Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία;

Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει και μόνο ο Σαμαράς μπορεί να το εκμεταλλευθεί



Ένας  καλός πολιτικός  μπορεί να σκέφτεται το σήμερα, αλλά το μυαλό του δεν πρέπει ποτέ να φεύγει από το αύριο.  Τις τελευταίες εβδομάδες ο Πρόεδρος της Ν.Δ. φαίνεται να ξεδιπλώνει τη στρατηγική του η οποία έχει ορίζοντα πέρα από τις επόμενες εκλογές.
Εκτός από το μέτωπο που άνοιξε με την Αριστερά – ορθότερα: με το διμέτωπο που εγκαινίασε απέναντι σε ΠΑΣΟΚ και Αριστερά – ο Αντώνης Σαμαράς είπε κι άλλα πολύ πιο σημαντικά ενδεχομένως στην χθεσινή του ομιλία στην Βουλή που πρέπει να επισημανθούν είτε επειδή τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ δεν τα αναδεικνύουν, είτε επειδή η «αιώνια» επικοινωνιακή καχεξία της ΝΔ,  δίνει το έδαφος να αναπτύσσεται και πάλι η συνήθης παραπληροφόρηση για το τι είπε και δεν είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Κύπρος δείχνει τον δρόμο...


Του Μιχάλη Ιγνατίου
Θα περίμενε κανείς ότι τον Οκτώβριο του 2009, μετά δηλαδή τη διαπίστωση για την οξύτατη οικονομική κρίση στην οποία οδηγούνταν η Ελλάδα, η τότε κυβέρνηση θα προχωρούσε τάχιστα σε συμφωνίες για έρευνες, γεωτρήσεις και εξορύξεις, ειδικά στη νότια Κρήτη και στο Καστελόριζο, όπου οι πλείστοι ειδικοί πιστεύουν ότι κρύβεται «αμύθητος θησαυρός». Ο προηγούμενος πρωθυπουργός αποχώρησε....

Απεσύρθη η διάταξη για αιφνιδιαστική νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών


Aπεσύρθη η  διάταξη Κουτρουμάνη για αιφνιδιαστική  νομιμοποίηση  χιλιάδων λαθρομεταναστών  και…  μέσω «εταιρειών»!
Απεσύρθη τελικά, μετά από πίεση της Ν.Δ, η διάταξη   του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη, για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και η οποία  συμπεριελήφθη «νύχτα» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  στη συζήτηση  για τον εφαρμοστικό Νόμο των Υπουργείων Υγείας και  Εργασίας  πού   ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Ο Παπανδρέου συζητούσε με το ΔΝΤ από το Φεβρουάριο του 2009 και δήλωνε … “Αμερικανός”


Υπέρ του ΔΝΤ, «για να δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε», τασσόταν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009 ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, άλλωστε, ήταν ο πολιτικός που οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο αποκάλυψε το σάιτ WikiLeaks και είχε δημοσιοποιήσει ο Ελεύθερος Τύπος πέρυσι τον Αύγουστο. Τώρα, νέα στοιχεία που φέρει στην επιφάνεια το WikiLeaks δείχνουν ότι από τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότες» ισχυρών think tank στις ΗΠΑ έβλεπαν πεντακάθαρα την προοπτική να προσφύγει, αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Το ερώτημα είναι ένα: ποιοί βουλευτές πλούτισαν μετά την εκλογή τους;


Θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι εκείνοι που ξεκίνησαν το θέμα με τους βουλευτές που βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Χωρίς στοιχεία, έτσι για να κάνουν ντόρο και να αποπροσανατολίσουν, έσκασαν τη βόμβα και τώρα καλούνται να διαχειριστούν την κρίση. Πριν λίγο η γερμανική βουλή διά του προέδρου της Νόρμπερτ Λάμερτ έστειλε επιστολή στον Φίλιππο Πετσάλνικο και ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση των χρηματικών εμβασμάτων που φέρονται να έστειλαν πολιτικοί στο εξωτερικό.

Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί αμείβονται με περισσότερα από 5.000 ευρώ μηνιαίως

Τις κατηγορίες λειτουργών του δημοσίου και ΝΠΔΔ, των οποίων οι συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ, γνωστοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή. 

Όπως προκύπτει από το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών πρόκειται για τους εξής:

Μάχη εσωκομματικών εντυπώσεων με το βλέμμα στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ!

