Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νέο ρεκόρ ανεργίας στην ευρωζώνη


Νέα ποσοστά ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στην ευρωζώνη, σύμφωνα  με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η Eurostat. Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με το ποσοστό ανεργία στην Ισπανία να είναι εξαπλάσιο από αυτό της Αυστρία. Τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν: η Αυστρία (4,4%), το Λουξεμβούργο (5,2%), η Γερμανία (5,4%) και η Ολλανδία (5,4%). Τα υψηλότερα έχουν: η Ισπανία (25,8%), η Ελλάδα (25,1% σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουλίου, καθώς τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δεν ήταν ακόμα διαθέσιμα), η Λεττονία (15,9%) και Πορτογαλία (15,7%).
Η αληθινή εικόνα στην Ελλάδα, βεβαίως, είναι πολύ χειρότερη, καθώς πολλοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν σε επιχειρήσεις χωρίς όμως να πληρώνονται. Το συνολικό ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη έχει φτάσει το 11,6%, με 18,49 εκατ. ανθρώπους να είναι επισήμως άνεργοι.

Ο Σαμαράς θα το πάει μέχρι τέλους- Το μέλλον της χώρας δεν διαπραγματεύεται


«Τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος… Εφόσον εγκριθεί η συμφωνία η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα βγει από την κρίση». Η φράση του πρωθυπουργού την Τρίτη είχε το αποτέλεσμα που είδαμε στην ψηφοφορία της Τετάρτης. Ό,τι δηλαδή η Κ.Ο. της ΝΔ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, πήγε «μπετόν» στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις και το κυριότερο:

Τη Δευτέρα 5/11 οι εκλογές για τους αιρετούς


Ύστερα από αίτημα της Δ.Ο.Ε. και της ΟΛΜΕ , για αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια , λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοέμβρη 2012,  το αίτημα έγινε αποδεκτό  από τον υπουργό , και αύριο θα αποσταλεί η σχετική απόφαση  στις Διευθύνσεις της χώρας  για αλλαγή ημερομηνίας και οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη 2012.

Αυτοτελής φόρος 10% έως 45% στα ενοίκια από το πρώτο ευρώ


Υπέρμετρες αυξήσεις φόρων σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, σε αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ, σε μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ και στους περισσότερους φορολογούμενους με προστατευόμενα τέκνα αποφάσισαν να επιβάλουν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα, με τις τελικές ρυθμίσεις για τη μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων τις οποίες οριστικοποίησαν πρόσφατα.

Μπαρουάν: Ημουν παρών στον πολιτικό θάνατο του Παπανδρέου - Ίδρωσε, αντιστάθηκε και κατέρρευσε


Στο φως έρχεται το παρασκήνιο της δραματικής σύσκεψης του περασμένου Νοεμβρίου στις Κάννες μέσα από τις σελίδες του βιβλίου -Ημερολόγιο Κρίσης- του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν, μέσα από τις οποίες περιγράφει τον πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου.
Τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου είχε ταξιδέψει στη Γαλλία με την πρόταση να διενεργηθεί στην Ελλάδα δημοψήφισμα, κάτι που όπως φάνηκε είχε εξοργίσει τους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι αποφάσισαν, όπως αναφέρει και ο Μπαρουάν, το πολιτικό τέλος του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σαμαράς: Θα καταθέσω τα μέτρα και ας με ρίξουν


Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Πρωθυπουργός με τους Ευρωπαίους εταίρους και με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όλοι τον παρέπεμψαν στην έκθεση της τρόικας.«Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Πρέπει να προχωρήσουμε»φέρεται να είπε

Eξομοιώνεται το ωράριο νηπιαγωγών - δασκάλων

Στην εξομοίωση του υποχρεωτικού ωραρίου των νηπιαγωγών και των δασκάλων προχωρά το υπουργείο Παιδείας από το σχολικό έτος 2012-2013 με νομοθετική ρύθμιση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και με εκπροσώπους συλλόγων νηπιαγωγών.

Επιτέλους, να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!


Το κλίμα είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό μας μέτωπο.
Στη ΝΔ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι διαφωνούν ανοιχτά με τα μέτρα και ακόμα περισσότεροι  εκείνοι που το  ψιθυρίζουν στα κρυφά.
Στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος αμφισβητείται  όχι μόνο από τους κορυφαίους, αλλά ακόμα και από μικρομεσαία στελέχη.
Στη ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης έχει εγκλωβιστεί σε μια  τακτική  από την οποία η  διέξοδος μπορεί και να  αποδειχτεί είτε μια καταστροφή ή μια  «Πύρρειος νίκη», στην καλύτερη για αυτόν περίπτωση.
Κάποια άλλα μικρότερα κόμματα απεργάζονται ακραίες λύσεις με παραιτήσεις βουλευτών.
Και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να λέει «όχι»  σε όλα.
Κάθε μέρα όλο και κάποιος βουλευτής  δηλώνει ότι δεν ψηφίζει τα μέτρα.
Την ίδια ώρα μια ήδη ταλαιπωρημένη και  απογοητευμένη κοινωνία παρακολουθεί ζαλισμένη.
Οι όποιες αχτίδες αισιοδοξίας, εξανεμίστηκαν….

Δραματική προειδοποίηση Σαμαρά: Ένα βήμα πριν από το χάος

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η εδώ και καιρό υφέρπουσα κυβερνητική κρίση, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να επισείει τον κίνδυνο να παραδοθεί η χώρα στο χάος, καθώς ανακοίνωνε την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Απευθύνοντας έκκληση στους βουλευτές για έγκριση των μέτρων, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου».

Διεθνής δυσφήμηση της χώρας οι συλλήψεις δημοσιογράφων και οι διακοπές εκπομπών

Το τελευταίο που μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα συνέβαινε στην ταλαίπωρη χώρα, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει υποστηριζόμενη από τεχνικά μέσα στην εντατική, είναι μια κρίση γύρω από τον Τύπο, την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία της έκφρασης (ακόμη και ως κιτρινισμό, διότι ως γνωστόν είναι προτιμότερος ένα κίτρινος Τύπος από έναν φιμωμένο Τύπο).

