Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Το ΔΝΤ τρέφεται με δάνεια, ευρώ και (εσχάτως) με γρίβνα!

Με την Ουκρανία να βυθίζεται στο χάος και στον αλληλοσπαραγμό και με τον κίνδυνο να διχοτομηθεί η χώρα και να μετατραπεί στο νέο πεδίο δράσης του Νέου Ψυχρού Πολέμου, μια σημαντική είδηση έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητη.
Σχεδόν παράλληλα με τις εξελίξεις (συγκρούσεις, διαδηλώσεις, απομάκρυνση και παραπομπή Γιανουκόβιτς, νέα κυβέρνηση, μεγάλα ρωσικά γυμνάσια) ξεκίνησε και μια διελκυστίνδα για να εγκατασταθεί στη χώρα το ΔΝΤ.
Την Τετάρτη, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Στεπάν Κούμπιφ, ενημέρωσε πως το Κίεβο «ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας».

Φυγή προς τα εμπρός

Όταν το 2009 ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για μια Νέα Μεταπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα και θέλησε σ’ αυτό το λεκτικό σχήμα να περικλείσει το σύνολο των αλλαγών που απαιτούνται στο Σύνταγμα και τους θεσμούς προκειμένου να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να θωρακιστεί και να ανακτήσει το κύρος του.
Δυστυχώς, η οριακή κατάσταση στην οικονομία τον πρόλαβε και έθεσε άλλες προτεραιότητες για τον πρώτο 1.5 χρόνο διακυβέρνησης.

Τα εκλογικά όνειρά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα πάρει το ...."Ποτάμι"!

Ένας νέος πονοκέφαλος προστέθηκε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο «φέρελπις πολιτικός» και παλιά καραβάνα της τηλοψίας κ. Θεοδωράκης, ανακοίνωσε την επικείμενη κάθοδό του στον πολιτικό στίβο με έναυσμα τις ευρωεκλογές και με φορέα ένα νέο μόρφωμα – κόμμα με την ονομασία «Το Ποτάμι»!
Σε κάποιες άλλες εποχές, η τύχη ενός τέτοιου εγχειρήματος θα μπορούσε να προδιαγραφεί με σχετική ασφάλεια, όχι όμως και στην εποχή μας.

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στη Φυσική Αγωγή

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας:


Α.Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στη Φυσική Αγωγή οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να αποστείλουν   στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. εμπεριστατωμένες εισηγήσεις με τα στοιχεία των καθηγητών (ονοματεπώνυμο και αριθμό ωρών), τα στοιχεία των μαθητών (ονοματεπώνυμο και αριθμό μαθητών ανά σχολική μονάδα), καθώς επίσης το πρόγραμμα της Φυσικής Αγωγής και το χώρο υλοποίησής του.

Η νέα Υ.Α. με τις έδρες και τις περιφέρειες ευθύνης των Σχολικών Συμβούλων

Επανακαθορίζονται οι έδρες και οι περιφέρειες ευθύνης των Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των σχολείων της δικαιοδοσίας τους, όσον αφορά τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών. Κάνετε κλικ εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση 

Καθυστερεί και το κοινωνικό φροντιστήριο

Έχει φτάσει 28 Φεβρουαρίου και ακόμα οι εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί και τοποθετηθεί στα σχολεία αναμένουν την υπογραφή των συμβάσεών τους...
Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας είναι από μέρα σε μέρα και ήδη με την καθυστέρηση που παρατηρείται πέρασε και η τρέχουσα εβδομάδα.

"Αδιανόητο να μη δέχονται να αξιολογηθούν οι αξιολογητές των μαθητών"

Κανονικά θα προχωρήσει η αξιολόγηση, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας


Κανονικά θα προχωρήσει η αξιολόγηση, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου. Μάλιστα τόνισε ότι  στη διάρκεια της μεταπολίτευσης υπήρξαν άνθρωποι που σε όλη τους την καριέρα από τη στιγμή που μπήκαν στο Πανεπιστήμιο μέχρι τη στιγμή που πήραν σύνταξη, δεν αξιολογήθηκαν ποτέ ενώ θεωρεί αδιανόητο ένας άνθρωπος, ο οποίος αξιολογεί καθημερινά τα παιδιά, να μην δέχεται να αξιολογηθεί ο ίδιος .

Κύμα εξόδου από το Δημόσιο

Συνολικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, μεσοσταθμικά, βρίσκεται στους 4-5 μήνες από 11-12 μήνες το καλοκαίρι του 2012


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ

Σαρωτικό κύμα εξόδου από το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ δείχνουν τα στοιχεία του Yπουργείου Οικονομικών, καθώς το εννιάμηνο Ιουνίου 2013 - Φεβrουαρίου 2014 έχουν εκδοθεί 15.575 πράξεις συνταξιοδότησης.

Ενημέρωση για τη Συνέλευση Προέδρων (ΟΛΜΕ) Πέμπτη 27/2/2014

Η γενική συνέλευση κύλησε ομαλά αλλά για άλλη μια φορά παρατηρήθηκε το φαινόμενο της υπέρβασης του χρόνου από Προέδρους που δεν «μπόρεσαν» να μιλήσουν στις γενικές τους συνελεύσεις (ελλείψει προσέλευσης κόσμου) και υπερέβαλαν στην συνέλευση των Προέδρων.
Γι’ αυτό και η συνέλευση «τράβηξε» μέχρι αργά 12:00!