Σοφία Βούλτεψη


Σε ένα εξαιρετικά θολό τοπίο όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του νέου μνημονίου, με την Ελλάδα να υποβαθμίζεται και πάλι, αυτή τη φορά από τον Standard & Poor's (σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας») και την ΕΚΤ να διακόπτει προσωρινά την αποδοχή ελληνικών ομολόγων, ψηφίζονται στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι για τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, με την μορφή του κατεπείγοντος. 

Αυτό που εξακολουθεί να κυριαρχεί είναι η αβεβαιότητα όσον αφορά στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τελικώς, παρά τα επώδυνα μέτρα, αλλά και η αβεβαιότητα που εκπέμπουν οι δηλώσεις των δανειστών.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά κατά της Αριστεράς


Με σφοδρή επίθεση κατά της Αριστεράς, «που μας κουνά το δάχτυλο» ενώ όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ «στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε» έκλεισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την σημερινή ομιλία του στην Βουλή πριν την ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο. Μια ψηφοφορία με την οποία όπως είπε κλείνει οριστικά το θλιβερό κεφάλαιο των τελευταίων δυόμισι χρόνων και ανοίγει ο δρόμος για τη λαϊκή ετυμηγορία και τις εκλογές. «Αφήνουμε πίσω τη χειρότερη εποχή που γνώρισε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Και ανοίγουμε το δρόμο για τη νέα Μεταπολίτευση, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος!» είπε χαρακτηριστικά.

Ο σύζυγος της Ντόρας έβγαλε το εκατομμύριο



Τι και αν έγινε νόμιμα ή παράνομα, σημασία έχει ότι η σκόνη από τον θόρυβο που προκάλεσε η φυγάδευση ενός εκατομμυρίου από βουλευτή, σκεπάζει πλέον τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Όλα ξεκίνησαν όταν από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής μεταφέρθηκε στους δημοσιογράφους ότι έγινε λάθος! Και ότι δεν είναι βουλευτής που έβγαλε εκτός Ελλάδος το 1.000.000 ευρώ, αλλά ο/η σύζυγός του!

Το υπουργείο Παιδείας ανοίγει «βεντέτα» με τον «Ελεύθερο Τύπο»- Η απάντηση της εφημερίδας


Το υπουργείο κατηγορεί  την εφημερίδα «Ελεύθερο Τύπο» ότι «για πολλοστή φορά η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις πανικού και τρομοκράτησης στο χώρο της εκπαίδευσης». Ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από ασφάλεια, ηρεμία, στήριξη και, φυσικά, αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση, τoνίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και  σημειώνεται: «Ο αριθμός των εκπαιδευτικών επαρκεί για να μην υπάρχουν κενά σε τάξεις, με τον παιδαγωγικά σωστό αριθμό μαθητών,  χωρίς αυξήσεις.Η αναδιοργάνωση και η σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού γίνεται με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής κάρτας σε κάθε σχολείο, με θεσμικές παρεμβάσεις για την αξιοποίηση δασκάλων και καθηγητών και στις δύο βαθμίδες και με αντικειμενικά κριτήρια για τις αποσπάσεις και μεταθέσεις. Όλα αυτά είναι γνωστά στους εκπαιδευτικούς και στην κοινωνία.Επίσης, αναμόρφωση είναι σε εξέλιξη στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση μετά από χρόνια αδιαφορίας, κακοδιοίκησης και σπατάλης.Η κοινωνία μας, ιδιαίτερα σε αυτή την εποχή της αγωνίας και της κρίσης χρειάζεται σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση».
Η απάντηση του "Ελεύθερου Τύπου"

Στο παρελθόν ανήκουν από σήμερα το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το ΚΕΕ , ο ΟΕΠΕΚ και το ΙΠΟΔΕ


Την παύση της λειτουργίας  από 24−2−2012, των φορέων
α) Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.)
β) Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.)
γ) Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ. ΕΚ.)
δ) Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Ι.Π.Ο.Δ.Ε.),

«Ο Πάγκαλος εμφανίζεται γενναίος, αλλά είναι μοιραίος και δείχνει δειλία»

ου Μιχάλη Ιγνατίου

Δεν ξέρω αν καλώς πράττουν όσοι έχουν τη τάση να υποβαθμίζουν τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου. Πιστεύω ότι τον αδικούν, όσοι χρησιμοποιούν φράσεις του τύπου «Πάγκαλος είναι, τί περιμένεις», διότι είναι ένας ευφυέστατος άνθρωπος και εάν δεν ήταν πολιτικός, ίσως τώρα να μιλούσαμε για ένα καθηγητή τεραστίων διαστάσεων σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, εκεί όπου η θεωρία απέχει από την πρακτική έτη φωτός. Θα ήταν ο ιδανικός χώρος για το σημερινό αντιπρόεδρο.