Αποτελεί τρομερή διεθνή δυσφήμηση και προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά στην Ελλάδα, στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό που πασχίζει να λάβει η χώρα την επόμενη δόση και να παραμείνει στο παιχνίδι εντός του ευρώ, να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι ή να κόβονται εκπομπές.

Πολύ περισσότερο που ο πρωθυπουργός, τον οποίο εκθέτουν, προσπαθεί να εξασφαλίσει τους μισθούς και… αυτών που τον εκθέτουν!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τα μονοπάτια της δόξας σε οδηγούν τουλάχιστον στον τάφο, τα μονοπάτια όμως του καθήκοντος μπορεί να μην σε βγάλουν πουθενά.


Ακόμη και αυτοί που διαφωνούν με το μνημόνιο, αλλά και οι πιο ακραίοι, αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει ρήξη με τους εταίρους-δανειστές μας, να καταγγείλουμε μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, να ακυρώσουμε το μνημόνιο και να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα, ακόμη και αυτοί βλέπουν με σκεπτικισμό τις εξελίξεις στο εσωτερικό της συνεργατικής κυβέρνησης. Και όσοι είναι στοιχειωδώς σοβαροί, φοβούνται.
Καλώς ή κακώς με περισσότερες ή λιγότερες ευθύνες τα πράγματα έχουν φτάσει εδώ που έφτασαν. Είμαστε παραμονές της ψήφισης του πακέτου μέτρων- ναι οδυνηρό και εν πολλοίς άδικο, που όμως θα επιτρέψει, τουλάχιστον προσώρας, τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας και θα μας κρατήσει, έστω και στην εντατική, ζωντανούς- και ξαφνικά όλα κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα και η χώρα να πέσει στο γκρεμό. Να χρεoκοπήσει και να πτωχεύσει.

Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση τελείωσε


Διαπραγμάτευση τέλος. Ο πρωθυπουργός σε γραπτή ανακοίνωσή του έβαλε τέλος στα σενάρια ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι την ψήφιση των μέτρων καθώς και ότι στη Γερμανία βλέπουν θετικά τη μετάθεση των εργασιακών για την άνοιξη.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν δυνατόν, ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια και πλέον πρέπει τα μέτρα να ψηφιστούν για να πάρει η Ελλάδα τη δόση, να μην καταρρεύσει και να μείνει στο ευρώ. «Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, είναι το καλύτερο που μπορούσε να πετύχει η Ελληνική Κυβέρνηση,» προσέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Τι είπε ο υπουργός Παιδείας σήμερα στη ΔΟΕ


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά από αίτημά του, συναντήθηκε σήμερα 30 Οκτώβρη 2012 με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, προκειμένου να του εκθέσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Προσχολική Αγωγή στην Ελλάδα (υποχρηματοδότηση, στεγαστικό,

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καταργούμε την υποχρεωτική διετή παραμονή στην οργανική θέση


Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο, η οποία θα καταργεί την υποχρεωτική διετή παραμονή στην οργανική θέση. Η ρύθμιση θα ισχύσει από τις φετινές μεταθέσεις.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο υ πουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος , παρουσία του Θ. Παπαθεοδώρου στο ΔΣ της ΔΟΕ, στη διάρκεια συνάντησης.

Η Οδύσσεια ενός νεφροπαθούς.


Πρωί πρωί σήμερα διάβασα μια συνέντευξη του εκδότη Νίκου Χατζηγεωργίου στον Ελεύθερο Τύπο με τίτλο «Η Οδύσσεια ενός νεφροπαθούς». Ο κ. Χατζηγεωργίου τον Δεκέμβριο του 2009 έμαθε ότι πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.
«Δυο φορές μέτρησε τα βήματα του για να μην πηδήξει απελπισμένος από το παράθυρο του νοσοκομείου» γράφει η συνάδελφος Δεσποινα Κονταράκη που μίλησε μαζί του. Το ζεστό βλέμμα μιας νέας γιατρού και η συμπαράσταση της οικογένειας του τον βοήθησαν όχι μόνο να αντέξει αλλά και να αντεπιτεθεί πιο δυνατός από ποτέ.
Η συνέντευξη του κ. Χατζηγεωργίου είναι συγκλονιστική. Γιατί ο άνθρωπος αυτός εξηγεί πώς τρία χρόνια μετά το σοκ της «πρώτης φοράς» νιώθει και πάλι απελπισμένος, όχι για τον εαυτό του ,αλλά για εκείνους που γνώρισε μέσα στις μονάδες αιμοκάθαρσης.

Δ.Α.ΚΕ. Δ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε λίγες βδομάδες ξεκινούν οι φετινές εκλογικές διαδικασίες στις Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας, για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων και των νέων αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Είναι σαφές ότι η όλη διαδικασία γίνεται σε ένα πλαίσιο εξαιρετικά δυσμενές για την Πατρίδα, την εθνική οικονομία, τον κλάδο.

Φυσικά η όλη συγκυρία δεν αποτελεί απλά ένα στατικό γεγονός, αλλά έχει στοιχεία εξελικτικά.

ΟΛΜΕ: Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.)- Να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Π.Ε.Σ.Σ.: Να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε!

             Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διαπιστώνει ότι η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.) με την ανακοίνωσή της 157/30-9-12 για την αξιολόγηση, ουσιαστικά συμμαχεί με το Υπ. Παιδείας στα σχέδιά του για την εξόντωση των εκπαιδευτικών.

Κάνει ότι δεν γνωρίζει το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ. ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει με νόμο (ν. 4024/11) το πλαίσιο της αξιολόγησης και έχει ήδη συνδέσει την αξιολόγηση με τη μισθολογική εξέλιξη και με το ποσοστό βαθμολογικής εξέλιξης.