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Θύμα bullying 15χρονη: Έζησα μια κόλαση στο σχολείο, με απειλούσαν

Τρόμος, απόγνωση, απελπισία, απομόνωση, μοναξιά. Αυτές είναι οι λέξεις που περιγράφουν το πώς νιώθουν τα παιδιά που πέφτουν θύματα bullying από συμμαθητές τους και όχι μόνο. Στην δύσκολη ηλικία της εφηβείας, όταν τα παιδιά έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ να αισθανθούν ότι ανήκουν σε ένα σύνολο, το bullying αφήνει αγιάτρευτες πληγές που κάνουν πολύ καιρό να επουλωθούν και πολλές φορές έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.

O 17χρονος Έλληνας που κατέκτησε το Cambridge

Κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στο Τμήμα Μηχανικών του Trinity College του Πανεπιστημίου Cambridge, αλλά δηλώνει τη λύπη του που αναγκάστηκε να επιλέξει το εξωτερικό για τις σπουδές του. Πρόκειται για τον 17χρονο μαθητή της Γ΄ Λυκείου Νικόλα Κατέρη, ο οποίος, ύστερα από δυόμισι χρόνια προσπάθειας, ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο των ονείρων του. «Θα προτιμούσα η κατάσταση να είναι τέτοια ώστε να μείνω στην Ελλάδα, αλλά η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει υποβαθμιστεί πολύ και δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν με την επιστήμη τους και να πάνε ψηλά», εξηγεί στην «Κ» ο, ιδιαίτερα συγκροτημένος και με εντυπωσιακό λόγο, αυριανός επιστήμονας.

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα σχολεία και το 2014-2015

Θα εφαρμοστεί και το 2014-15 το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα σχολεία όπως ανέφερε στη βουλή ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος.
Ο θεσμός της Πρόσθετης αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη από το ΕΣΠΑ και για το λόγο αυτό θα συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος.

Προκηρύσσονται 381 θέσεις εκπαιδευτικών

Προκηρύχθηκαν 381 θέσεις για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο του 2013, οπότε καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους  στην τεχνική εκπαίδευση. 

Πρόκειται για 181 θέσεις σε δομές του υπουργείου Παιδείας, κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) - περιλαμβάνονται επίσης 5 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 2 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Οι άλλες 200 (εκ των οποίων 169 ΔΕ βοηθών νοσηλευτών και 11 ΤΕ μαιευτικής) αφορούν θέσεις σε υγειονομικές δομές του υπουργείου Υγείας.  
 
Οι σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί καλούνται εντός 15 ημερών, αρχής γενομένης από τις 27 Φεβρουαρίου 2014, να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, στις οποίες κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, αίτηση για τη μετάταξή τους.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τη λογική του Μνημονίου !!!

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι ένας σοβαρός οικονομολόγος και έχει πολύ συγκεκριμένη άποψη (ασχέτως του αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί του) για την οικονομική κατάσταση της χώρας που τον κατατάσσει στα πιο μετριοπαθή στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μάλιστα και κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση των θέσεων της οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως τομεάρχης ανάπτυξης της Κουμουνδούρου. Πρόσφατα μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του προέδρου του ΣΕΒ τον «έχρισε» υπουργό Οικονομικών μιας μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το σχολείο θα ορίσει την ημέρα και ώρα λήψης των θεμάτων από την Τράπεζα

Στις προαγωγικές εξετάσεις το κάθε σχολείο  θα λαμβάνει το 50% των θεμάτων από την Τράπεζα των Θεμάτων οποιαδήποτε ημέρα και ώρα θα ορίσει το σχολείο αυτό τις εξετάσεις στα  διδασκόμενα μαθήματα, ανακοίνωσε στη Βουλή ουπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και σημείωσε τα εξής:
Α. Τα θέματα που θα προέρχονται από την Τράπεζα Θεμάτων θα είναι έτοιμα πολύ πιο πριν από τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων της Α Λυκείου.
Β. Η αρμοδιότητα συγκρότησης της Τράπεζας Θεμάτων, όσον αφορά το επιστημονικό μέρος, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΙΕΠ, το οποίο
έχει προχωρήσει σε όλα τα  προκαταρκτικά στάδια και διαδικασίες.

Υποβάθμιση των εκπαιδευτικών στις μετατάξεις καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Την υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, της ειδικότητας νοσηλευτικής, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, με την επιδίωξη της μετάταξης σε θέσεις ΔΕ, καταγγέλλει η ΟΛΜΕ σε δελτίο τύπου της.
Συγκεκριμένα, τονίζει ότι επιδιώκεται να μεταταχθούν εκπαιδευτικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, παιδαγωγική κατάρτιση και σε αρκετές περιπτώσεις με αυξημένα προσόντα (μεταπτυχιακά κ.λπ.) σε 200 θέσεις που αφορούν Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βοηθούς νοσηλευτών.