Η ανάγκη να ασχοληθώ με τον κ. Πάγκαλο, οφείλεται στην κατηγορία που εκτόξευσε εναντίον μου χρήστης του Twitter, ο οποίος μετά τις δηλώσεις του περί «εθνικής κυριαρχίας» υποστήριξε ότι κάλυψα το σημερινό αντιπρόεδρο, κρύβοντας ενοχοποιητικά αμερικανικά έγγραφα

Χρ. Παπουτσής: ένα σύμβολο της χρεοκοπημένης Μεταπολίτευσης


Από περιέργεια αναζήτησα το βιογραφικό του  Χρήστου Παπουτσή. Γεννήθηκε λέει το 1953 στη Λάρισα, αλλά μεγάλωσε στην  Αθήνα. Από το 1978 μέχρι το 1980 ήταν Πρόεδρος της ΕΦΦΕ. Δηλαδή, ήταν αυτό που λέμε ….αιώνιος φοιτητής! Δεν λέει πότε  πήρε πτυχίο, αλλά το 1984 διορίστηκε Ευρωβουλευτής! Δηλαδή στα 31! Επαναδιορίστηκε  το 1989 και το 1994! Το 1995 διορίστηκε Επίτροπος στην Κομισιόν , όπου και παρέμεινε μέχρι το 1999!
Από το 2000 εκλέγεται Βουλευτής στην Α Αθηνών.
Διετέλεσε, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση Σημίτη. Δείτε τι αναφέρει για το έργο του:

Η CIA “παρέδωσε” τον Οτζαλάν στους Τούρκους


“Ο Οτζαλάν έμεινε 13 ημέρες στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα και ό,τι έγινε, έγινε εκεί”, αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ στο βιβλίο του “Τελευταίο πραξικόπημα – 28 Φεβρουαρίου”.
Η εφημερίδα “Τα Νέα” δημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα του βιβλίου που αποκαλύπτουν σημαντικές λεπτομέρειες για τη μεταφορά του ηγέτη των Κούρδων από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα στο νησί φυλακή Ιμραλί.
Όπως γράφει ο Μπιράντ, στις 4 Φεβρουαρίου του 1999 ο προϊστάμενος της CIA στην Άγκυρα ζήτησε συνάντηση με τον αρχηγό της ΜΙΤ Σενγκάλ Ατάσαγουν. Όταν έφτασε, είχε στα χέρια του ένα χαρτί χωρίς υπογραφή και τίτλο. “Η Ουάσιγκτον πήρε την απόφασή της. Θα σας βοηθήσουμε να συλλάβετε τον Οτζαλάν”, είπε δίνοντας το χαρτί στον Ατάσαγουν.

Εύγε τους βουλευτές που διέσωσαν τις αποταμιεύσεις τους


Οι βασικότερες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τόσο αγαπάμε και τόσο επιθυμούμε να είμαστε μέλη της, είναι δύο:
  1. Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και αγαθών
  2. Η ελεύθερη δραστηριοποίηση των ανθρώπων σε οποιοδήποτε μέλος
Αυτοί οι απλοί κανόνες σημαίνουν ότι ο κάθε ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να εμπιστεύεται τις αποταμιεύσεις του σε όποιο πιστωτικό ίδρυμα της Ε.Ε. πιστεύει ότι πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ή απλά του προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες.  Σημαίνει επίσης ότι ο κάθε ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να επιλέξει σε ποιο κράτος θα δραστηριοποιηθεί και ποιο κράτος του προσφέρει καλύτερες επαγγελματικές προϋποθέσεις, ή απλά χαμηλότερη φορολόγηση.

Πληροφορίες και δικαιολογητικά για άδειες μονίμων εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης


Πληροφορίες και δικαιολογητικά για άδειες μονίμων εκπαιδευτικών Δ/θμιας  Εκπ/σης

ΣΧΕΤ.:   O  Νόμος 3528/9-02-2007 αρ. ΦΕΚ 26 τ. Α΄ και τις  με αριθμ. 74275/Δ2/10-07-2007, Φ.351.5/65/84800/Δ1/30-06-2008, 18044/Δ2/1-03-2010 διευκρινιστικές εγκύκλιους, του Υπ..Π.Δ.Β.Μ.&Θ.