Κάνει ότι δεν γνωρίζει το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ. τις προθέσεις Κυβέρνησης- Τρόικας να χρησιμοποιηθεί η αξιολόγηση ως εργαλείο για τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα ή την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο.

Από το 2009, “φάγαμε” και “βγάλαμε στο εξωτερικό 83,5 δισ. (ευρώ)


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012 το σύνολο των καταθέσεων του εγχώριου ιδιωτικού τομέα σε τράπεζες στην Ελλάδα ήταν 154,3 δισ. ευρώ. Ο δωδεκάμηνος ρυθμός μεταβολής ήταν αρνητικός, -16,2%.
Σε σχέση με το τέλος Ιουνίου 2012, όπου βρέθηκαν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων εφτά ετών, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 4 δισ. ευρώ. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της έστω και σε μικρό βαθμό αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των καταθετών στο τραπεζικό σύστημα, καθώς άρχισε να απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μετά τις εκλογές και ένα μέρος των κεφαλαίων που αποσύρθηκε από τις τράπεζες και κρατούνταν σε μορφή μετρητών επέστρεψε.

Έξω αναζητούν συνολική λύση, μέσα διαφωνούν επί… συμφωνηθέντων!

Σε σοβαρή εμπλοκή έχει εξελιχθεί η διαπραγμάτευση περί τα εργασιακά, καθώς τρόικα και ΔΗΜΑΡ εμμένουν στις θέσεις τους, με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αναζητούν συνεχώς συμβιβαστική λύση και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να συγκαλεί για σήμερα την Κ.Ο. του κόμματος προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις επί των δικών τους ενστάσεων.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξακολουθούν να απορρίπτουν τη διατήρηση του επιδόματος γάμου, ενώ είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

Να μην κρυφτούν τα κακουργήματα της διαπλοκής, πίσω από ένα δημοσιογραφικό πλημμέλημα

Ένας άλλος μύθος που πρέπει να καταρριφθεί άμεσα σχετίζεται με την άποψη πως, μεταξύ αυτών που κέρδισαν πολλά χρήματα και τα μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού, ελεγκτέοι είναι μόνον οι αποδεδειγμένα φοροφυγάδες, δηλαδή οι διακινητές μαύρου χρήματος, αυτοί που παρανόμως πλούτισαν χωρίς να καταβάλλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Συγγνώμη, αλλά επειδή σ’ αυτή τη χώρα ελάχιστα έχουν γίνει νομίμως και τα περισσότερα είτε παρανόμως, είτε απλώς νομότυπα, ο έλεγχος δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στο φορολογικό επίπεδο.

Πρώτον, διότι αν όλοι αυτοί πλήρωναν τους φόρους που έπρεπε να πληρώσουν, τότε δεν θα οδηγούμεθα στην πτώχευση.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Κυβερνοεπίθεση από χάκερς στη βάση δεδομένων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους;

Τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το ενδεχόμενο να έχει πραγματοποιηθεί επίθεση εναντίον των πληροφοριακών συστημάτων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), επιβεβαίωσαν πριν από λίγο προς το ΑΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Το μήνυμα μεταφράστηκε από την ομάδα της ιστοσελίδας secnews.gr και αναφέρει:
«Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε οι Anonymous.

Για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, το κράτος επιβλήθηκε

φωτό: antinews
Οι εθνικές γιορτές πρέπει να μας ενώνουν…


Αναμφίβολα ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Και υπάρχει πολλή συσσωρευμένη οργή εκεί έξω, εν πολλοίς δικαιολογημένη. Γιατί καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό  και εκείνοι που δεν συμμετείχαν στη δημιουργία του! Και αυτό προκαλεί θυμό και αγανάκτηση.
Σ’ αυτά τα αυτονόητα συμφωνούμε όλοι. Όπως, επίσης, συμφωνούμε ό,τι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο.  Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εξαντληθεί και αναζητούν ελπίδα. Και  η ελπίδα, αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Με άλλα λόγια πρέπει να μπει ένα τέλος στην ατελείωτη μετρολαγνεία που νομοτελειακά μας οδηγεί σε κινούμενη άμμο.

Ο εχθρός είναι εσωτερικός: Να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι (αληθινές) λίστες με τους ληστές!

Αν και τώρα, που η τύχη της χώρας κρέμεται από μια κλωστή, δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι πολιτικοί και οικονομικοί (λέμε τώρα) παράγοντες για την κατάντια στην οποία οδήγησαν την πατρίδα μας με τη μωροφιλοδοξία, την απληστία και την εθνοπροδοτική στάση τους, τότε θα εκλείψει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη. 

Αν και τώρα, που η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, δεν κληθούν να πληρώσουν αυτά που έκλεψαν οι φοροφυγάδες, τότε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης θα πέφτει σε ένα κενό δυσπιστίας και θα καταδικάζεται σε απαξίωση. 

Αν και τώρα, που βρεθήκαμε στο τελευταίο σκαλοπάτι, δεν ελεγχθούν και δημοσιοποιηθούν άμεσα όλες οι (πραγματικές) λίστες της ντροπής, για να πάει ο κάθε κατεργάρης (μνημονιακός και αντιμνημονιακός) στη θέση του, τότε ακόμη και πετρέλαια να ρέουν μέσα στα σπίτια μας, θα συνεχίσουν να πέφτουν μέσα σε μαύρες τρύπες.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο φαντάρος σύμβολο των Αμερικάνων στον Β' Παγκόσμιο ήταν... Έλληνας


Είναι ίσως η διασημότερη φωτογραφία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τραβηγμένη από τον σπουδαίο Γιουτζίν Σμιθ. Σ' αυτήν αποτυπώνεται η γενναιότητα και το θάρρος του ανώνυμου Αμερικάνου φαντάρου που πολέμησε για την ελευθερία. Όμως αυτός ο Αμερικανός φαντάρος ήταν ο... Έλληνας Ευάγγελος Κλωνής!

Χωρίς σχόλια!!!


