Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ανεβάζει το θερμόμετρο της αβεβαιότητας το δημοψήφισμα

Αλέξανδρος Κασιμάτης


Μια νέα περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας ανοίγει η αναγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση. Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση καλεί τις ξένες τράπεζες, τα ταμεία και τους θεσμικούς επενδυτές να αποδεχθούν ένα κούρεμα 50% των ελληνικών ομολόγων, στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό όλα μπαίνουν σε εκκρεμότητα μέχρι τον Ιανουάριο που θα γίνει το δημοψήφισμα.

Τραπεζικοί και χρηματιστηριακοί παράγοντες έλεγαν ότι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αιφνιδίασε και πάγωσε τις αγορές καθώς μεταδίδεται ένα μήνυμα αμφισβήτησης της συμφωνίας των Βρυξελλών από την  ίδια την Ελλάδα

Το άρθρο της ημέρας: Προ νέας Μικρασιατικής καταστροφής!

Δημ. Μαρκόπουλος


Αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε ένα δημοψήφισμα αυτό θα έπρεπε να γίνει το 2010 για την αποδοχή ή όχι του Μνημονίου. Στην παρούσα συγκυρία, υπό το βάρος των έντονων κοινωνικών αντιδράσεων, της αυξημένης ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, εύκολα μπορούμε να φανταστούμε το αποτέλεσμα. Κι αυτό θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.

Γιατί:

Αγοράζει χρόνο με δημοψήφισμα ο Παπανδρέου!


Γαντζωμένος μέχρι την τελευταία στιγμή στην εξουσία βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην κυβέρνηση κάνοντας δημοψήφισμα κι όχι εκλογές
Μιλώντας πριν από λίγο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού. «Ας δώσουμε το λόγο το λαό και στους πολίτες. Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Το μεγάλο κόλπο με το δημοψήφισμα


Τι θα γίνει αν στο δημοψήφισμα δεν πάει ο κόσμος να ψηφίσει και η συμμετοχή είναι κάτω από το 50%, ήταν το πρώτο ερώτημα πολύ κόσμου, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.
Και γι’ αυτό όμως οι Πασόκοι είχαν κάνει τις προβλέψεις τους λες και τα είχαν όλα σχεδιασμένα εδώ και μήνες.
Λοιπόν, υπάρχουν δύο ειδών δημοψηφίσματα:
Το πρώτο είναι αν η νέα δανειακή σύμβαση πάει στην Ολομέλεια της Βουλής να ψηφιστεί και περάσει, απαιτείται μετά η συμμετοχή του 50% και πάνω στο δημοψήφισμα ώστε να είναι δεσμευτικό. Το δεύτερο είναι να πάει η σύμβαση αψήφιστη στο δημοψήφισμα ώστε να απαιτείται μόλις το 40% συμμετοχή του ελληνικού λαού. Κι αυτό να πει το ναι το 50% ήτοι μόλις 20% του ελληνικού λαού θα αποφασίσει για τη δανειακή σύμβαση

ΝΔ: είναι επικίνδυνος, να φύγει


Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες . Να συναντηθεί αύριο με τον Κάρολο Παπούλια ζήτησε προ ολίγου ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. Η  συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.
Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα παραστεί στην εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή που ζήτησε ο πρωθυπουργός για να ενημερώσει για  τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ...

Δεν είναι μόνο ο Βαρβιτσιώτης που σήμερα προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από τον Σαμαράγια λόγους που έχουν κατανοήσει στην Συγγρούκαι σχετίζονται με τον υιό του Μιλτιάδη. Είναι και οΓιάννης Κεφαλογιάννης, που όμως μαθαίνουμε είναι δυσαρεστημένος με τον..

Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς;


http://www.koutipandoras.gr/?p=10863
                                                                       Κύριε Βενιζέλο,
Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε. Τελικώς δεν ισχύει. Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου.

Νέο εκπαιδευτικό «Καλλικράτη» σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Της Χαράς Καλημέρη
Πηγή: Ημερησία



Εναν νέο εκπαιδευτικό «Καλλικράτη» σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗτΣ», έρχεται δεύτερο «κύμα» συγχωνεύσεων στη γενική εκπαίδευση με τουλάχιστον 300 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα βάλουν «λουκέτο» στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Ριζικά θα αλλάξει, και ο «χάρτης» της τεχνικής εκπαίδευσης όπου δρομολογούνται δεκάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και Σχολών (ΕΠΑΣ), λόγω και της αντικατάστασής τους από τα νέα Τεχνολογικά Λύκεια.