Υπ. Παιδείας: Οι καθηγητικές σχολές πιθανόν να οδηγήσουν στην ανεργία

"Μπορεί οι νέοι να έχουν ως όνειρο να γίνουν εκπαιδευτικοί αλλά θα πρέπει να δουν και την πραγματικότητα"


"Κάθε ίδρυμα και ιδιαίτερα τα περιφερειακά ιδρύματα προσφέρουν, αλλά πρέπει να προσφέρουν με έναν τρόπο ο οποίος να ανταποκρίνεται σε πραγματική αναπτυξιακή στρατηγική, όχι δηλαδή να φτιάχνουμε τμήματα ατάκτως ερριμμένα, για να μπορούμε να ικανοποιούμε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή κάποια εστιατόρια τα οποία πρόσκαιρα αναπτύσσουν έναν τζίρο".

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως C4C (δύναμη συντήρησης των φορολογικών συντελεστών!)

Νέα αποκαλυπτική συνέντευξη για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, έδωσε ο βουλευτής και οικονομολόγος, Γιώργος Σταθάκης. Μετά την ξεκάθαρη παραδοχή του ότι η Ελλάδα δεν είναι υπερφορολογημένη και μετά την παραδοχή ότι το επαχθές χρέος της Ελλάδας είναι μόλις 5% (άρα για τι κούρεμα να μιλάμε,) ο κ. Σταθάκης ξαναχτυπά:

Η έκθεση για την εφαρμογή του συστήματος μεταφοράς και συσσώρευσης πιστωτικών μονάδων στα ελληνικά ΑΕΙ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Επαναφορά του επίδοματος ανθυγιεινής εργασίας για όλο το Δημόσιο

Με Απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα ενεργοποιείται η διάταξη νόμου, που προβλέπει την επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για σχεδόν. όλο το Δημόσιο.

Σχεδόν όλο το δημόσιο δικαιούται το επίδομα

Η διάταξη που είχε συμπεριληφθεί σε νόμο που πήρε ΦΕΚ στις 11 του μήνα και δίνει ανάσα έως 150 ευρώ τον μήνα, αφορά στους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ):
  1. του Δημοσίου,
  2. των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού,
  3. των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), συμπεριλαμβανομένου το Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α)
Επίσης υπάγονται:
  1. οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η παροχολογία χωρίς όραμα δεν φτάνει ...

Τήν απάθεια με την οποία ο κόσμος αντιμετωπίζει τις καλές ειδήσεις στην οικονομία, την αναλύσαμε σε πρόσφατο άρθρο , όμως, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Έχει βάθος αυτή η «νιρβάνα» στην οποία βρίσκεται ο κόσμος και το πολιτικό σύστημα θα την βρει μπροστά του. Ιδίως η κυβέρνηση που κάνει αγώνα δρόμου για να πείσει ότι τελειώνουν τα βάσανα του ελληνικού λαού και πραγματικά έχει προσφέρει έργο.
Αυτή ακριβώς η φράση είναι το κλειδί: Ο κόσμος δεν πιστεύει ότι τελειώνει ο Γολγοθάς του.

Ο Α. Τσίπρας «ντύθηκε» στο "Βήμα" Εθνάρχης για το Καρναβάλι

Στην εσχάτως φιλόξενη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Ψυχάρη, έδωσε συνέντευξη για το Βήμα της Κυριακής ο αντιμνημονιακός Αλέξης Τσίπρας. Δεν του ήταν και πολύ δύσκολο άλλωστε να πιάσει το 1/3 του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας. Ο κυρ Σταύρος είναι «γάτα» και ζυμώνει… πριν πεινάσει.

Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στην Α Λυκείου

Μία εβδομάδα πριν από τις εξετάσεις της Α' Λυκείου θα κοινοποιηθούν μέσω Διαδικτύου περί τα 300 θέματα από την «τράπεζα θεμάτων», τα οποία θα κληρώνει ηλεκτρονικά ο καθηγητής του κάθε σχολείου. Σε αυτή την εβδομάδα θα είναι προσβάσιμα στους εξεταζομένους.

Μητσοτάκης προς εκπαιδευτικούς: Ναι, κάποιοι θα απολυθείτε



Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη είχαν στις 21/2 η ΕΛΜΕ Λάρισας, καθώς και εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, όπου είχε μεταβεί ο κ. Μητσοτάκης για να παραβρεθεί στην κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. 

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, ο υπουργός δήλωσε ότι “εγώ υλοποιώ …και ναι κάποιοι θα απολυθείτε”, χωρίς να απαντά στο επίμονο ερώτημα των εκπαιδευτικών για ποιο λόγο να συμβεί αυτό. Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους δήλωσαν στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι ανεπιθύμητος στην Θεσσαλία.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Παγίδες φόρου τα τεκμήρια για σπίτια και ΙΧ

Ως παγίδα υπερφορολόγησης αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος τα τεκμήρια διαβίωσης για τουλάχιστον 500.000 αυτοαπασχολουμένους (μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες). Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να εμφανίσουν στην εφορία εξωπραγματικά φορολογητέα εισοδήματα, με βάση τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με τελικό συντελεστή 40,3%, από το πρώτο ευρώ!