IRAN... 1970:  

«Αν μπορέσεις να κερδίσεις το λαό κερδίζεις το βασίλειο, αν χάσεις το λαό χάνεις το βασίλειο»


Αυτό είναι ένα απόφθεγμα του Κομφούκιου και κάποιοι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν εντρυφήσει μόνο σε άλλους μεγάλους στοχαστές της ανατολικής φιλοσοφίας και έχουν τη μπάλα.
Φαίνεται ότι η 28η Οκτωβρίου, από εθνική γιορτή τιμής στους πεσόντες, μνήμης για σημαντικά ιστορικά γεγονότα και παραδειγματισμού για τις επόμενες γενιές, μετατρέπεται σιγά – σιγά σε σιδερόφρακτο και στρατοκρατούμενο πανηγύρι για τους πολιτικούς. Οι οποίοι, όταν τολμούν να βγαίνουν από το σπίτι τους, το κάνουν από ανάγκη και πάντα με τη συνοδεία δεκάδων αστυνομικών.

Συγκινητικές επιστολές από το μέτωπο του ΄40


Ξημερώνει άλλη μια επέτειος του έπους του ' 40. Ξεφυλλίζουμε σύντομα τις σελίδες της ιστορίας μας μέχρι και την 28η Οκτωβρίου του 1940. Μια δικαιολογημένη περηφάνια κυριαρχεί στα συναισθήματά μας.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ...

Σε εφαρμογή από τα ξημερώματα η χειμερινή ώρα, στις 04:00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού μετακινήθηκαν κατά μία ώρα πίσω. Το μέτρο της θερινής ώρας εφαρμόζεται βάσει κοινοτικής οδηγίας... 

Η βαθμοθηρία στιγματίζει τους μαθητές

Το κυνήγι του καλού βαθμού στιγματίζει την προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών. Από το δημοτικό έως και το λύκειο οι μαθητές έχουν συνδέσει την πρόοδό τους με τον καλό βαθμό και αυτό καταλήγει να αποτελεί αυτοσκοπό, στερώντας τους τη διάθεση να μάθουν, να χαρούν την εκπαιδευτική διαδικασία, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Αποτέλεσμα της στάσης αυτής είναι η παπαγαλία, το άγχος, η πίεση αλλά τα έξοδα των γονιών, που πολλές φορές επιθυμούν μέσα από την πρόοδο των παιδιών τους να... δικαιώσουν τα δικά τους όνειρα. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι και οι γονείς πιέζουν τα παιδιά για όλο και καλύτερους βαθμούς.
Ειδικότερα, όπως δείχνει έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), οι εννέα στους δέκα μαθητές γυμνασίου (91,9% το ακριβές ποσοστό) δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρει πολύ ο βαθμός στα μαθήματα και ότι θα ήθελαν να παίρνουν πάντα καλούς βαθμούς. Και το ποσοστό αυτό αυξάνεται στους μαθητές λυκείου.

Νέο μνημόνιο: Αλλαγές σε δημόσιο, συντάξεις και επιδόματα


Ατέλειωτη είναι η λίστα των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και τα οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Το δημοσιονομικό πακέτο έχει κλείσει στα 13,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, εκ των οποίων τα 10,5 δισ. ευρώ θα προκύψουν από τη μείωση δαπανών και τα 3 δισ. ευρώ από την αύξηση της φορολογίας. Όμως ο βασικός κορμός των μέτρων άνω των 9,2 δισ. ευρώ θα εφαρμοστεί εντός του 2013.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

"ΣΤΑΧΤΗ" ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Στα τασάκια καφενείων, εστιατορίων και μπαρ σβήνονται καθημερινά τα αντικαπνιστικά μέτρα στη χώρα μας. Ο τελευταίος νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, δύο... 

Όταν μαθητές έχουν διαταραχές συμπεριφοράς μέσα στη τάξη


Αρκετά ενδιαφέρουσες οδηγίες, με πρακτικές συμβουλές, προς τους εκπαιδευτικούς όταν στην τάξη υπάρχουν μαθητές που εκδηλώνουν διαταραχές συμπεριφοράς απέστειλε ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής π. Απόστολος (Πασχάλης) Καβαλιώτης:

Αγαπητοί συνεργάτες
Η εκδήλωση της παιδικής επιθετικότητας ως μορφής κοινωνικά ανεπιθύμητης συμπεριφοράς στο σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον προκαλεί συνήθως οδυνηρές συνέπειες όχι μόνο στα άτομα που απευθύνεται , αλλά είναι συχνά επιζήμια και για τα άτομα που την προκαλούν για το λόγο ότι καθιστά προβληματική την «κοινωνικοποιητική διαδικασία».

ΝΔ: Ο Τσίπρας συμφωνεί με το άρθρο της Αυγής που χαρακτηρίζει μύθο το Αλβανικό Έπος;


Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή άρθρο στην εφημερίδα Αυγή στο οποίο το Αλβανικό Έπος χαρακτηρίζεται «μύθος» ενώ αναφέρεται πως οι Έλληνες στρατιώτες λιποτακτούσαν από το Μέτωπο.
Στην ανακοίνωση της ΝΔ τονίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό:
  • Συμφωνεί ή όχι με όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ», γραμμένα από στενό του συνεργάτη και χαρακτηρίζουν «μύθο» το αλβανικό έπος;
  • Συμφωνεί ή όχι με το άρθρο που υποστηρίζει πως πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή;
  • Συμφωνεί ή όχι με το γνωστό στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Θεοδωρίδη, που απαιτεί μάλιστα να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία για να αποκατασταθούν τα «ψεύδη»;