Ο κόσμος περιμένει τον Αντώνη Σαμαρά


Όσα συνέβησαν αυτές τις ημέρες ένα μόνο πράγμα αποδεικνύουν, για όποιον έχει μάτια και βλέπει και αυτιά και ακούει. Ο κόσμος αηδίασε με το πολιτικό προσωπικό. Ένα πολιτικό προσωπικό που δεν διαθέτει πλέον ούτε τα στοιχειώδη ανακλαστικά της πολιτικής επιβίωσης.
Πως να εξηγήσουμε διαφορετικά όσα βγαίνουν και λένε σε κανάλια και εφημερίδες οι πρωταγωνιστικές φιγούρες της ελληνικής καταστροφής, λίγες μόνο ώρες ύστερα από όσα συνέβησαν σε όλη την Ελλάδα με αφορμή τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο;

Εκλογές πριν είναι αργά


“Ο κύβος ερρίφθη”. Η προχθεσινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι υπάρχει πλέον προφανής δυσαρμονία της κυβέρνησης με τον λαό και ότι ο μοναδικός δρόμος για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην χώρα είναι οι εκλογές, δρομολογεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις
Την Τετάρτη στις 12, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
Την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αποκατασταθεί η πρωτοφανής δυσαρμονία που υπάρχει ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και τις πολιτικές αποφάσεις, ζήτησε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Διαμαντοπούλου «τελείωσε» την Παιδεία ...

Κατάρρευση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας τα τελευταία δύο χρόνια, με τη «συμβολή» του μνημονίου, δείχνουν πλέον καθαρά οι αριθμοί για την Ελλάδα.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν από την ΟΛΜΕ στη συνεδρίαση της... Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, που έγινε πριν από μερικές μέρες στις Βρυξέλλες.

Όπωςεπισημαίνει ο γ.γ. της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης, «όταν οι δαπάνες για τη δημόσια παιδεία φθάσουν, όπως υπολογίζεται, μόλις στο 2,23% του ΑΕΠ, αντιλαμβανόμαστε πως οι επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο θα είναι δραματικές.

Τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου; Το «Όχι» ή την... Αραβική Άνοιξη;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Περισσότερο ανησυχητικός και από αυτά καθαυτά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, είναι ο αυτιστικός τρόπος με τον οποίο αντέδρασε το πολιτικό σύστημα.

Τρεις μέρες τώρα ασχολούνται όλοι με τον τύπο και όχι με την ουσία, επέλεξαν την προσφιλή τους μέθοδο της επίρριψης ευθυνών (blame game, όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Σοσιαλιστική Διεθνή), αναλύουν τις αφορμές και έχουν κατεβάσει πάλι το savoir vivre της βαρόνης Σταφ, που φαίνεται ότι στις πτωχευμένες χώρες αντιμετωπίζεται ως δεύτερο ευαγγέλιο – το πρώτο είναι πάντα το μνημόνιο.

Στα χαρτιά και στον αέρα και η Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου

ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
Στη σκιά των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου και με τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου να αμφισβητούνται ήδη από τους ίδιους τους αρχιτέκτονές τους, ο πρωθυπουργός ξεκινά νέο γύρο «ενημερώσεων», σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει πως επιτέλους ελήφθησαν οι «ιστορικές αποφάσεις» που όλοι περιμέναμε, αλλά στην ουσία βρίσκονται και αυτές στον αέρα.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου ενημερώνει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αντώνη Σαμαρά, ή τώρα ή ποτέ.


Αντώνη Σαμαρά.
Η προγιαγιά σου αυτοκτόνησε όταν είδε τους Γερμανούς να καταλαμβάνουν την Αθήνα. Εσύ αυτοκτόνησες πολιτικά το 1993, όταν είδες να ξεπουλιέται η πατρίδα και η δημόσια περιουσία. Σήμερα όμως  και πάλι οι Γερμανοί ξανάρχονται και με όχημά τους τον κ. Παπανδρέου, ξαναμπαίνουν στην Ελλάδα, καταλύουν την Εθνική μας Κυριαρχία και εγκαθιστούν στο νέο τους προτεκτοράτο, τον δικό τους Έπαρχο.