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΣΕΠ-24ΜΗΝΟ

Προς αξιότιμο κύριο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,               Κ.Αρβανιτόπουλο 

    Κατά την κατανομή των θέσεων για μόνιμο διορισμό το σχολικό έτος 2013-2014 των εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης κατά κλάδο και ειδικότητα δεν διαθέσατε ικανοποιητικό αριθμό πιστώσεων για τον κλάδο φιλολόγων ( 30 μόνο θέσεις ΠΕ02 ), αναλογικά με τους διορισμούς των τελευταίων ετών και σε σχέση με τα εκατοντάδες οργανικά – λειτουργικά κενά, ύστερα από τη συνταξιοδότηση 1233 φιλολόγων το 2013. Από τις 100 πιστώσεις εγκρίνατε 59 για την τεχνική εκπαίδευση που αποτελεί ένα μικρό τμήμα της εκπαίδευσης.

Το χρονοδιάγραμμα για την έξοδο των εκπαιδευτικών

Tο χρονοδιάγραμμα για την έξοδο των εκπαιδευτικών
Οσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη πρέπει να έχουν πάρει τις οριστικές αποφάσεις μέχρι τις 20 Απριλίου
Nέες προθεσμίες ισχύουν φέτος για την υποβολή των παραιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να βγουν στη σύνταξη. Συγκεκριμένα με τον νόμο 4186/2012 το «παράθυρο» των παραιτήσεων που άνοιγε κάθε Ιούλιο μεταφέρθηκε στο τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου.
Το χρονοδιάγραμμα για την έξοδο των εκπαιδευτικών

Εκστρατεία της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας για συμπαράσταση στους συναδέλφους της Κεφαλονιάς

Χρήματα και απαραίτητα υλικά θέλει να συγκεντρώσει η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, προκειμένου να βοηθήσει τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς της Ένωσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
Η τελευταία απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας προκειμένου να ανακουφιστεί λίγο ο πόνος των συναδέλφων τους, αλλά και μαθητών, τα σπίτια και η περιουσία των οποίων, επλήγησαν  από τους μεγάλους σεισμούς.
Για την περίπτωση συγκέντρωσης αγαθών υπάρχει η παρακάτω λίστα ανά κατηγορίες:
1η Κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.
2η Κατηγορία – Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.
Διάφορα: Πλαστικά και γυάλινα ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα, οικοσκευές [Σημείωση: στο Ληξούρι όλος ο εξοπλισμός των σπιτιών σε γυαλικά – ποτήρια – πιάτα έχει καταστραφεί].
Οι προσφορές θα πρέπει να δίνονται κατόπιν συνεννόησης με την ΕΛΜΕ Φθιώτιδας.
Μετά από έκκληση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης


Στο αυτόφωρο καθηγήτρια που προσπάθησε να περάσει κινητό στις φυλακές Δομοκού

Όλα έγιναν προχθες το πρωί στην είσοδο των φυλακών Δομοκού.
Στις 8:40΄ το πρωί της Πέμπτης η 45χρονη εκπαιδευτικός, που διδάσκει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας το οποίο λειτουργεί εντός των φυλακών, πήγε να περάσει την είσοδο των φυλακών αλλά της ζητήθηκε να γίνει έλεγχος.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι με το μηχάνημα που σκανάρει τις τσάντες εντόπισαν ηλεκτρονική συσκευή στην τσάντα της καθηγήτριας.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Nέο σύστημα μετάθεσης των εκπαιδευτικών

Εξορθολογισμός της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, μαθητεία για τους απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ., ακόμα και για όσους έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έξι χρόνια πριν, αλλά και καθολική εφαρμογή του αναμορφωμένου προγράμματος που μέχρι στιγμής ισχύει πιλοτικά σε 961 δημοτικά σχολεία, είναι μερικές από τις ενέργειες που το υπουργείο Παιδείας ευελπιστεί να ολοκληρώσει εντός του έτους.

Με βάση απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχουν τεθεί 20 στρατηγικοί στόχοι που αφορούν στην εκπαίδευση.
Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται από το υπουργείο και το σχετικό χρονοδιάγραμμα για την κάθε ενέργεια. Ένας από τους καίριους στόχους είναι η αλλαγή νομοθεσίας για τους διορισμούς και τις μεταθέσεις του εκπαιδευτικού δυναμικού ώστε να μπει ένα τέλος στα κενά στις σχολικές μονάδες, το οποίο ταλαιπώρησε μέχρι και τον Ιανουάριο αρκετά σχολεία, κυρίως όμως τα ΕΠΑ.Λ..

Δύο νέες προκηρύξεις για τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα

Δύο νέες προκηρύξεις θέσεων  για τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε ουπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ. 
 Η μία θα αφορά 180 θέσεις για εκπαιδευτικούς που έχουν δεύτερα πτυχία (όλων των ειδικοτήτων). Η άλλη θα αφορά 200 θέσεις για το Υπ. Υγείας για εκπαιδευτικούς νοσηλευτικής και μαιευτικής. 