Όσον αφορά για τις διάφορες μορφές  αδειών  επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Α.       Για τις κανονικές άδειες, (άρθρο 48 παρ.4 Ν.3528/9-2-2007)
1. Χορηγούνται, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης και μέχρι δέκα (10) εργάσιμες ημέρες κατ΄έτος.  Για τους εκπαιδευτικούς η κανονική άδεια  θεωρείται άδεια διευκόλυνσης εφόσον έχουν κατά τις κείμενες διατάξεις διακοπές εργασίας και είναι στην δικαιοδοσία του Δ/ντή του σχολείου να συναινέσει ή όχι,  εφόσον με την χορήγηση της εν λόγω άδειας δεν  παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Η χώρα που έμεινε χωρίς ασυλία, δίνει ασυλία στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Ως γνωστόν, πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι. Η αλαζονεία είναι νόσος ανίατη, καθώς οι αλαζόνες αισθάνονται πάντα την ανάγκη να απαξιώνουν όλους τους άλλους σε μια προσπάθεια να τροφοδοτούν συνεχώς το υπερφίαλο «εγώ» τους. 

Όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν, στο τέλος η ασθένεια τους καταβάλλει και τους οδηγεί σε ατοπήματα που τελικά καταλήγουν σε μπούμερανγκ. 

Ως ασθενείς, οι αλαζόνες έχουν τη συμπάθειά μας – αρκεί να μην ασχολούνται με την πολιτική.  

Όταν, όμως, επιμένουν να μας κυβερνούν, τότε θα λαμβάνουν απαντήσεις. 

Την προηγούμενη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, διεξήχθη στη Βουλή η περίφημη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής (μετά από παραπλανητική πρόταση συγκάλυψης 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ) για τα στατιστικά στοιχεία. 

Γιατί η νέα σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα (και) στην επίσημη χρεωκοπία


Του Νίκου Αργεάδη
Μόλις δανειστήκαμε 130 δις για να κουρέψουμε…107 και για να επιστρέψουμε στα 120 ή 129%!! το…2020!. Απίθανο. Η “ανοχή” χρέους της  τάξεως του 120-130% προυποθέτει συνεχή κατ’ έτος ανάπτυξη της τάξεως του 3-5% . Τι είναι πιο πιθανό; να επιστρέψει η Ελλάδα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα ή να συνεχιστεί η ύφεση και η χρηματοπιστωτική “ξηρασία” ειδικά όταν η δομές του Ελλαδικού κράτους παραμένουν ίδιες και το ίδιο έχει πλέον μετατραπεί σε εγχώρια εισπρακτική μαφία και μόνο τρώγωντας τις σαρκες μας; Αντιλαμβάνονται τι ζημιά έκαναν με την συμπεριφορά τους αυτή στην μελλοντική εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος τους;

Διαρθρωτικές αλλαγές και ξύλωμα του πράσινου κράτους


Η αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα, η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, η κατάργηση διευθύνσεων και δομών που υφίστανται εδώ και χρόνια χωρίς κανένα λόγο, είναι η βασική δουλειά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη συνδρομή της task force.
Σύμφωνα με μια πρώτη απογραφή που έχει γίνει, στα υπουργεία υπάρχουν 157 γενικές διευθύνσεις, 1.978 διευθύνσεις και 5.027 τμήματα. Δηλαδή κατά μέσο όρο κάθε υπουργείο έχει περισσότερες από 10 γενικές διευθύνσεις, 132 διευθύνσεις και 335 τμήματα.

Τα έθιμα έγιναν συσσίτια, αλλά η «σπέκουλα» συνεχίζεται

Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που η Μπούντεσταγκ ψήφιζε υπέρ του νέου δανείου προς την Ελλάδα ύψους 130 δις ευρώ και το ΠΑΣΟΚ αποκτούσε και δεύτερο υποψήφιο για την ηγεσία του, οι Έλληνες στέκονταν για άλλη μια φορά στις ουρές για μια λαγάνα και ένα πιάτο φασολάδα.

Έχει πια γίνει έθιμο τα… πατροπαράδοτα έθιμα να μετατρέπονται σε συσσίτια, καθώς το μοντέλο αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος αποδεικνύεται όλο και πιο οδυνηρό, αλλά και εντελώς αντιαναπτυξιακό.