Νεοάστεγοι και νεόπτωχοι το 20% των Ελλήνων. Αύξηση σισσιτίων


Ο αριθμός των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια, έχει παρουσιάσει δραματική αύξηση. Οι «νεοάστεγοι» και οι «νεόπτωχοι» σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», έχουν ξεπεράσει το 20% του ελληνικού πληθυσμού.

Αποτέλεσμα; οι ουρές στα συσσίτια να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα! Χαρακτηριστικό είναι πως οι Ενορίες δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που ζητά ένα πιάτο φαγητό. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι προγραμμάτων της Αρχιεπισκοπής, 10.000 μερίδες φαγητού, διανέμονται ημερησίως σε αστέγους και άπορους, με το ποσοστό των Ελλήνων που καταφεύγουν στο δωρεάν φαγητό, να φτάνει το… 60%.

"O Ράιχενμπαχ είναι ο νέος σας πρωθυπουργός"!

Τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων δεν σώζουν τους 
Έλληνες αλλά τους κατόχους ελληνικών ομολόγων” αναφέρει ο βουλευτής της γερμανικής “Αριστεράς”, Ντίτερ Ντεμ ο οποίος εξαπολύει επίθεση στην καγκελάριο Μέρκελ.


Για τα περί “τεμπέληδων του Νότου” αναφέρει, μιλώντας στη Real News: “Η κυρία Μέρκελ επενδύει στις προκαταλήψεις και αναμοχλεύει εθνικιστικές εντάσεις. Κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι Έλληνες – όπως και οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί – ήταν τεμπέληδες και έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Μία πολύ επικίνδυνη δημαγωγία. Δεν αντιλήφθηκε τη μεγάλη ιδέα και το πνεύμα της Ενωμένης Ευρώπης”.

Γιατί χτύπησα τον Μαγκούφη...

Η Σπαρακτική Κραυγή του ΝεοΈλληνα!
Είμαι ένας άνεργος νέος εδώ και πολλούς μήνες και περιμένω από μέρα σε μέρα να γεννηθεί το παιδί μου και δεν έχω στην τσέπη μου ούτε ένα ευρώ!!!
Ήμασταν ένα ... πλήθος αγανακτισμένων πολιτών στην καθιερωμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όλοι μαζί ζητούσαμε να παρακολουθήσουμε την παρέλαση δίχως την παρουσία των πολιτικών, λόγω των πολιτικοοικονομικών συγκυριών. Κανένας δεν είχε κανένα λόγο να...
σταθεί εμπόδιο στην έναρξη ή στην εξέλιξη της παρέλασης.
Να σημειώσω ότι όλοι οι παραβρισκόμενοι συμπολίτες ήταν όλων των ηλικιών και όλων των πολιτικών αποχρώσεων και είχαμε ακριβώς την ίδια άποψη!

Ερχεται η μεγάλη σφαγή των 150.000 δημοσίων υπαλλήλων...

Πραγματική σφαγή θα γίνει στο ελληνικό Δημόσιο, με "κούρεμα" φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που... θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο "τσουνάμι" εφεδρείας, που θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων, ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών.

Από τους 300.000 εργαζομένους στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα.

Η ΝΔ ή θα είναι λαϊκό κόμμα, ή δεν θα υπάρχει


Ποιό είναι το αποτέλεσμα του παλλαϊκού ξεσηκωμού εναντίον της κυβέρνησης στην επέτειο του ΟΧΙ, 48 ώρες μετά;
Χάρις στους χειρισμούς της κυβέρνησης, του Καρατζαφέρη των καναλιών και άλλων, όλοι συζητούσαν χτες και θα συνεχίσουν να συζητάνε και σήμερα και αύριο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός σε όλη την Ελλάδα πέρασε σε δεύτερο πλάνο.

H ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ

Aπό το : lamiafm1
Οι σκηνές από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όφειλαν τουλάχιστον να προβληματίσουν όλους τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων κι όχι να αντιμετωπιστούν κατά την λαϊκή αντίληψη «μπόρα ήταν και πέρασε» γιατι η προχτεσινή μπόρα μπορεί να...
μεταβληθεί σε καταιγίδα με απρόβλεπτες προεκτάσεις και με «θύματα» όχι μόνο τους πολιτικούς υπό οποιαδήποτε ιδιότητα αλλά και πραγματικά αθώους πολίτες.
Η ωρα τη δράσης έπρεπε να είχε σημάνει γιαυτούς χτες, προχτές και όχι αύριο, αλλα ας δεχτούμε ότι τα αντανακλαστικά τους δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα, οφείλουν εδώ και τώρα να ασχοληθούν με αυτά τα οποία τούτο το βήμα είτε γραπτό είτε ραδιοφωνικό έχει αναδείξει για τη αρνητική πορεία του τόπου μας που μέρα τη μέρα φθίνει, σβήνει, αργοπεθαίνει

