Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΝΔ: Η Δικαίωση των Πρωτοβουλιών του Αντώνη Σαμαρά

Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης συνιστά θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο σοβαρότατων κλυδωνισμών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η εντεινόμενη κρίση στην ευρωπαϊκή οικονομία η απόφαση αυτή κλείνει για την Ελλάδα τον οδυνηρό κύκλο που άνοιξε η τραγική έμπνευση της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πανικός στη ΝΔ με εφεδρεία και μετατάξεις.


Μεθυσμένοι όλοι στη Νέα Δημοκρατία με την προσμονή της εξουσίας, την οποία περιμένουν ανυπόμονα σε λίγους μήνες, μελετούν τις δημοσκοπήσεις και έχουν αφήσει τον απόλυτο έλεγχο του κράτους στο ΠΑΣΟΚ. Συμμετέχουν σε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και ενώ έχουν υποστεί όλο το πολιτικό κόστος αυτής της συμμετοχής και των άλλων πολιτικών στροφών που έχουν κάνει, εντούτοις δεν θέλουν να έχουν επί της ουσίας καμία ανάμιξη, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να αλωνίζει. Από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ, έχει....

Ο δολοφόνος επιστρέφει συνεχώς στον τόπο του εγκλήματος...


Της Σοφίας Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω αν οι δανειστές της χώρας πρόλαβαν να διαβάσουν τις επιστολές του κ. Παπανδρέου – μία για την τρόικα και 26 για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ - πριν λάβουν την τρίτη κατά σειρά απόφαση να μας δώσουν την περίφημη έκτη δόση του δανείου, καθώς και μακροσκελέστατες ήσαν και έφτασαν την τελευταία στιγμή, μόλις την προηγουμένη της συνεδρίασης...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τώρα θυμήθηκε να μας τα πει ο κ. Προβόπουλος;


Ο κ. Προβόπουλος ήταν ο άνθρωπος των δύο κυβερνήσεων και εσχάτως και της κυβέρνησης Παπαδήμου. Όταν η ΝΔ εγκατέλειψε την εξουσία είχε κατηγορηθεί και από… Πασόκους που τον κράτησαν στη θέση του, ότι δεν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, πιθανότατα ότι απέκρυψε από τον ελληνικό λαό το μέγεθος της οικονομικής κρίσης.
Αναλαμβάνοντας ο κ. Παπανδρέου έμεινε στη θέση του διοικητή της ΤτΕ και μάλιστα ήταν από εκείνους που γνώριζαν και γνωρίζουν τα οικονομικά μεγέθη και το χάος που επικρατεί στα δημοσιονομικά.
Σήμερα λοιπόν που η χώρα είναι με το ένα πόδι στη χρεοκοπία πήγε στη Βουλή για  ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας.

24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη : Δάσκαλοι - καθηγητές στους δρόμους!


                                                   ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ  ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Το ΔΣ της ΔΟΕ, αφού έλαβε υπόψη:

• Τα μηνύματα που έστειλαν με τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 19-20/10/2011, οι εκπαιδευτικοί της βάσης


• Την άσχημη κατάσταση στα σχολεία, με τα εκατοντάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς απλήρωτους για 2 μήνες.

• Τις σχεδιαζόμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό Δημόσιο Τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.

• Τη νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα καιγια όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί οδηγείη καθιέρωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011.

• Τη νέα δραματική μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά (20% - 40%), που οδηγεί στη φτώχεια τους εργαζομένους. Υπενθυμίσουμε ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν ήδη χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.

29 Νοεμβρίου 2009: ο λαός έκανε τον Σαμαρά αρχηγό της ΝΔ

Πριν από δύο χρόνια,  στις 29 Νοεμβρίου του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ο έβδομος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και  ο πρώτος εκλεγμένος από τη βάση του κόμματος. Οκτακόσιες χιλιάδες πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν υπομονετικά στις ουρές, για να πάρουν την τύχη της Παράταξης στα χέρια τους, εκλέγοντας με πρωτόγνωρο τρόπο, από τον πρώτο γύρο, τον νέο πρόεδρο στην ηγεσία της Παράταξης.
Αντώνη Σαμαρά, είμαι ένας από αυτούς αυτός που πάλεψε για να εκλεγείς.