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Έτσι έτρωγαν τα λεφτά τα «πράσινα τρωκτικά»

Έχουν ακουστεί και γραφτεί τόσα πολλά όλες αυτές τις ημέρες για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Παρά το γεγονός ότι οι ΜΚΟ δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, έγινε ωστόσο κλασικό ελληνικό παράδειγμα για το πώς ακόμη και το καλό στη χώρα μας μπορεί να γίνει η απόλυτη ρεμούλα.
Οι ΜΚΟ στην Ελλάδα στήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια, όμως, το πάρτι ξεκίνησε γύρω στο 1996. Άλλη μια φορά δηλαδή η Σημιτική περίοδος γίνεται αντικείμενο έρευνας για πάρτι εκατομμυρίων του ελληνικού λαού.

Έλεγχος Νομιμότητας Πτυχίων Μουσικών Σπουδών απο Ωδεία Έλεγχος Νομιμότητας Πτυχίων Μουσικών Σπουδών απο Ωδεία

Για τον έλεγχο των προερχόμενων από ωδεία πτυχίων των μονίμων και ΙΔΑΧ εκπαιδευτικών, αρμόδιος για να αποφανθεί είναι ο εκάστοτε φορέας έκδοσής του. Για δε τα πτυχία που προέρχονται από ωδεία που έχουν κλείσει, αρμόδια υπηρεσία είναι το τμήμα Μουσικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Μουσικής του υπουργείου Πολιτισμού.

Ιστοσελίδα διαλόγου για το 10ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί ιστοσελίδα διαλόγου για το 10ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Στην ιστοσελίδα θα αναρτώνται τοποθετήσεις σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου. 
Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι: 
http://10synedrio.wordpress.com  

Όλες οι ειδικότητες στα ΙΕΚ για το εαρινό εξάμηνο



Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όλες οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα διδάσκονται κατά το εαρινό εξάμηνο 2014 στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ).
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από οποιοδήποτε μέρος της χώρας να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής από το σπίτι τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν και να συμπληρώνουν αιτήσεις επί τόπου στα ΙΕΚ, όπως συνέβη και κατά τo χειμερινό εξάμηνο. Η υποβολή και η επεξεργασία αιτήσεων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια, που εξασφαλίζεται μέσω ενός Ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος, το επονομαζόμενο dioni.sch.gr.

Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ...Του ειδικού συνεργάτη της Δ.Ο.Ε Γιάννη Μπαλάγκα

ΔΕΙΤΕ     ΕΔΩ

ΔΑΚΕ ΑΧΑΪΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΜΕΤΕ

ΔΑΚΕ ΔΕ  A΄ ΑΧΑΪΑΣ
                   Πάτρα,21/2/2014


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΜΕΤΕ

Την Τρίτη, 18/2/2014, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας με το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ στην πόλη μας με θέμα την αυτοαξιολόγηση (ΑΕΕ) και την ατομική αξιολόγηση.
Επειδή θα μας ενημέρωναν για το συγκεκριμένο ζήτημα συνάδελφοι από το ΚΕΜΕΤΕ, θα περίμενε κανείς μιαν αναλυτική, ενδελεχή και ουσιαστική ανάδειξη όλων των παραμέτρων της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης. Για παράδειγμα, να γίνει σοβαρή και πλήρης αναφορά
στην παράμετρο της διεθνούς εμπειρίας σχετικά με τη διαδικασία, τους στόχους και τους τρόπους χρήσης των αποτελεσμάτων της αυτοαξιολόγησης. Επίσης, θα περίμενε κανείς να γίνει

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Νέες προθεσμίες για τη συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη, πρέπει να έχουν πάρει τις οριστικές αποφάσεις μέχρι τις 20 Απριλίου.

Nέες προθεσμίες ισχύουν φέτος για την υποβολή των παραιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να βγουν στη σύνταξη. Συγκεκριμένα με τον νόμο 4186/2012 το «παράθυρο» των παραιτήσεων που άνοιγε κάθε Ιούλιο μεταφέρθηκε στο τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου.
Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Έθνος,  όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου πρέπει να έχουν πάρει τις οριστικές αποφάσεις μέχρι τις 20 Απριλίου. Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν από τις 20 έως τις 30 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους ο εκπαιδευτικός θα παραμένει κανονικά στην υπηρεσία.

ΟΛΜΕ: Εισήγηση προς τις ΓΣ των ΕΛΜΕ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΣ ΕΛΜΕ

Συνάδελφοι.

Λίγες μόνο ημέρες  πριν τη λήξη του 8μηνου της διαθεσιμότητας στην οποία έχουν τεθεί 1845 συνάδελφοί μας από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της τρόικας έχει σχεδιάσει τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημόσιων υπαλλήλων.

Τοποθέτηση 200 νοσηλευτών σε νοσοκομεία μέσω κινητικότητας από το υπουργείο Παιδείας

Συνολικά 200 νοσηλευτές που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας του υπουργείου Παιδείας τοποθετούνται σε νοσοκομεία της επικράτειας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Τη σχετική απόφαση, σε συνεργασία και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Zougla.gr

Να πάρω το πτυχίο για ν’ ανεβώ στην πίστα...

