων. 

Το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών

Μετά από επικοινωνία με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου η εικόνα για τις υπηρεσιακές μεταβολές  έχει ως εξής:
Α.  Μέχρι τις 18 Ιούνη αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος των αποσπάσεων (!)  οι οποίες φυσικά θα πραγματοποιηθούν μετά τις μεταθέσεις. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια την υποβολή ενός τεράστιου αριθμού αιτήσεων, αφού όλοι οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλουν αίτηση  μιας και δε θα γνωρίζουν την τύχη της αίτησης μετάθεσης τους!

Μέσα στον Ιούλιο η ανακοίνωση των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών

Περίπου 16.000 εκπαιδευτικοί περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των φετινών μεταθέσεων που όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα. Όπως μας ενημέρωσε ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής  με βάση τα σημερινά δεδομένα εκτιμά ότι οι μεταθέσεις δεν μπορούν να  ολοκληρωθούν πριν τις 15-20 Ιουλίου.
 
Ακόμα δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος υπολογισμού κενών που το προηγούμενο έτος είχε ανακοινωθεί στις 23 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο έτος μεσολάβησαν 20 μέρες από την έκδοση της εγκυκλίου μέχρι την ανακοίνωση των μεταθέσεων στις 12 Ιουνίου. Ο κ. Κορδής μας ενημέρωσε ότι μετά την έκδοση της εγκυκλίου θα συνταχθούν οι πίνακες κενών οργανικών θέσεων ανά περιοχή μετάθεσης, για να ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις.

ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Το Σχέδιο μάχης επτά σημείων με στόχο τη μείωση φόρων

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη μάχη για τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών θα παίξει το φθινόπωρο ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.
Αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα αναπτύξει το φθινόπωρο τον οδικό χάρτη των μειώσεων φορολογικών επιβαρύνσεων, ώστε «να ξέρει ο καθένας πότε θα υποχωρήσουν οι φορολογικοί συντελεστές στα επόμενα χρόνια, χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα».

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Τεχνοκράτες: Ο τρίτος δρόμος προς την καταστροφή

Από την απόσταση ψυχραιμίας που πάντα προσφέρει ο χρόνος, αξίζει να θέσουμε για άλλη μια φορά το θέμα των τεχνοκρατών, καθώς όσα συνέβησαν με αφορμή την παραίτηση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων αποδείχθηκε πως από κάποιους χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση αντιπολιτευτικών αναγκών και από άλλους για να τονιστεί η ανάγκη πως οι πολιτικοί πρέπει να αφήνουν τους τεχνοκράτες να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους.

Για τους πρώτους δεν θα μιλήσω – άλλωστε για να εξυπηρετήσουν τις κομματικές τους σκοπιμότητες έχουν κατά καιρούς υπερασπιστεί όλους τους αντιπάλους τους, από τον Γιούνκερ μέχρι και τα… μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι του Μπερλουσκόνι.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σ’ αυτούς που υποστηρίζουν την «ανεξαρτησία» των τεχνοκρατών.

Κατ’ αρχήν, στη Δημοκρατία η πολιτική, ως αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών εκλογής, στέκει πάνω απ’ όλα.

Οι καλύτερες φωτογραφίες από iPhone για το 2014

Ένας διαγωνισμός φωτογραφίας διαφορετικός από τους άλλους, καθώς οι διαγωνιζόμενοι αντί να κατέχουν πανάκριβους φακούς, τρίποδα και φλας έχουν στα χέρια τους μόνο το smartphone τους και τα 8mp που τους παρέχει το iPhone τους.
Χιλιάδες διαγωνιζόμενοι έστειλαν τις φωτογραφίες

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κυβέρνηση εκλογών

Θέλετε μεγάλες αλήθειες που πονάνε; Ο Αντώνης Σαμαράς έφτιαξε κυβέρνηση εκλογών. Η σύνθεσή της, τα πρόσωπα που επελέγησαν προσδίδουν ακριβώς αυτόν το χαρακτήρα στη νέα κυβέρνηση η οποία θα έχει λίγους μήνες ζωής και θα προσπαθήσει να διασώσει ότι μπορεί και να πάει σε μια εκλογική αναμέτρηση για να τα δώσει όλα.
Δεν ξέρουμε αν θα νικήσει ή θα παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στον Τσίπρα. Αυτό που βλέπουμε ξεκάθαρα είναι ότι μπαίνουμε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο η οποία στην καλύτερη περίπτωση έχει ζωή μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Αλ. Δερμετζόπουλος
Υφυπουργός: Κ. Κουκοδήμος