Στήριξα εσένα και μόνο, πιστεύοντας ότι αποτελείς την τελευταία ελπίδα για την πατρίδα, κόντρα σε προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις για το κόμμα της ΝΔ.
Αλλιώς δεν επρόκειτο να ταυτιστώ με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ή με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Αντώναρο, για παράδειγμα. Τίποτα το προσωπικό.
Ούτε και καίγομαι να δω τον κ. … κη υπουργό Οικονομικών, ή τον  κ. … όπουλο υπουργό Άμυνας, πάλι για παράδειγμα. Τίποτα το προσωπικό.

Όταν στον Γοργοπόταμο στέλνεις τον Γραμματέα Καταναλωτή, είναι ώρα να φεύγεις!!!


Της Σοφίας Βούλτεψη
Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Μιλώντας στο «Σπίγκελ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε πως δεν είναι αλάνθαστος. 
«Κάναμε λάθη», είπε. «Και εγώ ο ίδιος έκανα λάθη». Από την απάντησή του, βέβαια, δεν προκύπτει πως θέλει να παραδεχθεί ποια ακριβώς ήταν τα λάθη του – κάτι ψέλλισε για....

Αθάνατο ΠΑΣΟΚ! Μπράβο. Respect.


Όλοι περίμεναν πως όταν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι θα καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ, θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες και άλλα παρόμοια. Χθες λοιπόν οι πρώτοι 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι πέρασαν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο και όμως δεν άνοιξε μύτη. Μέχρι δε το τέλος του έτους θα φύγουν άλλες 10.000. Και απ΄ ότι φαίνεται, το σύστημα της εφεδρείας θα συνεχίσει να...

Βέτο Γιουνκέρ: Ή όλοι μαζί ή τίποτε!

Σοφία Βούλτεψη


Ως ευκαιρία να… λύσει το πρόβλημά του είδε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι την κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα. 

Αυτό τουλάχιστον αφήνει να διαφανεί σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που δεν δημοσιοποιήθηκε από την Αθήνα, αλλά από το πρωθυπουργικό γραφείο των Σκοπίων. 

Στην πραγματικότητα, ο Γκρούεφσκι ακολουθεί την γνωστή πρακτική της αποστολής συμφιλιωτικών επιστολών – κάτι που κάνει πριν από κάθε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να κάνει επίδειξης διαλλακτικότητας προς τους Ευρωπαίους. 

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

20.000 δημόσιοι υπάλληλοι από σήμερα στην εφεδρεία...


Της Ελένης Δελβινιώτη
Εβδομάδα-κλειδί για τις εξελίξεις στο Δημόσιο αυτή που διανύουμε, με επίσημη-πρώτη σήμερα για την εφεδρεία, καθώς 20.000 μόνιμοι υπάλληλοι θα πάρουν το πρωί τις διαπιστωτικές πράξεις που τους οδηγούν κατευθείαν στην απόλυση-εφεδρεία και ταυτόχρονα θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις που κατείχαν μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για το πρώτο κύμα της εφεδρείας στο Δημόσιο, που έχει άμεσα θύματα τους....

Συμμαχίες και συμφέροντα ( Οι σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ)...


Του Μιχάλη Ιγνατίου
Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν, είναι το "αγαπημένο παιδί" του αμερικανικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου. Υπηρέτησε στην Ουάσιγκτον και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στενές σχέσεις με τους "εγκεφάλους" της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Είχε και την ευθύνη για τον....

Επίσημη θέση της ΝΔ η κατάργηση του "χαρατσιού στη ΔΕΗ"

Το εξήγγειλε ξεκάθαρα ο Γιάννης Βρούτσης, το επανέλαβε χθες σε συνέντευξή του στο Π.Θ. και ο Νότης Μηταράκης.
Δείτε τι ακριβώς λέει το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία:




Ριφιφί στην προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών με το νέο βαθμολόγιο


Δε φτάνει η δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων, δε φτάνει η μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ, δε φτάνει το χαράτσι του σπιτιού και της έκτακτης εισφοράς που από 1/1/2012 θα κρατιέται κατευθείαν από το μισθό, ΤΩΡΑ κλέβουν και προϋπηρεσία από τους εκπαιδευτικούς και από όλους βέβαια τους δημοσίους υπαλλήλους.
Με την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου –μισθολογίου επιχειρείται μια μεγάλη κλοπή στην προϋπηρεσία και βέβαια στις αποδοχές των εκπαιδευτικών.

ΝΕΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ: Υπό κατάργηση το 1/3 των σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ - Στον αέρα εκατοντάδες καθηγητές


Σαμαράς: "«Αποχωρώ αν δεν στηθούν κάλπες έως τον Μάρτιο»


Αποφασισμένος ο Σαμαράς να βάλει «βέτο» στα σχέδια που θέλουν <<Παπαδήμο για πάντα>>

Με τα μάτια στραμμένα στις Βρυξέλλες και στην κρίση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του «ντόμινο», η Νέα Δημοκρατία περιμένει τις αποφάσεις του Eurogroup για την έκτη δόση βάζοντας παράλληλα «βέτο» στα σχέδια που...
εξυφαίνονται εντός και εκτός Ελλάδας και θέλουν «Παπαδήμο για... πάντα
».

Καλύτερα κλητήρας, παρά καθηγητής…

Καλύτερα κλητήρας, παρά καθηγητής…
ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Tην χρονιά που τελειώνει (2011) οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε στην Β/θμια και τη Α/θμια εκπαίδευση απωλέσαμε, κατά μέσο όρο, περί τα 400 τουλάχιστον ευρώ από τον μηνιαίο  μισθό μας, άρα είχαμε ετήσια απώλεια περί τα 5.000 ευρώ (χάσαμε, δηλαδή, σχεδόν τέσσερις (4) μισθούς). Είμαστε 170.000 οι καθηγητές και οι δάσκαλοι / νηπιαγωγοί, άρα για ολόκληρο το χρόνο το κράτος εξοικονόμησε (από τη μείωση του ήδη πενιχρού μισθού μας) κοντά στο 1 (ένα) δισ. ευρώ. Δεν ξέρω αν είναι πολλά ή λίγα, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι τόσα και λίγα παραπάνω (1,2 δισ. ευρώ) είναι τα 
χρήματα που χρωστάει ο ΟΣΕ  στην Εφορία, βάσει τη λίστας των οφειλετών που δημοσιοποίησε πρόσφατα το υπ. Οικονομικών (ΠΟΛ 1185/2011, http://www.gsis.gr/debtors/kerdoskopika-np.html).....

Ο κ. Παπανδρέου επιμένει σε ολοκληρωτικό εκλογικό νόμο.


Ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν αποσύρεται να ιδιωτεύσει, αλλά επανέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, επιδιώκοντας μάλιστα μεθοδικά, σύμφωνα με πληροφορίες,  να περάσει νέο εκλογικό νόμο, ο οποίος θα του επιτρέψει να ελέγξει τις εξελίξεις. Ο νέος εκλογικός νόμος που επιχειρεί να περάσει ο κ. Παπανδρέου, με δόλωμα τις λίγες εκλογικές δαπάνες και την αποφυγή των υποψηφίων και κυρίως των νυν βουλευτών, να έρθουν σε επαφή με...

Στην κόψη του ξυραφιού Ελλάδα και Ευρωζώνη


Δύο είναι τα κρίσιμα ραντεβού για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Το ένα είναι την Τρίτη όπου το Γιουργκρούπ θα αποφασίσει να θα δώσει την 6η δόση στη χώρα μας ή θα πάμε σε χρεοκοπία.
Το δεύτερο ραντεβού είναι στις 8 Δεκεμβρίου όπου στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης, κι αν υπάρχει αυτό. Θα παρουσιαστούν πιθανότατα τα σχέδια των Γερμανών για το πώς αυτοί αντιλαμβάνονται την ΕΕ αν και μέχρι τότε έχουμε να δούμε πολλά μπρα ντε φερ με τις άλλες χώρες και κυρίως με το μέτωπο που έχουν συγκροτήσει Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

Αποκτήσαμε κυβέρνηση μέσα στην κυβέρνηση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Μ’ αρέσει που κάποιοι διορατικοί πολιτικοί νόες ανησύχησαν λίγο μετά τον σχηματισμό της παρούσας κυβέρνησης μήπως και… υπονομευτεί το έργο της! 

Ούτε οι ίδιοι γνώριζαν – και βέβαια δεν γνωρίζουν ακόμη – ποιο ακριβώς είναι αυτό το έργο, αλλά άρχισαν τις προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση. 