«Θα ανέβω στο stage! Στην πίστα!». Μα είναι η θεατρική σκηνή... πίστα; Για κάποιους άγουρους θεατρολόγους, εξοικειωμένους με τα τηλεοπτικά stage, μάλλον είναι.

Η μεγάλη κυρία της ελληνικής ενδυματολογίας Ιωάννα Παπαντωνίου διηγήθηκε στη συνάδελφο Μαργαρίτα Πουρνάρα (σε συνέντευξή της στο φύλλο της «Καθημερινής» την Κυριακή 9/2) ότι

Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η απάθεια του κόσμου!

Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να ανακοινώνονται μια σειρά από θετικά νέα. Προγράμματα για την ανεργία, φορολογικές ελαφρύνσεις, κοινωνικό μέρισμα, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και άλλα πολλά που είχαμε να δούμε χρόνια στην Ελλάδα.

ΠΕΣΣ: Απειλές και πιέσεις προς Σχολικούς Συμβούλους

Με αφορμή μεμονωμένα αλλά ευδιάκριτα περιστατικά το τελευταίο διάστημα, που αφορούν στην άσκηση ποικίλων πιέσεων, απειλές διαγραφών και διαγραφές κατά Σχολικών Συμβούλων καθώς επίσης και σε εντολές προϊσταμένων προς Σχολικούς Συμβούλους για άσκηση διοικητικών καθηκόντων, η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ), επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση τα εξής:
•    Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, διαχρονικά πράττουν και θα συνεχίσουν να πράττουν το οφειλόμενο καθήκον τους, ασκώντας τις  θεσμικά προβλεπόμενες αρμοδιότητές τους. 
•    Οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν ασκούν πιέσεις και απειλές σε κανένα, αλλά και δεν δέχονται πιέσεις και απειλές από κανένα.

Επιστολή των Θεολόγων στον υπουργό για διορισμούς, μεταθέσεις και προσλήψεις αναπληρωτών

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο σχετικά με τους   διορισμούς, τις μεταθέσεις και τις προσλήψεις αναπληρωτών Θεολόγων, απέστειλε η Πανελλήνια Ενωση Θελολόγων.

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Απευθυνόμαστε σε Σας επειδή γνωρίζουμε το αμέριστο ενδιαφέρον Σας για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων και την εκτίμησή Σας στο μάθημα των Θρησκευτικών για να σας εκθέσουμε τα παρακάτω. 

Συνάντηση ΟΛΜΕ-υπουργού Παιδείας για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Για την Παρασκευή, στις 10 το πρωί , ορίστηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας K. Aρβανιτόπουλου, με το ΔΣ της ΟΛΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής των Καθηγητών σε διαθεσιμότητα, ύστερα από δύο σχετικά αιτήματα της Ομοσπονδίας.
Το ραντεβού κλείστηκε στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας των καθηγητών σε διαθεσιμότητα στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου στον Πειραιά.

Επιλογή καθηγητών για την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων

To Υπουργείο Παιδείας ζητά από τους Προϊστάμενους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να προτείνουν εγγράφως μέσω των Διευθύνσεων, εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων:

Πώς θα επιτευχθεί δωρεάν και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση

Τους είκοσι στρατηγικούς στόχους για το 2014 δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας.
Οι στόχοι αυτοί κατανέμονται σε τρεις θεματικές και οι περισσότεροι εξ΄ αυτών αποσκοπούν σε μια δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Προς την κατεύθυνση αυτή στοχεύει η ενίσχυση του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, ο εκσυγχρονισμός της ειδικής αγωγής, καθώς και η ενίσχυση της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Επίσης θα ενισχυθούν τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και των νέων τεχνολογιών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συνδικαλιστές εκφοβίζουν τους εκπαιδευτικούς μας με την απειλή ότι η αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις

Για εκφοβισμό των εκπαιδευτικών από συνδικαλιστές ότι η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε απολύσεις έκανε λόγο σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
«Κακώς κάποιοι συνδικαλιστές εκφοβίζουν τους εκπαιδευτικούς μας με την απειλή ότι η αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις», είπε ο

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Όλη η Ελλάδα μια ΜΚΟ για βολεμένους, λαμόγια και ξεπουλημένους

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει σε πολλές χώρες. Υποτίθεται ότι δημιουργούνται προκειμένου να καλύψουν τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού. Είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένες ενέργειες και προσπαθούν να βοηθήσουν σε μια σειρά από θέματα ευαίσθητα και στα οποία δεν μπορεί πάντα να βοηθήσει το κράτος.