Γερμανοί δημοσιογράφοι καλούν τους Έλληνες να μηνύσουν τους βιαστές τους


Αυτό είναι δημοσιογραφία. Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt  έστειλε στην Ελλάδα 20 δημοσιογράφους για να ζήσουν την κατάσταση που επικρατεί τελευταία στη χώρα. Μίλησαν με κόσμο, με πολιτικούς, πήγαν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και τι νομίζετε ότι έγραψαν στο άρθρο τους;
«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη».
Είδαν μια χώρα στα όριά της, εξαντλημένη, διαλυμένη από τη μέγγενη του χρέους και της ευρωπαϊκής… αλληλεγγύης.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΠΑΣΟΚ> Κούρεμα σημαίνει ζούγκλα. Είναι κάτι καταστροφικό για τη χώρα! Μόνο η διαδικασία μπορεί να κρατήσει 3 ολόκληρα χρόνια, όπως στην Αργεντινή!..





Κούρεμα σημαίνει ζούγκλα. Είναι κάτι καταστροφικό για τη χώρα.

Μπορεί μάλιστα να χρειασθεί να περάσουν 40 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπως έγινε και στην Αργεντινή!..
Ποιος τα λέει αυτά;

Μα το ίδιο το ΠΑΣΟΚ-πρώτα ο πολίτης στις 11-06-2010 με τίτλο>

”Συνέβη αυτό που ξόρκιζαν” σε άρθρο του ο Αντ. Σαμαράς


Η συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει ακόμα πολλά σκοτεινά σημεία. Πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διευκρινιστούν και πολλές «δοκιμασίες» που πρέπει να ξεπεράσει για να υλοποιηθεί.
Μην ξεχνάμε, ότι εκτός από το ελληνικό χρέος περιλαμβάνει κι άλλες ρυθμίσεις, ευρύτερα για την ευρωζώνη, όπως το πώς θα λειτουργήσει ο Μηχανισμός Χρηματοοικονομικής Στήριξης, το EFSF, αλλά και το πώς θα γίνει η «επανακεφαλαιοποίηση» των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Αλλά και σε ό,τι αφορά το ίδιο το ελληνικό χρέος, δεν διευκρινίζεται πώς θα γίνει η «εθελοντική συμμετοχή» όλων των ιδιωτών στο κούρεμα, δηλαδή πώς δεν θα βρεθούν κάποιοι (ιδιώτες) που θα αρνηθούν τη συμφωνία. Οπότε θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα...

Διαβάστε τι έλεγε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας για το "κούρεμα" λίγους μήνες πριν


Ιδού ορισμένα ακριβή αποσπάσματα όσων έχει πει ο κ. Παπανδρέου:
«Η αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι καταστροφή για τους πολίτες»
16/11/10 Συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Το σενάριο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν συζητείται καν. Θα είναι καταστροφή για τους Ελληνες πολίτες, δεδομένων των θυσιών στις οποίες συναίνεσαν. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση. Διαψεύσαμε ήδη όσους υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της. Συνεχίζεται η προσπάθειά μας».
«Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση θα συνεπαγόταν κατάρρευση ελληνικών τραπεζών»

Σαμαράς: μόνη δημοκρατική διέξοδος οι εκλογές!


Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά τον χθεσινό παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Κι αυτό που διαπιστώνει είναι ότι υπάρχει πλέον προφανής δυσαρμονία της κυβέρνησης με τον λαό.
Κατόπιν τούτου ο Α. Σαμαράς επιμένει ότι ο μοναδικός δρόμος για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην χώρα είναι οι εκλογές, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Μνημόνιο εξαθλίωσης ως το 2020