Γιατί αν θεωρούν «έργο» την ανταλλαγή ομολόγων και την αποτελεσματικότερη συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με την διαδικασία του «κουρέματος», όχι μόνο για κάτι τέτοιο μπορούσε απλώς να αντικατασταθεί ο κ. Βενιζέλος από τον κ. Παπαδήμο, αλλά υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη επί του θέματος: 

Τώρα διάφορες χώρες δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν πλέον την ανάμιξη των ιδιωτών! 

Αποκάλυψη: Η Ελλάδα έγινε πράγματι πειραματόζωο!

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μπουγιώτης Ευάγγελος
Σοφία Βούλτεψη


Η δημιουργία μιας Ευρώπης δύο (τουλάχιστον) ταχυτήτων, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εξορκιζόταν ακόμη και ως σκέψη, βρίσκεται πλέον στα σκαριά λόγω της γενικής έξωθεν επίθεσης που δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται το ευρώ, αλλά και των καθυστερήσεων και της αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν άμεσες και δυναμικές απαντήσεις. 

Βερολίνο και Παρίσι προχωρούν ταχύτατα στην αλλαγή των συνθηκών στη πράξη, καθώς φαίνεται ότι για να αποφευχθεί η συνήθης μακρά διαδικασία (με εγκρίσεις από τα κοινοβούλια και ίσως και δημοψηφίσματα) που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας, έχει επιλεγεί ένας διαφορετικός δρόμος.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πούτιν: Η Αγία Ζώνη εδραιώνει την εγγύτητα του ρωσικού και του ελληνικού λαού

Τη βεβαιότητά του ότι η παρουσία της Τιμίας Ζώνης στη Ρωσία θα εδραιώσει την πνευματική εγγύτητα μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού και θα συμβάλει στις διμερείς σχέσεις, εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Μονής Βατοπαιδίου,

Γιατί απέτυχε η “δαιμονοποίηση” του Σαμαρά

Του Γιώργου Χαρβαλιά

Επί 18 ολόκληρους μήνες μία ετερόκλητη παρέα συμφερόντων,  ένα απεχθές συνοθύλευμα μικροκομματικών επιδιώξεων και προσωπικών στρατηγικών επιβίωσης, προσπαθούσε να καταστήσει τον Σαμαρά «μαύρο πρόβατο της Ευρώπης».
Δεν τους έφτανε η κακοδαιμονία στην οποία είχαν οδηγήσει τη χώρα, οι ίδιοι κύκλοι που βύθισαν την ελληνική οικονομία στο χάος, μαζί με τους μεταπράττες-εντολοδόχους του μνημονίου, επιχειρούσαν να εξοντώσουν πολιτικά, το μόνο πρόσωπο που έβλεπαν ως αυξανόμενη απειλή. Όχι μόνο στη καρέκλα του πρωθυπουργού αλλά και  στην έδρα του δικαστή που θα τους ζητήσει λογαριασμό, για όσα δεινά συσσώρευσαν στην πατρίδα.

Εκλογές σε …. βάθος χρόνου;

Ένα από τα αγαπημένα ερωτήματα του πρώην πρωθυπουργού, από τον καιρό που ασκούσε αντιπολίτευση, ήταν “που πήγαν τα λεφτά;
Θεωρώ πώς το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί πάραυτα!
Λοιπόν, επειδή πολλή συζήτηση έχει γίνει και γίνεται ακόμα για την 6η δόση…

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ομολογία Πάγκαλου: Αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική


Στην αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου «ομολογεί» σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της...

Αποκάλυψη: Η Ελλάδα απειλεί με παγκόσμιο “ντόμινο”...


Το ρευστό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στις περισσότερες χώρες- μέλη της Ευρωζώνης εντείνουν τις ανησυχίες για την “επόμενη μέρα”. Τα χρηματιστήρια, διεθνώς, δέχονται αφόρητες πιέσεις, οι κυβερνήσεις εμφανίζονται αδύναμε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής, και οι ηγέτες της Ε.Ε., κυρίως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, δυσκολεύονται να...

Συμφωνεί με τις κινήσεις Σαμαρά η πλειοψηφία


Υπέρ της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και να στείλει επιστολή προς τους δανειστές μας, τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως και οι γαλάζιοι ψηφοφόροι.




