Ρωσική “απόβαση” στην Ελλάδα


Σημαντική κίνηση στην Ελλάδα κάνει η Μόσχα. Από σήμερα, Σάββατο, και σε τακτική βάση τις Κυριακές, ανά δεκαπενθήμερο, θα εκδίδεται στη χώρα μας, ως ένθετο στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η ρωσική εφημερίδα “Ρωσία Τώρα”. Πρόκειται για έκδοση της εφημερίδας του Κρεμλίνου, “Ροσσίσκαγια Γκαζέτα”. Στο σημερινό φύλλο, το σημείωμα του εκδότη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού γράφει ότι η Μόσχα προβαίνει σε αυτή την πρωτοβουλία διότι σκοπεύει να είναι “δίπλα στην Ελλάδα, στις δύσκολες στιγμές” που περνάει η χώρα μας.
Από μόνο του το γεγονός ότι την πρωτοβουλία για έκδοση εφημερίδα-ενθέτου στη χώρα μας αναλαμβάνει η επίσημη εφημερίδα του Κρεμλίνου και της ρωσικής κυβέρνησης, δείχνει το ενδιαφέρον της Μόσχας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και την επιθυμία της να κάνει ανοίγματα προς τη χώρα μας. Κάτι στο οποίο, έως τώρα, η Αθήνα δεν δείχνει να ανταποκρίνεται, παρά την επιθυμία της ελληνικής κοινωνίας και των περισσοτέρων πολιτικών χώρων γι’ αυτό.

ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΝΤΕΣ του Ηλία Ηλιόπουλου


Εξελίσσεται με πρωτοφανή ταχύτητα.  Η κοινωνική ομάδα των ανέργων με τη θεαματική αυξανόμενη πρόοδο, ίσως να είναι – εάν όχι τώρα πολύ σύντομα -  η πολυπληθέστερη στην Ελληνική επικράτεια.

Η ανεργία και μάλιστα η μακροχρόνια ασφαλώς προέρχεται από μακροοικονομικές πρακτικές και γεγονότα και πολύ περισσότερο από επιλογές, αποτυχημένων πολιτικών, οι οποίες αν και είναι  εκτός ευθύνης των πολιτών κατά μονάδα, ο στιγματισμός κυρίως καταλήγει στα θύματα.

Ένα ηχηρό δίλημμα  ή αναπάντητο ίσως ερώτημα είναι το εάν επέρχεται διάβρωση των

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Τι απάντησαν στη Βουλή τα υπ. Παιδείας και Οικονομικών

Τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών απέστειλαν στη Βουλή εγγράφως απαντήσεις σε ερώτηση Βουλευτή σχετικά με τη δυνατότητα συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών .
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Βλ. Πούτιν: Αν η Ελλάδα δεν είχε μπει στο ευρώ, ίσως να ήταν καλύτερα σήμερα


Αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή, ίσως να μην αντιμετώπιζε τα σημερινά της προβλήματα και θα είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε ταυτόχρονα «πολύ πραγματιστική» την άποψη της Γερμανίας, που θέλει πρώτα άρση των «συστημικών προβλημάτων» και κατόπιν διοχέτευση πόρων στις χρεωμένες οικονομίες.
«Εάν υπήρχε ακόμη δραχμή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να την υποτιμήσουν εγκαίρως και, ίσως, να μην είχαν αυτά τα οξυμένα προβλήματα. Κι αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια», είπε ο Β.Πούτιν μιλώντας σε αναλυτές και προσωπικότητες της Λέσχης «Βαλντάι».

Η ζωή μας όλη σε 90 σελίδες…


Καταιγισμό ανατροπών και νέων σημαντικών επιβαρύνσεων για τους πολίτες επιφυλάσσει το προσχέδιο του νέου Μνημονίου Οικονομικής Πολιτικής. Πέρα από τα πρόσθετα φορολογικά βάρη που έρχεται να επιβάλει, στις περίπου 90 σελίδες του κρύβονται πολλές επώδυνες αλλαγές και ρυθμίσεις για τομείς όπως η Υγεία, οι Μεταφορές και η Ενέργεια, οι οποίες «ψαλιδίζουν» εμμέσως κι άλλο το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των Ελλήνων. Παράλληλα, προβλέπονται παρεμβάσεις που προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση, όπως η απώλεια του δικαιώματος διορισμού για τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, εφόσον ο διορισμός τους δεν γίνει μέσα σε τρία χρόνια από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Το μήνυμα του υφ. Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου


Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής και ιστορικής μνήμης με διαχρονικούς συμβολισμούς. Συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στα ολοκληρωτικά καθεστώτα του φασισμού και του ναζισμού. Συμβολίζει την υπεράσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας και των αξιών της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι σε κάθε επιβουλή.
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ανακαλεί στην ιστορική μνήμη το ΟΧΙ των Ελλήνων ως φρόνημα και ως πράξη αντίστασης, παλλαϊκής συμμετοχής στον κοινό αγώνα, αλλά και ελπίδας. Γι' αυτό και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Η υπεράσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας, η αντιμετώπιση των κινδύνων εκφασισμού της κοινωνίας μας, της μισαλλοδοξίας και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραμένουν σύγχρονα διακυβεύματα που κινητοποιούν τις δυνάμεις του ελληνικού λαού.
Σε αυτή την προσπάθεια το ελληνικό Σχολείο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και συμβάλλει στην ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών θεσμών για τη διαμόρφωση υπεύθυνων και συνειδητοποιημένων πολιτών με αντίληψη της ιστορικής, εθνικής και κοινωνικής ευθύνης τους.
Το μήνυμα της αντίστασης του ελληνικού λαού το 1940 είναι διαχρονικά μήνυμα συμμετοχής, αγωνιστικότητας και ελπίδας, για να θυμίζει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι.

Σαμαράς: “Οι Έλληνες ενωμένοι κάνουμε θαύματα”


Μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων έκθεσης με τίτλο«Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωσης της πόλης, που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας – θράκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Ο κ. Σαμαράς είπε «όχι στη μοιρολατρεία», «όχι στις καχυποψίες». «Ο μόνος εχθρός, που μπορεί να μας νικήσει, είναι η διχόνοια» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δείξαμε πολλά, δεν έχουμε πετύχει, όμως, ακόμα όλους τους στόχους» σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για μία ακόμη φορά.