Νέο Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής που θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μέχρι το 2020, θα οδηγήσει σε εξαθλίωση και φτώχεια τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, θα κρατήσει τη χώρα μόνιμα στο τέλμα της ύφεσης και τελικά θα συμβάλει στην αύξηση αντί στη μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, παρά το «κούρεμα» σημαντικού ποσού ομολόγων κατά 50%, συμφώνησε να υπογράψει η κυβέρνηση με την Τρόικα.
Η συνταγή σκληρής λιτότητας θα εφαρμόζεται για πολλά ακόμη έτη βάσει της δεσμευτικής συμφωνίας που θα υπογραφεί, όμως η οικονομική κατάσταση του ελληνικού κράτους θα επιδεινώνεται διαρκώς, καθώς κάθε χρόνο θα νομοθετούνται πρόσθετα μέτρα περιορισμού των

Εκλογές τώρα πριν είναι αργά


Η αναντιστοιχία μεταξύ βουλής και εκλογικού σώματος έχει φτάσει πλέον σε επίπεδα πλήρους αποξένωσης
Το πολιτικό σύστημα ξηλώνεται, το μεταπολιτευτικό μοντέλο της Ελλάδας γκρεμίζεται, οι σταθερές της χώρας, καλές και κακές, διαλύονται.
Τόσο η οικονομική υποδούλωση της χώρας όσο και τα επεισόδια με τις παρελάσεις είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Την επόμενη ημέρα της συμφωνίας των Βρυξελλών η Ελλάδα δεν είναι όπως πριν και δε θα ξαναγίνει ποτέ. Για κάποιους αυτό είναι καλό, για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων όμως και την Ελλάδα είναι καταστροφικό.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πού ήταν ο Γ. Παπανδρέου στις 28 Οκτωβρίου 2008;

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μάζευε ψήφους από τους αγανακτισμένους της εποχής που είχαν μαζευτεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Θαύμα! Ο Γιώργος ανακάλυψε την μηχανή του χρόνου


Του Γιώργου Χαρβαλιά
Συνήθως η χρεοκοπία είναι το τελευταίο…κυριαρχικό δικαίωμα του οφειλέτη. Το οποίο βεβαίως ασκείται από τον ίδιο. Αναγγελία χρεοκοπίας μέσω κηδεμόνος πρώτη φορά βλέπω !
Γι αυτό σας λέω ότι ο νεότερος Παπανδρέου, γνωστότερος με το προσωνύμιο «Γιωργάκης», θα μείνει στην ιστορία. Αν μη τι άλλο, ως ο ηγέτης που γκρέμισε μιά χώρα και ανέθεσε την «ανοικοδόμηση» της, σε ξένους εργολάβους, χωρίς να γνωρίζει τους νέους πολεοδομικούς όρους.
Αναμφίβολα τα τελευταία 24ωρα ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να διαγράψει χρέος μεταθέτοντας το κύριο βάρος του «κανονιού» στις δικές της τράπεζες και ταυτοχρόνως δεν θα καταφέρει να βγεί στις αγορές πριν την παρέλευση μιας δεκαετίας! Το όφελος αυτής της «ελάφρυνσης»; Να ξαναφέρουμε το δημόσιο χρέος, έπειτα από την δεκαετία αποκλεισμού, στα επίπεδα του…2009! Εκεί ακριβώς που το παρέλαβε ο εθνοσωτήρας «Γιωργάκης»!

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο το Οικονομικό


     Οι σημερινές λαϊκές αντιδράσεις που οδήγησαν στη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και δημιούργησαν έκρυθμες καταστάσεις σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας καταδεικνύουν το βασικό πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.
     Tο βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι πολίτες, ή έστω μια μεγάλη πλειοψηφία τους, έχουν διαγράψει το πολιτικό προσωπικό της χώρας που κυβερνά τον τόπο ,αλλά και ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος που βρίσκεται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια.. Δεν το εμπιστεύονται. Τους θεωρούν κλέφτες, προδότες, ανίκανους.
     Προφανώς η οικονομία είναι το βασικό κλειδί για την ύπαρξη ενός κράτους. Όμως εάν δεν υπάρχει κράτος και έχουν επικρατήσει η αναρχία και τα λαϊκά δικαστήρια τότε δεν μπορεί να υπάρξει κανένα μέλλον 
      Αρα, η βασική προτεραιότητα του πολιτικού μας κόσμου πρέπει να είναι η αυτοκάθαρσή του και η επανάκτηση της στοιχειώδους εμπιστοσύνης των πολιτών. Είναι ένα εγχείρημα εξίσου δύσκολο αν όχι δυσκολότερο από την οικονομική ανάταξη της χώρας.
     Είναι ένα εθνικό στοίχημα. Το μεγαλύτερο από όλα τα στοιχήματα.
     Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε οριστικά.
   