Ο Παπανδρέου και η παρέα του δεν θα λογοδοτήσουν;


Γιατί ξαφνικά όλοι έπαθαν απώλειας μνήμης για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, για όσα ζήσαμε, πάθαμε αλλά και για όσα θα αποκαλυφθούν τα επόμενα χρόνια;
Για παράδειγμα, πήγε χθες ο Καπελέρης Γενικός Γραμματέας. Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων και σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση με τα ανείσπρακτα πρόστιμα από τα βενζινάδικα........

Πρώτιστο καθήκον της ΝΔ δεν είναι η σωτηρία της Ευρώπης, αλλά η σωτηρία του λαού


Η Νέα δημοκρατία διανύει μια περίοδο, το λιγότερο παράξενη.  Οι ισορροπητικές (διπλωματικά άριστες)  κινήσεις του προέδρου της, μπορεί να αποδίδουν τα μέγιστα, γίνονται όμως εύκολος στόχος για τους αντιπάλους του.  Και βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπίσεις την καχυποψία των Βρυξελλών, την επιθετικότητα του Βερολίνου, την ενδοτικότητα της κυβέρνησης, αλλά και τους ‘’πρόθυμους’’ στο εσωτερικό του κόμματος, όπως αυτοί εκφράζονται από τους γνωστούς κατοικοεδρεύοντες σε κανάλια και ραδιοφωνα.

Συνεχίζονται τα ανέκδοτα για την έκτη δόση

Σοφία Βούλτεψη


Με το βλέμμα στο Eurogroup της Τρίτης, η Ελλάδα εξακολουθεί να περιμένει την έκτη δόση του πρώτου δανείου σε μια υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε τραγέλαφο και την οποία εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. 

Ακόμη και χθες, μιλώντας ενώπιον των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Κίελο, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε πως η πρόταση – απόφασή του για δημοψήφισμα ήταν σωστή, καθώς δεν έκανε τίποτε άλλο από το να δώσει τον λόγο στον λαό για να αποφασίσει ο ίδιος! 

Μετά την επιστολή Σαμαρά πάντως, ο δρόμος φαίνεται ότι έχει ανοίξει, αν και οι ίδιοι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης αντιλαμβάνονται το παράλογο της εμπλοκής με έναν εξ αυτών να λέει χθες ειρωνικά πως «αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αποφασίσουμε για την εκταμίευση της έκτης δόσης, οπότε, όπως λένε, τρίτη και τυχερή»! 

Το τέλος των ψευδαισθήσεων...


Του Γιώργου Κϋρτσου
Μια ματιά στις οικονομίες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε μνημονιακή ή προμνημονιακή κατάσταση μας δείχνει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Η Πορτογαλία
Η Πορτογαλία, η οποία μέχρι πρόσφατα εθεωρείτο επιτυχημένη περίπτωση εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής,...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αμετανόητος και επικίνδυνος

Ο άνθρωπος είναι αμετανόητος και επικίνδυνος. Αιχμάλωτος των εμμονών του. Αφού υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού, λέγοντας συνειδητά ψέματα, κατάφερε μέσα σε δυο μόλις χρόνια να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Έφυγε κακείν κακώς,με την ουρά στα σκέλια, και αντί να ζητήσει συγνώμη για το κακό που προκάλεσε,  προσπαθεί να παραστήσει και τον τιμητή.
Δείτε τι είπε στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ

25 Νοεμβρίου 1942: Τη νύχτα 25 προς 26 Νοεμβρίου ανατινάζεται η μεγάλη γέφυρα του Γοργοποτάμου από ομάδες Ελλήνων ανταρτών του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου (ΕΔΕΣ) και του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) και Βρετανών δολιοφθορέων. Αποτέλεσμα αυτού του σημαντικού γεγονότος είναι η διακοπή του ανεφοδιασμού των γερμανικών δυνάμεων στη Βόρεια Αφρική για έξι κρίσιμες εβδομάδες.

O επόμενος εκβιασμός των δανειστών: "ή παραμένει στο Μαξίμου ο σημερινός πρωθυπουργός ή η επόμενη δόση δεν θα δοθεi"...