Η χώρα εξακολουθεί να πλέει σε αχαρτογράφητα νερά αν και η ελληνική Βουλή συνεχίζει να ψηφίζει τη μία μετά την άλλη τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Και τώρα μόνοι μας

Μπάμπης Κούτρας

Aν αποτύχει και το νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας, παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού, η επόμενη χρεοκοπία που μας περιμένει δεν θα είναι ούτε ελεγχόμενη ούτε επιλεκτική ούτε άτακτη. Δεν θα αφορά στους ξένους δανειστές και τις τράπεζες. Θα είναι εσωτερική χρεοκοπία, δηλαδή αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες. Να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, να διατηρήσει σε λειτουργία σχολεία, νοσοκομεία και συγκοινωνίες, να χρηματοδοτήσει στοιχειωδώς δημόσια έργα.

Πίσω από τις αποφάσεις του Eurogroup και τη συμφωνία για το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους, το τοπίο ξεκαθαρίζει. Για τα επόμενα τρία χρόνια η τρόικα θα καλύπτει τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές και θα διαχειρίζεται τον ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους. Τι θα γίνει στο εσωτερικό είναι πια θέμα της κυβέρνησης Παπαδήμου και εκείνης που θα προκύψει από τις εκλογές.

Δημόσιο: Θα απολυθούν και δάσκαλοι - καθηγητές


Εμείς τα λέγαμε, αλλά στη ΝΔ δεν άκουγαν

Τα παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ με τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων!



Στις 17-11-2011 σε ανάρτηση με τίτλο«Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα» , επισημαίναμε, μεταξύ άλλων,  τι θα μπορούσε να κάνει μια Κυβέρνηση Σαμαρά:
«Ιδρύει έναν μεγάλο Κρατικό Τραπεζικό Πυλώνα στον οποίον και μεταφέρονται  δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, προσωπικά-καταναλωτικά μέχρι 300 χιλιάδες). Όπου έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, σύν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους, διαγράφεται! Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής, επί τα  βελτίω.  Έτσι, αφ’ ενός φεύγει η θηλιά από τα νοικοκυριά, άρα μεγαλώνει το διαθέσιμο εισόδημα, αφ’ ετέρου εξυπηρετούνται καλύτερα τα δάνεια, άρα μειώνεται το ρίσκο της τράπεζας.»

Η μαρτυρία-σοκ φοιτητή στη Γαλλία που δυστυχεί επειδή είναι Ελληνας




Tην συγκλονιστική επιστολή ενός Ελληνα φοιτητή, του Ραφαήλ Π. στην οποία περιγράφει τα αδιέξοδα και την απογοήτευση ενός νέου που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει λόγω της κρίσης, στην Γαλλία και σήμερα είναι άνεργος και φιλοξενούμενος δημοσιεύει ο γαλλικός ιστότοπος Rue89.
Η επιστολή περιγράφει τις ελπίδες ενός νέου ανθρώπου που πίστεψε ότι θα έβρισκε στην Γαλλία μια καλύτερη ζωή και σήμερα διαπιστώνει ότι η ελληνική του ταυτότητα καθιστά απαγορευτική αυτήν την προοπτική.

Φόβοι Αμερικανών και Ευρωπαίων για το Σκοπιανό...


Του Σταύρου Λυγερού
Μπορεί η επίσκεψη του διαμεσολαβητή Νίμιτς να είχε διερευνητικό χαρακτήρα και στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά κατέδειξε ότι ο Γκρούεφσκι είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευθεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για να διεκδικήσει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Για τον σκοπό αυτό προετοιμάζει διπλωματικά το έδαφος για να....

FT: Οι δύο επιλογές της αναπότρεπτης πτώχευσης

Η Ελλάδα θα πτωχεύσει ούτως ή άλλως, παρά την ενεργοποίηση της νέας συμφωνίας διάσωσης στην οποία κανείς δεν πιστεύει, ούτε καν αυτοί που τη διαπραγματεύθηκαν, σχολιάζει ο Βόλφγκανγκ Μίνχαου των Financial Times. Το ερώτημα κατά τον ίδιο είναι πότε και πώς θα επέλθει η πτώχευση.

Νέες απειλές Γιούνκερ κατά της Νέας Δημοκρατίας

Αν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θααποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειαςθα αποχωρήσουμε κι εμείς“, απείλησε ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα “Hannoversche Allgemeine Zeitung”.

Αποδοκιμάστηκε ο Καστανίδης επειδή ταξίδευε στην πρώτη θέση

Την περασμένη Παρασκευή ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ταξίδευε, πρώτη θέση, με την πτήση των 9.30 γνωστής αεροπορικής εταιρείας από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Κάποια στιγμή, ένας από τους κορυφαίους γιατρούς της χώρας μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του Καστανίδη στην πρώτη θέση, δεν άντεξε και γύρισε και του είπε: «καλά δεν ντρέπεστε να ταξιδεύετε ακόμη και σήμερα στην πρώτη θέση; Εγώ την δική μου θέση την πληρώνω από τη τσέπη μου»....