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Πρόσκληση σε ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ        Λαμία  24 – 10 - 2011
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ    Αρ.Πρ. :  140
Πλατεία Διάκου 1
Τηλ. 2231028897-Fax 2231028807
ΤΚ 35100  Λαμία    ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Email : 
elmelami@otenet.gr
 elnefth@gmail.com
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Συνάδελφοι
Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καλεί τα μέλη της που είναι ταμειακά τακτοποιημένα καθώς και όσους συναδέλφους επιθυμούν να γίνουν μέλη (προϋπόθεση: οικονομική τακτοποίηση) να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ .

Την ΠΕΜΠΤΗ   10 – 11 - 2011  και ώρα  9.30 π. μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, Διάκου 1  Λαμία.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη ώστε να συζητήσουμε τα αιτήματα και το πρόγραμμα δράσης για τον επόμενο χρόνο.
Συνάδελφοι
Η μαζική συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές θα συμβάλλει στην δημιουργία νέου κλίματος και μιας άλλης δυναμικής για την αντιμετώπιση της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε.
Κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι την Πέμπτη 3 – 11 - 2011 και ώρα 21.00.


Η εγκύκλιος για τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων , τα μισθολογικά και βαθμολογικά κλιμάκια


Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίζει τον τρόπο ένταξης των δημοσίων υπαλλήλων στο νέο σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης. Ποια προϋπηρεσία αναγνωρίζεται

Στην έκδοση διαπιστωτικών πράξεων για την κατάταξη των υπαλλήλων στο νέο βαθμολόγιο θα προχωρήσουν άμεσα οι διευθύνσεις διοικητικού-προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να προσδιοριστούν οι βασικοί μισθοί σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην εγκύκλιο που έχει ήδη ετοιμάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία ερμηνεύει τις διατάξεις που αφορούν το νέο βαθμολόγιο- μισθολόγιο, προβλέπεται ότι η κατάταξη των υπαλλήλων θα γίνει με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που έχει αναγνωριστεί μέχρι τις 31-10-2011

Το σύστημα γκρεμίζεται, αλλά δεν πρέπει να μας παρασύρει στον χαμό!


Σήμερα 28η Οκτωβρίου του 2011, ημέρα μνήμης και εθνικής ανάτασης ενός υπερήφανου λαού, Έλληνες πολίτες με οργή και αγανάκτηση ματαίωσαν την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπέστη ταπεινωτική υποδοχή. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει , αφού πλήθος κόσμου τον αποδοκίμασε και μαζί με αυτόν αποδοκίμασε την κυβερνητική πολιτική.

Θέλουμε εθνική ενότητα, ή πόλωση που εξυπηρετεί μόνο την κυβέρνηση;


Όσα έγιναν σήμερα σε παρελάσεις σε όλη την χώρα επιβεβαιώνουν ότι η παρουσία οποιουδήποτε πολιτικού σε δημόσια συγκέντρωση προκαλεί πλέον απίστευτες αντιδράσεις.
Από το κύμα της αγανάκτησης δεν ξέφυγε και ο κ. Παπούλιας, τον οποίο, καλώς η κακώς,  πολλοί ταυτίζουν πλέον με την κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και ισχυροί συμβολισμοί που δεν μπορούν να αγνοηθούν από κανένα. Παρά τις απαράδεκτες ύβρεις προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα αρχικά επεισόδια διάφορων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ “αγανακτισμένων” και …οπαδών του Ηρακλή, τελικά η παρέλαση έγινε ενώπιον του λαού.

Όταν ο ΠτΔ αποχωρεί έπειτα από αντίδραση του λαού, το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει..


Όταν ο αρχηγός του πολιτικού συστήματος (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), ίσταται απέναντι στο λαό, δεν γίνεται αποδεκτός από το λαό και αναγκάζεται για οποιονδήποτε λόγο να αποχωρήσει, τότε αυτό το πολιτικό σύστημα έχει πάψει πλέον de facto να υφίσταται. Έχει απλά καταρρεύσει. Δεν γίνεται να το εξηγήσουμε πιο απλά. Η τροπή σε φυγή, του ανωτάτου άρχοντος,....
του αρχηγού της εκτελεστικής εξουσίας, του αρχηγού του κράτους, του εγγυητή του πολιτεύματος, έπειτα από σφοδρές λαϊκές αποδοκιμασίες, δεν επιτρέπουν πλέον σε κανέναν μας να σφυρίζει αδιάφορα και να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι συνέβη..