Οι πασόκοι έγιναν… λαϊκά παιδιά και οι «γαλάζιοι» ποιούν την νήσσαν


Ελλάδα, ένα απέραντο φρενοκομείο. Οι πρώτοι έσονται τελευταίοι και οι έσχατοι γίνονται… ήρωες.
Επίσης, οι προηγούμενοι «προδότες» και ριψάσπιδες ξαφνικά μετατρέπονται σε υπερασπιστές της πατρίδας. Η απόλυτη τρέλα δηλαδή. Και το λέμε αυτό με βάση τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βουλή ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχoυν   ανέβει στα… κάγκελα διότι υποστηρίζουν ότι παρακάμπτονται από το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ζητούν από την κυβέρνηση κάθε αποκρατικοποίηση να έρχεται στη Βουλή και να ελέγχεται ενώ το υπουργείο Οικονομικών έκανε λίγο πίσω λέγοντας ότι κάθε φορά θα γίνεται ενδελεχής ενημέρωση για ότι πωλείται υποστηρίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και θα τινάξει το πρόγραμμα στον αέρα.

Μήπως η Μέρκελ ψάχνει για παραδουλεύτρες;


Τελικά μάλλον είχε δίκιο ο αλησμόνητος Γιωργάκης. Έπρεπε να είχε γίνει δημοψήφισμα. Αλλά όχι με διακύβευμα «ευρώ ή δραχμή». Το ερώτημα έπρεπε να είναι :  «Επιθυμείτε να γίνετε παραδουλεύτρες των Γερμανών»;  Και έτσι θα αποτύπωνε πολύ πιο ρεαλιστικά το εκβιαστικό δίλημμα με το οποίο βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία.
Μια ματιά να ρίξει κανείς στα…ραβασάκια με τις νέες διευρυμένες αξιώσεις του Βερολίνου για επιβολή ασφυκτικών μηχανισμών «διεθνούς ελέγχου» στην ελληνική δημόσια διοίκηση, θα καταλάβει ότι περί αυτού πρόκειται.
Δεν ξέρω αν ο Στουρνάρας, έπειτα και από την προχθεσινή «στοχευμένη διαρροή» του γερμανικού σχεδίου στους Φαινάνσιαλ Τάιμς, εξακολουθεί να πιστεύει ότι η απαίτηση αυτή αποτελεί μια…άνευ σημασίας εμμονή του Σόιμπλε, αλλά αν αυτό ισχύει, σημαίνει ότι ο Έλληνας υπουργός οικονομικών τα έχει χαμένα.

Κάθαρση: Το αληθινό μήνυμα της διπλής επετείου

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες προσπαθούμε ξανά και ξανά να επαναπροσδιορίσουμε το μήνυμα της ηρωικής επετείου, φέροντάς το σε αντιδιαστολή με το παρόν.

Φέτος, λόγω της διπλής γιορτής - 28η Οκτωβρίου και 100ή επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης - το σύγχρονο μήνυμα είναι τριπλό:

Το πρώτο είναι πως το 1912, η Ελλάδα προερχόμενη από την πτώχευση του 1893 και τον ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια (και με τα πενιχρά μέσα της εποχής, όχι μόνο από πλευράς εξοπλισμού αλλά και επειδή ούτε καν τα αντιβιοτικά δεν είχαν ανακαλυφθεί) να διπλασιάσει τα εδάφη της, απελευθερώνοντας την Μακεδονία και την Ήπειρο.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Οι υποφήφιοι της Δ.Α.Κ.Ε για το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας


1. Γώγουλος Πέτρος του Παναγιώτου
2. Δούνας Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου
3. Καλαντζής Γεώργιος του Ευαγγέλου
4. Νάνου Μπήλια του Πέτρου
5. Οικονομίδης Ιωάννης του Ζαζαρία
6. Σπανός Νικόλαος του Ιωάννη
7. Χαρεμής Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους

Ο καθείς και τα όπλα του


Υποστήκαμε θυσίες που δεν έχει υποστεί άλλος Ευρωπαίος πολίτης. Δεχθήκαμε προσβολές, ειρωνεία, εκβιασμούς από φίλους και εταίρους, καθώς ταλαντευόμαστε πάνω από την άβυσσο. Πληρώνουμε τρία έτη συναπτά τα λάθη των σαράντα χρόνων του πολιτικού συστήματος. Από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα εγκλωβιστήκαμε στην ανενδοίαστη πολιτική των παράλογων παροχών, όχι από το πλεόνασμα, αλλά από δάνεια που αφειδώς -με το αζημίωτο- χορηγούσαν ξένοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί. Στα σαράντα χρόνια η μίζα έγινε καθεστώς και ο συνδικαλισμός -εταίρος των κομματικών σχηματισμών- έγινε συνδιοίκηση, καταστρέφοντας κάθε αξιοκρατική δομή. Το φακελάκι αναδείχθηκε η μόνη κινητήρια δύναμη. Εξέπεσαν αξίες, πατροπαράδοτες αρχές και επιδοθήκαμε στα «δάνεια» ευδαιμονισμού να αποκτήσουμε όσα δεν μπορούσαμε με τη δουλειά μας.
Ηρθαν τα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, που του παραδώσαμε την εξουσία, παραπλανηθέντες ότι «υπάρχουν λεφτά». Δεν θέλαμε να δούμε την επικείμενη πτώση μας. Με φανερά ψέματα χάιδεψε τα αφτιά μας, ώσπου εγκατέλειψε τη χώρα, μοιραίος και άβουλος, σε ερείπια.