Αθλητικές Γιορτές 2014 στη ΔΔΕ Βοιωτίας

Οι Αθλητικές Γιορτές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, που διοργανώνονται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων, για πρώτη φορά φέτος πλαισιώνονται με παράλληλες δράσεις που σχεδίασαν και υλοποιούν ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και τα ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς & Θήβας.
Σκοπός των δραστηριοτήτων είναι:

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Λεφτά υπάρχουν;

Χθες, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, ξημέρωσε μια διαφορετική μέρα στην Ελλάδα της κρίσης. Πρωτοσέλιδα παιάνιζαν το «Δώρο Πάσχα» που θα πάρουν ένστολοι και χαμηλοσυνταξιούχοι· μόνο αυτοί απαρτίζουν τις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας;

18/02/2014 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 1ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΜΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (Β ΦΑΣΗ)

Από σήμερα, Τρίτη 18/02/2014, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα της  1ης περιόδου εφαρμογής μοντέλου μεικτής επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (Β’ Φάση/ Μάρτιος – Νοέμβριος 2014),
να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής
μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιμόρφωση Α' & Β' φάσης της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης


Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού μηνύματος που στάλθηκε την Παρασκευή 14/02/2014 και λόγω της πληθώρας των ερωτημάτων που έχουν τεθεί στη Υπηρεσία μας σας διευκρινίζουμε τα εξής:

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΩΝ – ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Γίνεται γνωστό πως ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων από εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στα προγράμματα της 5ης περιόδου επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.
Περισσότεροι από 7.600 εκπαιδευτικοί κληρώθηκαν, μέσα από τις διαδικασίες του έργου, να παρακολουθήσουν τα προγράμματα επιμόρφωσης που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Φεβρουαρίου 2014 – Οκτωβρίου 2014, σε όλη τη χώρα.
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση να ενημερωθούν σχετικά με τη τελική κατάσταση της συμμετοχής τους, με χρήση των κωδικών τους, μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης, στη διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr/mis (επιλογή: «Προβολή Αίτησης Επιμόρφωσης»).

Παρατείνεται η οκτάμηνη διαθεσιμότητα των καθηγητών- Η τροπολογία

Τροπολογία , προς ψήφιση στη Βουλή, κατέθεσε o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, με την οποία παρατείνεται η οκτάμηνη διαθεσιμότητα των καθηγητών, η οποία λήγει στις 22 Μαρτίου .
Σε ότι αφορά τους καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι σήμερα 17-2-2013 έχουν εκδοθεί προσωρινοί πίνακες μόνο για την ανακοίνωση 6/2013, δηλ. για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών που διαθέτουν δεύτερο πτυχίο και αναμένονται σύντομα οι προσωρινοί πίνακες για την ανακοίνωση 8/2013.
Η υπό ψήφιση, τροπολογία που που δίνει την παράταση της διαθεσιμότητας και καλύπτει τους καθηγητές, έχει ως εξής: 

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ για την άρνηση των Συλλόγων Διδασκόντων στην αυτοαξιολόγηση

α) Η συμμετοχή σε ομάδες έργου και η παροχή πρόσθετης διοικητικής εργασίας εκτός ωραρίου δεν είναι υποχρεωτική για τους εμπλεκόμενους δασκάλους. 
(β) Σε περίπτωση, που ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίσει να προβεί στην συγκρότηση ομάδων έργου, λαμβάνοντας απόφαση με την πλειοψηφία των μελών του, η απόφαση αυτή είναι υποχρεωτική όσον αφορά στην συγκρότηση των ομάδων, χωρίς, ωστόσο, οι δάσκαλοι να είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν σε αυτές. Η γνώμη της μειοψηφίας καταχωρείται στο σχετικό πρακτικό, εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο. 
(γ) εν όψει του γεγονότος, ότι ούτε στην Υπουργική Απόφαση ούτε στην σχετική εγκύκλιο προβλέπεται χρόνος κατά τον οποίο θα διενεργηθεί η διαδικασία 
της αυτοαξιολόγησης, ενώ από την άλλη πλευρά, η σχετική αρμοδιότητα για την συγκρότηση των ομάδων έργου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον σύλλογο διδασκόντων, είναι προφανές, ότι τυχόν υπάρχουσες εντολές από προϊστάμενα όργανα, προς τον σύλλογο να λάβει απόφαση ή να προβεί στην σύσταση των ομάδων έργου, δεν μπορούν να είναι δεσμευτικές γι’ αυτόν.

Η ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν… πιστοποιητικό (ISO) αριστερών φρονημάτων !!!

Κάποτε για να μπεις στο δημόσιο ή να κάνεις μια οποιαδήποτε δουλειά έπρεπε να έχεις πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων. Να δείξεις εν πάση περιπτώσει ότι είσαι εθνικόφρων, δεν είσαι… εχθρός της πατρίδας και μπορεί το πολιτικό σύστημα να σε εμπιστευτεί.
Ήταν οι μαύρες εποχές της Ελλάδας μετά τον Εμφύλιο αλλά και πολύ αργότερα, όταν ο σοσιαλιστής Ανδρέας Παπανδρέου έστησε το «πράσινο» κράτος του ΠΑΣΟΚ.
Όλη αυτή τη νοοτροπία την κυνήγησε η διωκόμενη τότε Αριστερά που ποτέ δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Όμως, η προοπτική της εξουσίας είναι τόσο καλό αφροδισιακό που ορισμένοι δε σέβονται ούτε την ιστορία τους.

Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή

Ανατροπές ως προς τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας. Φαίνεται ότι μάλλον υλοποιείται το αίτημα των αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Μακεδονίας για κατάργηση της προτεραιότητας των εκπαιδευτικών που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών.