Του Μιχάλη Ιγνατίου
Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup και της ΕΚΤ φαίνεται να κλείνει τον τελευταίο γύρο των εκβιασμών των Ευρωπαίων εναντίον της Ελλάδας, των αρχηγών των πολιτικών της κομμάτων και του λαού της. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να ακολουθήσει τις επιταγές των δανειστών της Ελλάδας. Εάν έπραξε ορθά, θα το πληροφορηθεί....
στις κάλπες, εάν και όποτε στηθούν…

Tο Ευρώ καταρρέει αλλά εμείς προσκυνούμε ακόμα το ιερατείο των Βρυξελλών


Η αδυναμία διάθεσης σχεδόν του 40% των δεκαετών ομολόγων που δημοπράτησε προχθές η Γερμανία αποκάλυψε ξαφνικά μια ρωγμή στην πανοπλία της, με επιπλοκές όχι μόνον για τις αγορές, αλλά και για την πολιτική που ακολουθείται στην κρίση χρέους στην Ευρώπη.
Αυτό που αμφισβητείται πλέον είναι η ίδια η εικόνα της ανωτερότητας της Γερμανίας στη διαχείριση χρέους και κατ’ επέκταση οι  αυστηρές θέσεις που έχει υιοθετήσει η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ κατά την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ελλάδα

Τα δίνουν όλα στη Siemens!

Η… τιμή της Ελλάδας (για την ηθική βλάβη από τις μίζες) κατρακύλησε στα 150.000.000 Ευρώ και η αμαρτωλή η εταιρία ξαναμπαίνει στις δουλειές


Ο κ. Παπαδήμος σε παλαιότερη εκδήλωση για τα
100 χρόνια της Ζήμενς στην Ελλάδα

Μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, με τη συνεπικουρία του Ευ. Βενιζέλου, είναι να ικανοποιήσει τα χατίρια της Μέρκελ και του γερμανικού κατεστημένου για τη Siemens. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ο κ. Παπαδήμος, άμα τη επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, ζήτησε να κλείσει η σχετική εκκρεμότητα.

ΝΔ: Να δοθεί λύση στο θέμα με το χαράτσι


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της μεταβατικής κυβέρνησης στη Βουλή, έκανε έκκληση να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.
Δυστυχώς, η κατάσταση, σήμερα, παραμένει αδιέξοδη και επικρατεί απόλυτο αλαλούμ. Χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε πραγματικά δυσχερή θέση, δεν γνωρίζουν αν δικαιούνται εξαίρεσης. Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και εκείνοι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν, βρίσκονται εκτεθειμένοι και ανυπεράσπιστοι.
Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, να δείξουν την πρέπουσα κατανόηση και να δώσουν λύση σε αυτό το μεγάλο και  ευαίσθητο κοινωνικό θέμα».

Υπεύθυνη η Βουλή για τις δύο παράνομες και μοιραίες αποφάσεις της ΕΛΣΤΑΤ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Πλην όλων των άλλων που κατάπληκτοι παρακολουθούμε να συμβαίνουν γύρω μας, βλέπουμε να παίζεται και να ξαναπαίζεται το έργο των «θεσμοθετημένων πραξικοπημάτων».

Ως γνωστόν, τα πραξικοπήματα είναι κακό πράγμα και οι συνέπειές τους φαίνονται, αργά ή γρήγορα – στο πολίτευμα, στην κοινωνία, στην οικονομία, συνήθως και στα τρία μαζί.

Το παράδοξο είναι πως έχει επικρατήσει ένας μιθριδατισμός, με αποτέλεσμα όλα να περνούν ξώφαλτσα και ουδείς να απολογείται – αλλά ούτε και να αποκαθίσταται η τάξη.

Πιάστε πάτο και μετά βλέπουμε!

Σοφία Βούλτεψη


Καταστροφική – και με τη βούλα του επικεφαλής της ευρωπαϊκής «Δύναμης Κρούσης» Χορστ Ράιχενμπαχ –υπήρξε η πολιτική σχεδιασμού και εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα. 
  

Όπως είπε, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ, η βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την απαιτούμενη ταχύτητα – σπεύδοντας παράλληλα να δικαιολογήσει αστοχίες και καθυστερήσεις στην έλλειψη σχετικής εμπειρίας. 