ΠΕΑΕ: Νέο μνημόνιο στην εκπαίδευση- Να μην κατατεθεί, να μην ψηφιστεί, να ανατραπεί

Νέο μνημόνιο στην εκπαίδευση- Να μην κατατεθεί, να μην ψηφιστεί, να ανατραπεί


Με διαρροές στον επίσημο τύπο και τη λογική «αποφασίζομεν και διατάζομεν» συγκυβέρνηση και Τρόικα συνδιαμορφώνουν και συναποφασίζουν το νέο τοπίο στην εκπαίδευση που βάζει την οριστική ταφόπλακα στο δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις express 1.500 σχολικών μονάδων, αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από περιφέρεια σε περιφέρεια και από νομό σε νομό με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο, αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Νέο Μνημόνιο – H παιδεία στο απόσπασμα


Στο νέο μνημόνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα(21/10/2012), της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ
περιλαμβάνονται και οι παρακάτω περικοπές στην Παιδεία: Περικοπές στην Παιδεία
Θέσπιση 3 νομοσχεδίων για να:
1) επιτραπούν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπ/κών από την μιά περιοχή στην άλλη
2) γίνει συγχώνευση σχολικών μονάδων και
3) να μετακινηθεί διοικητικά το προσωπικό από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα στο Υπουργείο Παιδείας.
Μετά την έγκριση των νομοσχεδίων να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για τη μείωση του αριθμού του μη μόνιμου διδακτικού προσωπικού, σε ετήσια βάση, από 15.226 σε 2.000.

Σχεδιάζεται μείωση των ειδικών συνεργατών των βουλευτών - Ποια κόμματα αντέδρασαν πρώτα απορρίπτοντας κακές ιδέες;

Tη μείωση του κόστους που έχουν οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών εξετάζει η Βουλή και οι σκέψεις που έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι είναι ή να καταργηθεί ο ένας συνεργάτης ή να μειωθεί ο μισθός και των δυο που φτάνει μεικτά κοντά στα 5000 ευρώ!

Πλαφόν για τα golden boys μετά από τροπολογία βουλευτών της ΝΔ

Δεκτή έγινε η τροπολογία για τις περικοπές στους μισθούς των διοικητών των ΔΕΚΟ και των τραπεζών από τον υφυπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Την τροπολογία κατέθεσαν στη Βουλή 60 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων μεγάλες περικοπές με προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα. Ειδικότερα, οι αμοιβές των διοικητών των ΔΕΚΟ, δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τα 2.900 ευρώ καθαρά, ενώ οι διοικητές των τραπεζών δεν θα μπορούν να παίρνουν περισσότερα από 70.000 ευρώ το χρόνο.
Μάλιστα, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η ρύθμιση αυτή θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αυστηρή.

Παίρνουν άριστα στα λάθη τα γραπτά των μαθητών

Γράφουν όπως μιλούν, καταλαβαίνουν μόνο ό,τι βλέπουν, πάσχουν από λεξιπενία, αδυνατούν να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη και να κατανοήσουν αφηρημένες έννοιες, για αυτό και η Δημοκρατία νομίζουν ότι είναι η... Nέα Δημοκρατία.
Tα σημεία στίξης σχεδόν δεν τα γνωρίζουν, όσο για το τελικό «ν» πιστεύουν ότι ταιριάζει σε όλες τις λέξεις.

Γραπτές δοκιμασίες αξιολόγησης των μαθητών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο


Σχετικά με τη διαδικασία γραπτής αξιολόγησης των μαθητών κατά τη διάρκεια των τριμήνων στο Γυμνάσιο, ισχύουν οι διατάξεις του Π.Δ. 409/1994 (ΦΕΚ Α΄ 226)
Σχετικά με τις γραπτές δοκιμασίες αξιολόγησης των μαθητών του Γενικού Λυκείου κατά τη διάρκεια των τετραμήνων, ισχύουν οι διατάξεις του άρ. 7 του Π.Δ. 60/2006 (ΦΕΚ A΄ 65).
Τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας (σχολικό έτος 2012 -13): axiologisi_gym_lyk.pdf

Ως το 2015 θα απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι


Τις τελευταίες τους στιγμές στο Δημόσιο ζουν περίπου 2000 υπάλληλοι… Οι απαιτήσεις της τρόικας πέρασαν και πλέον το τελικό σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012 μπαίνει στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που θα κουνήσουν πρώτοι το «μαντίλι» στο Δημόσιο αναμένεται να είναι τουλάχιστον 2.000 επίορκοι και υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, οι κοπανατζήδες και οι ακατάλληλοι, ενώ αυτοί που θα συνταξιοδοτηθούν ως το τέλος του έτους θα φτάσουν περίπου τους 50.000. Επίσης θα μειωθούν και οι δομές των υπουργείων κατά 50%.

Επόμενη μέρα με αναγκαστικό νόμο του 1948 απλά δεν υπάρχει!

Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερμηνεύσει κανείς ένα εκλογικό αποτέλεσμα. 

Μάλιστα, όσο περνά ο καιρός – και κυρίως όσο απομακρυνόμαστε από τον Φεβρουάριο του 2012, όταν και συμφωνήθηκε το δεύτερο μνημόνιο – οι ερμηνείες, με τη βοήθεια της γνωστής σκόπιμης αμνησίας, μεταλλάσσονται ευκολότερα. 

Στην πραγματικότητα, όμως, το μήνυμα των εκλογικών αναμετρήσεων (και των δύο, διαφορετικά θα είχαμε καθαρό αποτέλεσμα από την πρώτη εκλογική διαδικασία), παραμένει το ίδιο: 

Παραμονή στο ευρώ και έξοδος από το μνημόνιο. 

Ακόμη και τώρα, που πληθαίνουν οι φωνές στήριξης προς την Ελλάδα και οι δανειστές επιδιώκουν μια συνολική και βιώσιμη λύση (που θα περιλαμβάνει την εκταμίευση της δόσης, την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και την αντιμετώπιση της λεγόμενης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους), οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τη συμφωνία του Φεβρουαρίου.