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Όχι απλώς φοβούνται τον Καραμανλή... Τον ΤΡΕΜΟΥΝ...

Οι "Βασικοί Μέτοχοι" προσπαθούν όπως μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και διχόνοιες στην Ν.Δ...
Όχι ότι δεν υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις στην Ν.Δ όπως και σε κάθε κομματικό σχηματισμό , αλλά είναι σε όλους γνωστό ότι όταν κάποιο κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα του να ασκήσει την εξουσία όλα αυτά φθίνουν και κρύβονται κάτω από το χαλί...

Το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό και στην Ν.Δ και στο ΠΑ-ΣΟΚ αλλά και στην Αριστερά (όπου εκεί ΔΕΝ περιμένουν να χάσουν το όραμα "εξουσία" για να διαλυθούν σε μικρότερα τμήματα) που μόλις χάνουν την συγκολλητική ουσία που λέγεται εξουσία ΞΕΘΑΒΟΥΝ τις διαφορές ...

«Ψάχνουν συνενόχους» «Μην ακούω περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης» λέει ο Αντώνης Σαμαράς

«Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω» λέει ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία κοιτά μπροστά με ένα πρόγραμμα εστιασμένο στην ανάπτυξη. «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης» αναφέρει, ενώ σημειώνει ότι με τη νέα σύμβαση η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και ανάσα έχοντας φθάσει στο παρά ένα της εξόδου από το ευρώ.

Πληρώνουμε ενοίκια 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τις Ανεξάρτητες Αρχές

 Ποια είναι τα “χρυσά παλάτια” που στεγάζουν ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές 
- Είναι κτίρια ευχάριστα και άνετα σε αντίθεση με άλλες χιλιάδες δημόσιες υπηρεσίες
- 21 ακίνητα του δημοσίου μένουν ανεκμετάλλευτα

Αν και θέλουν να είναι ανεξάρτητες και να παράγουν σοβαρό έργο υπέρ του πολίτη, εντούτοις, oι ανεξάρτητες Αρχές είναι απόλυτα... εξαρτημένες από τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού. Σχεδόν 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο πληρώνει το Δημόσιο σε ενοίκια για τα γραφεία που στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.

Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τον γυμναστή του Γιώργου ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι

2.500 ευρώ τον μήνα τον πληρώνει το ΠΑΣΟΚ ενώ 5 μήνες τώρα παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Ιπποκράτους Μπορεί δεκάδες υπάλληλοι, οικογενειάρχες, άνθρωποι που πίστεψαν άδολα σε μια ιδέα και θέλησαν να την υπηρετήσουν, τόσο στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους όσο και στα περιφερειακά, να είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες.
 Μπορεί μερικοί από αυτούς να περνούν δραματικές ώρες. Τόσο, ώστε να κάνουν έρανο, να ζητούν δανεικά από άλλους για να καλύψουν τουλάχιστον τα στοιχειώδη. Μπορεί κάποιοι άλλοι να έχουν προσφύγει ακόμη και στα συσσίτια του δήμου ή της Αρχιεπισκοπής για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για τις οικογένειες τους.
 Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα “Το Παρον”, πληρώνει όχι από την τσέπη του αλλά από

Όταν η “Χρυσή Αυγή” εκθειάζει τον Μαρξ και ο Λαπαβίτσας τον Ρουμπινί

Γενικευμένο ιδεολογικό μπάχαλο



«Τον κ. Ρουμπινί δεν τον θεωρώ κερδοσκόπο, είναι ένας ικανός οικονομολόγος, είχε παρουσία στην ελληνική πολιτική, ήταν σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης, λάτρης του καπιταλισμού». Έτσι αντιλαμβάνεται έναν επιφανή διανοούμενο του καπιταλιστικού συστήματος ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της σημερινής Αριστεράς, ο κ. Κ. Λαπαβίτσας. Συμφωνεί με τον κ. Ρουμπινί, τον αποκαλούμενο και «Dr Doom» ή «Δόκτορα της Απαισιοδοξίας», ότι η μόνη λύση είναι η ουσιαστική χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή. Την ίδια ώρα η «Χρυσή Αυγή» διά του προέδρου της κ. Ν. Μιχαλολιάκου δηλώνει ότι «δεν είναι αντι-ΚΚΕ»,