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη


Το μακρύ τους και το κοντό τους λένε από το πρωί τα παπαγαλάκια για την επιστολή Σαμαρά. Αφού συνήλθαν βέβαια από το σοκ και πήραν την …γραμμή. Οι ίδιοι που μέχρι χθες το πρωί τον πίεζαν να φανεί διαλλακτικός για την σύνταξη της … γιαγιάς σήμερα του την βγαίνουν από …δεξιά και αριστερά επειδή τάχα υποχώρησε και εγκατέλειψε την προηγούμενη πολιτική του.
Ποια είναι η αλήθεια; Όσοι είναι γνώστες του πραγματικού παρασκηνίου και όχι των ευφάνταστων παραπολιτικών ξέρουν ότι η διπλωματική μάχη που έδωσε ο Σαμαράς αφορούσε:

«Η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει και τα σώβρακα»!


Την άποψη πως εάν οι Έλληνες διεκδικήσουν την πολεμικές αποζημιώσεις, τότε η Γερμανία θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς το οικονομικό της θαύμα οφείλεται στην μη καταβολή των αποζημιώσεων αυτών, εξέφρασε ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Άλμπερτ Ρίτζλ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Spiegel».

ΝΔ:Η Επιστολή Σαμαρά Πράξη Ευθύνης και Αξιοπρέπειας

Σε ένα κλίμα πολύ αρνητικό για την Ελλάδα, το οποίο προκάλεσε η τραγική έμπνευση του κ. Παπανδρέου γιαδημοψήφισμα, ο Αντώνης Σαμαράς, με την επιστολή του προς τους εταίρους και δανειστές, χωρίς να διακινδυνεύσειτη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε., διατυπώνει ξεκάθαρα τις βασικές του θέσεις.

Στην επιστολή, βασικός κορμός της οποίας είναι η παλαιότερη επιστολή προς την ηγεσία του ΕΛΚ:
Επαναλαμβάνεται η δέσμευση για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. της 26ης Οκτωβρίου, η οποία άλλωστε εκφράστηκε με τη στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης που θα τις υλοποιήσει.

Επαναλαμβάνεται, επίσης, και η δέσμευση για την επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Όλα αυτά τα διακηρύσσει με συνέπεια επί δύο χρόνια.
  • Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προσυπέγραψε μια κοινή επιστολή με υπαγορευμένο περιεχόμενο με τον Γιώργο Παπανδρέου.
  • Με την αποστολή της επιστολής, που ελπίζουμε ότι θα γίνει δεκτή, αίρονται τα όποια προσκόμματα είχαν τεθεί από κάποιες πλευρές για τη μη καταβολή της 6ης δόσης, και την παράταση της αγωνίας για τη δυνατότητα του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
  • Αφαιρείται η δυνατότητα από όσους επεδίωκαν να κατηγορηθεί για το τραγικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η ελληνική οικονομία η Ν.Δ., το κόμμα, δηλαδή, που ήταν στην αντιπολίτευση τα δύο έτη που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, και εναντιώθηκε στην αποτυχημένη πολιτική.
  • Επισημαίνεται ότι η μέχρι τώρα οικονομική πολιτική ήταν λάθος και γι’ αυτό απέτυχε.
  • Τίθεται στο κείμενο, με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο, η ανάγκη τροποποίησης της οικονομικής πολιτικής, με την αλλεπάλληλη και άδικη φορολόγηση που οδηγεί στην εκτόξευση της ανεργίας, στον πολλαπλασιασμό των «λουκέτων» και στο βάθεμα της ύφεσης.
  • Η αποδοχή της θέσης αυτής, στην οποία επίσης επέμενε ο Αντώνης Σαμαράς από την εποχή της ψήφισης του μνημονίου, ανοίγει το δρόμο για την άσκηση διαφορετικών «βιώσιμων εναλλακτικών πολιτικών», πολιτικών ανάκαμψης και ανάπτυξης. Και αυτό θα συμβεί από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα προκύψει μετά από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν όπως έχει συμφωνηθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 19 Φεβρουαρίου 2012.
Η δημόσια συζήτηση όλο αυτό το διάστημα σχετικά με την επιστολή απέδειξε ότι:
  • η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το κέντρο των πολιτικών διεργασιών,
  • η Νέα Δημοκρατία είναι η αυριανή κυβέρνηση.
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς κατέδειξε ότι ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες υπάρχει η δυνατότητα διαφύλαξης της αξιοπρέπειας και τήρησης της πολιτικής συνέπειας.