Έρμαια της μοίρας μας…


Δεν έχουμε καταλάβει τίποτε!
Μετά από τρία χρόνια στο λάκκο με τα φίδια, είμαστε το ίδιο ανυποψίαστοι για το τι μας συμβαίνει όπως την μέρα που ανεβάσαμε μετά βαΐων και κλάδων στην πρωθυπουργία τον κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου πιστεύοντας ακράδαντα ότι «λεφτά υπάρχουν».
Και φτάσαμε τώρα, τρία χρόνια μετά, να τρώμε στην μάπα, τους λεονταρισμούς του κ. Βενιζέλου, τους ανέξοδους ηρωισμούς του κ. Κουβέλη, λοξοκοιτάζοντας τον «πολλά υποσχόμενο» κ. Αλέξη Τσίπρα και υποτονθορίζοντας τα συνθήματα της Χρυσής Αυγής. Του κ. Αντώνη Σαμαρά πρέπει να του έχει φύγει η περούκα βλέποντας τα «συνεταιράκια» του να το παίζουν εκ του ασφαλούς Κολοκοτρώνηδες! Τόσο, που δεν άντεξε και την πέταξε επιτέλους την «χειροβομβίδα»: «Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε». Με επτά λέξεις τα είπε όλα ο Πρωθυπουργός.

Έχουν τρελαθεί: Συζητούν από τώρα για νέα μέτρα την άνοιξη


Κατ’ αρχάς να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι σίγουρος πώς είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι που θα πιούμε. Και τότε του ασκήσαμε κριτική διότι εδώ και τρία χρόνια τελευταία πικρά ποτήρια πίνουμε και δεν τελειώνουν ποτέ.
Ας υποθέσουμε ότι η ελληνική κοινωνία και η βουλή συναινέσουν και περάσουν τα επώδυνα μέτρα, πράγμα που πολύ αμφιβάλλουμε. Και στην ψηφοφορία της Βουλής θα γίνει χαμός και η κοινωνία δε θα συγχωρήσει τις λάθος αποφάσεις οι οποίες μοιάζουν να είναι ίδιες με αυτές που πήρε το ΠΑΣΟΚ επί 2,5 χρόνια.

ΟΛΜΕ: Να «παγώσει» η εγκύκλιος για τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απέστειλε προς τον υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου την ακόλουθη επιστολή:
Κύριε Υφυπουργέ,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μετά από επικοινωνία με τις ΕΛΜΕ της χώρας, σας ζητάει να μην προχωρήσετε για ένα χρονικό διάστημα την εγκύκλιο 117436/Δ1

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΜΕ: Πανό σε όλα τα σχολεία με συνθήματα: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.


Πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις κατά των μνημονιακών μέτρων αναλαμβάνει η ΟΛΜΕ μεταξύ των οποίων ζητά να αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας πανό με συνθήματα όπως : ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ. Επίσης η ΟΛΜΕ προτείνει:

Παράσημο από τον Χατζηδάκη στο ΠΑΣΟΚ επειδή αναβάθμισε την ανταγωνιστικότητα της χώρας!!!

(Έχουν τρελαθεί τελείως….)


Μήνες τώρα ακούμε για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ώστε να εξομαλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των μέτρων, αλλά ανάπτυξη δε βλέπουμε. Έχουμε δει δύο ή τρεις συνεντεύξεις του αρμόδιου υπουργού για την Ανάπτυξη, κ. Χατζηδάκη, αλλά από ουσία μηδέν. Τη μια φταίει η τρόικα, την άλλη η γραφειοκρατία την παράλλη ο Ράιχενμπαχ, σήμερα φταίει η ΕΤΕπ. Αλλά ποτέ οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες που έχουν «φλομώσει» τους ξένους στο ψέμα ή στην κοροϊδία.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Λυπάμαι, αλλά έχασα το πρωτότυπο της λίστας Λαγκάρντ!


Ευθύνες στο ΣΔΟΕ απέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικός Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ. Καταθέτοντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πολλές φορές ότι το ΣΔΟΕ ήταν υποχρεωμένο να προχωρήσει σε ελέγχο της λίστας και δεν έπρεπε να περιμένει καμία εντολή πολιτική από κανέναν.

Ληγμένα…μυαλά


Αγωνιζόμαστε, υποτίθεται, να «κρατηθούμε» στο ευρώ γιατί αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα ξαναγυρίσουμε στην Ελλάδα του…’50. Διερωτώμαι όμως ποια Ελλάδα ευαγγελίζονται κάποιοι από αυτούς που μας κυβερνούν και εξακολουθούν να αιφνιδιάζουν δυσάρεστα την απελπισμένη ελληνική κοινωνία με ανόητες ή και προκλητικές εμπνεύσεις.
Πρώτο και καλύτερο το υπουργείο ανάπτυξης που σε μία σπάνια επίδειξη…κοινωνικής ευαισθησίας αποφάσισε να επιτρέψει στα σούπερ μάρκετ, να βγάζουν τα ληγμένα στα ράφια για να τα προμηθεύονται, σε…τιμή ευκαιρίας, οι κάθε λογής πεινασμένοι και αναξιοπαθούντες!

Εκπαίδευση και ορθολογισμός


Το μισθολογικό κόστος του συνόλου των (170.000 περίπου) εκπαιδευτικών προσεγγίζει το 1/3 του μισθολογικού κόστους του στενού δημόσιου τομέα. Ο μισθός όμως των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί σε επίπεδα πολύ χαμηλά (650 ευρώ για τον νεοδιοριζόμενο, 950 ευρώ στα 10 χρόνια και 1.400 στα 35 χρόνια). Ταυτόχρονα, όμως, έως το 2009, σύμφωνα με τα διεθνή συγκριτικά στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι αναλογίες εκπαιδευτικών - μαθητών στην Ελλάδα ήταν οι μικρότερες στον κόσμο (1:10,1 στα δημοτικά, 1:7,5  στα γυμνάσια και στα λύκεια, έναντι 1:16 και 1:13 μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ και 1:14,4 και 1:11,7 των χωρών της ΕΕ, αντίστοιχα).

"Ανεξάρτητοι "; ....... στην ΕΛΜΕ Φθιώτιδας!


ΕΛΜΕ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ
ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. 2012 - 2013
2012-13
2011-12
Ψήφισαν  
483
604
Λευκά
16
20
Άκυρα
9
9
Έγκυρα
458
575