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (παραδοσιακού ή μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης) τα οποία υλοποιήθηκαν στα ΚΣΕ κατά τις προηγούμενες περιόδους επιμόρφωσης παραδοσιακού μοντέλου (τέσσερις περίοδοι επιμόρφωσης) και μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης (πιλοτική φάση πρώτης περιόδου εφαρμογής) από τον Φεβρουάριο 2010 μέχρι τον Μάρτιο 2014, στο πλαίσιο της Πράξης Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και κατά τις δύο περιόδους επιμόρφωσης του προηγούμενου σχετικού έργου του Γ' ΚΠΣ, που υλοποιήθηκαν από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο 2008,
να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα:
14-15, 21-22, 28-29 Ιουνίου και 5-6, 12-13 Ιουλίου 2014
Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (http://b-epipedo2.cti.gr/mis, επιλογή «Διαχείριση Αιτήσεων Πιστοποίησης») με χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πανελλαδικές: Πόσα χρήματα παίρνουν επιτηρητές και βαθμολογητές

Δε θα μειωθούν οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς αυτές θα διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί εκπαιδευτικοί καθώς και η ΟΛΜΕ είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τη μείωση των αποζημιώσεων λόγω των συνεχών περικοπών στον προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας. 
Για κάθε λοιπόν γραπτό οι  βαθμολογητές – αναβαθμολογητές για θα αποζημιωθούν με 2,10 ευρώ ανά γραπτό. Σε κάθε βαθμολογητή ή αναβαθμολογητή ορίζεται ποσό εφάπαξ αποζημίωσης εφόσον βαθμολογήσει συνολικά από ένα (1) μέχρι και είκοσι (20) γραπτά και μόνο για τα μαθήματα στα οποία ο συνολικός αριθμός των τετραδίων του Βαθμολογικού Κέντρου δεν υπερβαίνει τα (20) 50,00€

Διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.),  θα προβεί σύντομα σε αναλυτική ενημέρωση του κοινού σχετικά με την παροχή των πιστοποιημένων προγραμμάτων που θα είναι σύμφωνα με το αντίστοιχο επικαιροποιημένο πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα του «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» και το αντίστοιχο πιστοποιημένο Πλαίσιο Προγράμματος.
Όσοι ενδιαφερόμενοι εμπίπτουν στη διαδρομή της πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας μετά από την παρακολούθηση του πιστοποιημένου προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών, (όπως προβλέπεται στην παράγραφο γ) του άρθρου 17 της υπ΄ αριθ. ΓΠ/20082/23.10.2012, Φ.Ε.Κ. 2844/Β’/2012 Υπουργικής Απόφασης «Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης») μπορούν προς το παρόν να προβούν στην υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης, (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) όπως και όλοι οι υποψήφιοι για πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας. Σχετικά με τη διαδικασία παρακολούθησης πιστοποιημένων προγραμμάτων θα ενημερωθούν από τον ΕΟΠΠΕΠ με νέα ανακοίνωση που θα αναρτηθεί.

Οι ειδικότητες στα ΣΕΚ του ΟΕΑΔ

Αριθμ. απόφ. 1434/21/6−5−2014
Λειτουργία Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) ΟΑΕΔ κατ’ εφαρμογή του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α΄/17−9−2013) «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις».
Πατήστε εδώ για την Υ.Α με τα ΣΕΚ ΟΑΕΔ  όλης της Ελλάδας.
sek-oaed-lamias















dide.fth.sch.gr

Ανάκληση οργανικών θέσεων από τη ΔΔΕ Ευρυτανίας

Αποστολή της ετήσιας έκθεσης αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2013 – 2014

Με σημερινό έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας Σ. Κεδίκογλου καλούνται οι  Διευθυντές/Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Διευθυντές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης όλης της Χώρας, να επισκεφτούν το Παρατηρητήριο της ΑΕΕ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ), να συμπληρώσουν την ετήσια έκθεση αξιολόγησης του σχολείου από 04-06-2014 μέχρι 21-06-14 για την Α/θμια και 30.06.2014 για την Β/θμια Εκπαίδευση.
Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την υποβολή των εκθέσεων των σχολείων αναφέρονται στην ανωτέρω ιστοσελίδα.
Οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα ενημερωθούν αναλυτικά το επόμενο διάστημα για τη σύνταξη και υποβολή της ετήσιας έκθεσης αυτοαξιολόγησης.