Πηγή: ΝΔ

ΣΟΚ! 500.000 Ελληνες ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εισόδημα!!!


Του Κώστα Τσαχάκη.
Συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας δημιουργούν η βαθιά ύφεση και ο καλπασμός της ανεργίας.
Τα στοιχεία που περιέχονται στην ενδιάμεση έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι αυξάνεται ελέω κρίσης ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε νοικοκυριά τα οποία δεν διαθέτουν εισόδημα από εργασία.
Υπολογίζεται πως πλέον 500.000 Έλληνες ηλικίας από 18 έως και 59 ετών ζουν...

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΦΥΗΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Η ΔΟΣΗ

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
(οικονομικός συντάκτης)

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι το περιεχόμενο της..."συνοδευτικής" επιστολής Σαμαρά θα διαμορφώσει τις εξελίξεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης στην χώρα μας... Οικονομικοί κύκλοι σήμερα υποστηρίζουν ότι ή "τρίπλα" Σαμαρά λύνει τα χέρια του...
Ε. Βενιζέλου για το "γέμισμα" των ταμείων απομακρύνοντας ουσιαστικά τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών που αναμένονταν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Και οι Γερμανοί… ήθελαν τον Σαμαρά τους

του Γιώργου Χαρβαλιά

ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΧΑΡΗ ΘΕΣΗ περιήλθαν οι Γερμανοί και οι Boρειοευρωπαίοι συνοδοιπόροι τους, έπειτα από τη χθεσινή επιστολή Σαμαρά προς την Τρόικα, που υπενθύμισε με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο τις δεσμεύσεις του, χωρίς να υπαναχωρήσει από την πάγια θέση για αλλαγές στην ακολουθούμενη συνταγή του Μνημονίου.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. είχε ευθύς εξαρχής διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει ποτέ επιστολή με τον ουσιαστικό υπαίτιο του οικονομικού ναυαγίου της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου, ή άλλους μνημονιακούς πρωταγωνιστές, όπως οι κ.κ. Βενιζέλος και Καρατζαφέρης. Εμμένοντας σε αυτή τη θέση, «αφόπλισε» με την πεντακάθαρη επιστολή του όλους όσοι, εντός και εκτός, έσπευσαν να τον κατηγορήσουν για πεισματική αδιαλλαξία και «γινάτι».

Προσέξτε τώρα μην γίνουν τα ίδια και με την έβδομη δόση, διότι τότε δεν το γλιτώνετε το Γουδί

                                                                                          Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όλα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό – οι καθυστερήσεις, οι εκβιασμοί, οι προσβολές – είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου που ο κ. Παπανδρέου, από το Καστελόριζο, μας διαφήμισε ως ασφαλές καταφύγιο και που ουδείς, ούτε οι υποδυόμενοι τους υπουργούς και τους βουλευτές, μελέτησαν ποτέ.

Ο κ. Παπανδρέου, αφού πέρασε επτά μήνες παίζοντας με τον κ. Παπακωνσταντίνου και άλλους «αντιεξουσιαστές στην εξουσία», έσπευσε να αποδεχθεί την λεόντειο σύμβαση αυτούσια και με κλειστά μάτια.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ανίκανοι και σκάρτοι...


Του Γιάννη Τριάντη
Πτωχή πλην αξιοπρεπής; Χρεωκοπημένη πλην τίμια; Οχι βέβαια. Ολοι τη λοιδορούν και τη χλευάζουν, την απαξιώνουν και την αποφεύγουν. Λένε Ελλάδα και αποστρέφουν το βλέμμα.
Αναπαράγουν προπαγανδιστικές συκοφαντίες -αλλά και υπαρκτά παθογενή- και πυροβολούν. Ακόμη χειρότερα:...

Η πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου άνοιξε και επισήμως


Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση στους δημοσιογράφους:
Με την σταθερή μας στάση τα πετύχαμε όλα.  Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι επάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου.  Εκεί εσύ πρέπει να μείνεις σταθερός και εγώ έμεινα σταθερός.   Τι θα λέγαν; Σε αυτά που είπα εγώ συμφωνεί και ο Παπαδήμος. Τι θα μου πουν ότι δεν σας δίνουμε την 6η δόση γιατί δεν υπογράφω;…