Δωρίστε υπολογιστές και εξοπλισμό πληροφορικής στα σχολεία

Ομάδα εκπαιδευτικών από σχολεία της Κορίνθου, διαπιστώνοντας τις μεγάλες ανάγκες που έχουν τα σχολεία σε εργαστηριακό εξοπλισμό πληροφορικής, όπως για παράδειγμα οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές  καλώδια USB, μνήμες RAM και άλλα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα  όπου τα σχολεία μπορούν να αναρτήσουν τις ανάγκες που έχουν σε εξοπλισμό εργαστηρίων.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ουρές μαθητών για τα Πειραματικά

Η αριστεία επέστρεψε εφέτος στα δημόσια σχολεία της χώρας, αλλά σε πρώτη φάση στα 48 από αυτά! Το μήνυμα από τα νέα πρότυπα πειραματικά σχολεία την πρώτη χρονιά της λειτουργίας τους είναι από κάθε άποψη ενθαρρυντικό και ως τέτοιο πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα και για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία της χώρας.

Νέες κινητοποιήσεις των καθηγητών για τη διαθεσιμότητα

Με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων μετά τη λήξη των πρώτων διαθεσιμοτήτων στις 22 Μαρτίου, η ΟΛΜΕ ξεκινά νέο γύρο κινητοποιήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου διοργανώνεται συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την Πέμπτη 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 - 5 μ.μ. ), ενώ υπάρχει πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.
 
Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν στις 27 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία (13-14 Μαρτίου) και για πενθήμερη απεργία (17-21 Μαρτίου).
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Νέα σχολικά βιβλία για τους μαθητές του Λυκείου

Νέα σχολικά βιβλία ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές όλων των τάξεων των λυκείων. Προτεραιότητα θα δοθεί στη Γ' τάξη του λυκείου ώστε τα νέα βιβλία να είναι έτοιμα το Σεπτέμβριο του 2015. Για τις υπόλοιπες δυο τάξεις τα βιβλία, αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015. Ωστόσο, λόγω της εφαρμογής του νέου συστήματος και των αλλαγών στα προγράμματα σπουδών το Σεπτέμβριο του 2014 θα χορηγηθούν στους μαθητές τα σχολικά εγχειρίδια για τα εξής μαθήματα:

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Τίτλοι Γλωσσομάθειας - Τρόπος Απόδειξης

Α) ΑΓΓΛΙΚΑ
Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1 και καλή Β2) αποδεικνύεται με βάση το άρθρο 1 π.δ 146/2007 «Τροποποίηση διατάξεων του π.δ 50/2001 Καθορισμός προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα όπως αυτό ισχύει» (ΦΕΚ 185/3.8.2007/τ.Α’), σε συνδυασμό με το τελευταίο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 1 π.δ. 116/2006 «Τροποποίηση του άρθρου 28 του π.δ. 50/2001 ...» (ΦΕΚ 115/9.6.2006/τ.Α’), ως εξής:

Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση»

Για όσους πιστεύουν ότι μόλις έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα καταργηθούν οι φόροι, όλοι θα περνάνε υπέροχα, λεφτά θα υπάρχουν στα ταμεία και θα μας κάνουν αέρα τα... ουρί του Παραδείσου, τους αφιερώνουμε μέρος της ομιλίας του οικονομολόγου και βουλευτή Γιώργου Σταθάκη, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, με την οποία ουσιαστικά στήριξε την πολιτική Στουρνάρα.
«Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση» είπε εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στη χώρα, σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την φορολογία, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

O ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται για το πλεόνασμα. Εμείς αν είναι άσχετοι

Μιζέρια, κακομοιριά, έλλειψη εθνικής συνείδησης, ουσιαστική απαξίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, προβοκάτσια σε βάρος της χώρας.
Αυτά κι άλλα πολλά θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το χθεσινό non paper του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο προσπαθούν να το αποδομήσουν συντασσόμενοι με όλους εκείνους στο εξωτερικό που θέλουν τη χώρα σε μόνιμο μνημόνιο.

Τεχνική εκπαίδευση η λύση στην ανεργία

 Η σύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των αρμοδίων υπουργών και των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων που έγιναν σήμερα κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα «Ο θεσμός της Μαθητείας ως μέσο επίτευξης του ευρωπαϊκού στόχου της Εγγύησης για τη Νεολαία και ο ρόλος και το πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Δημόσιες και Ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευση σε περιβάλλον κρίσης 2001-2013

Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για την ενισχυτική διδασκαλία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς για την ενισχυτική διδασκαλία και ήδη κάποιες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση των προσληφθέντων.
Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών ήταν αρκετά μεγάλο, όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Οι Μαυρογιαλούροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν το Θεό τους

Τελικά οι Μαυρογιαλούροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν το Θεό τους. Δεν σταματούν πουθενά, αρκεί να πουν την κάθε ανοησία που τους έρχεται στο μυαλό. 
 Η βουλευτής του κόμματος Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Η οποία μάλιστα θα είναι υποψήφια Περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδονία απέναντι στον Γ. Ιωαννίδη και τον Τζιτζικώστα.
Τι είπε νομίζετε και άφησε άφωνους όσους την άκουγαν μέσα στη Βουλή;