Στην αναμπουμπούλα ο "επίτιμος" χαίρεται

Εδώ  ο κόσμος καίγεται και ο "επίτιμος" βγήκε στο Βήμα 99,5 για να υποστηρίξει πως με το "κούρεμα" δεν τίθεται θέμα περιορισμού της εθνικής ανεξαρτησίας και πως η χώρα χρειάζεται...
κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με επικεφαλής ένα πρόσωπο "όπως ήταν ο Ζολώτας το 1990". Μόνο που δεν μας είπε αν σε αυτήν την κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχει και το βλαστάρι του η Ντόρα. Όσον αφορά τα απόνερα της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου ο Κώστας Μητσοτάκης σημείωσε ότι η συμμετοχή στην ΕΕ -ήδη από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ- εμπεριέχει και παραχώρηση -σε ένα βαθμό- των αποφάσεων στην Ευρώπη. Όπως είπε, "πρέπει να αποφασίσουμε πού θέλουμε να ανήκουμε" και υπογράμμισε ότι η νέα συμφωνία "θα ήταν καλύτερο να ψηφιστεί από περισσότερους από 151

Κρύβονται οι βουλευτές του Πασόκ στην Φθιώτιδα


Παρέλαση παρωδία αλλα και ευτελισμός για τους πασόκους πολιτικούς παράγοντες του Νομού καταγράφτηκε σήμερα.
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  έσπευσαν να ….κρυφτούν αφού κανένας τους δεν τόλμησε να παραστεί στην κεντρική παρέλαση της Πλ. Ελευθερίας.Μοναδικός από τους βουλευτές ήταν ο  βουλευτής της Ν.Δ. Χ. Σταΐκούρας.
Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν νωρίς όταν έγινε η κατάθεση των στεφανιών. οι διαμαρτυρόμενοι πλησίασαν  αρκετά κοντά τους επισήμους και τους ….έψαλλαν γαλλικά!

Το ιστορικό των επεισοδιακών παρελάσεων σε όλη την χώρα


Διαδηλωτές από τις δύο πλευρές της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, έκαναν ξαφνικά κατάληψη του οδοστρώματος αμέσως μόλις έφτασε στην εξέδρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις 11πμ.μ.
Οι διαδηλωτές είχαν πάρει θέση από νωρίς στην άκρη του δρόμου με ξεχωριστά μπλοκ. Ανατολικά από την εξέδρα βρίσκονταν μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, εκπαιδευτικοί, «αγανακτισμένοι», μέλη σωματείων και άλλοι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης

ΟΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟΥ "ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ρεπορτάζ : Σωτήρης Νίκας
(από την Καθημερινή)
Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωζώνης για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας και το «κούρεμα» 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες, οι αγορές αντέδρασαν θετικά, αλλά ταυτόχρονα προέκυψαν πολλές...

Οι Έλληνες διαννοούμενοι τότε…Τώρα;

Λίγες μέρες μετά την έκρηξη του ελληνοϊταλικού πολέμου μερικοί Έλληνες διανοούμενοι υπέγραψαν την ακόλουθη διαμαρτυρία η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Νέα Ελλάς» στις 10 Νοεμβρίου 1940:

««Είναι δύο εβδομάδες τώρα, που ένα τελεσίγραφο μοναδικό στα διπλωματικά χρονικά των Αθηνών για το περιεχόμενον, την ώρα και τον τρόπο που το παρουσίασεν η Ιταλία κάλεσε την Ελλάδα να της παραδώση τα εδάφη της, να αρνηθή την ελευθερία της και να κατασπιλώση την τιμήν της. Οι Έλληνες δώσαμε στην ιταμή αυτή αξίωση της φασιστικής βίας, την απάντησι που επέβαλαν τριών χιλιάδων ετών παραδόσεις, χαραγμένες βαθιά στην ψυχή μας, αλλά και γραμμένες στην τελευταία γωνιά της ιερής γης, με το αίμα των μεγαλυτέρων ηρώων της ανθρώπινης ιστορίας.

Σαμαράς: να μην μπερδεύουμε τα εθνικά μας σύμβολα με την καταστροφική κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα:
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε.
Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας.
Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική.
Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους».

Αποχώρησε από την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας !!!

Πλήθος διαδηλωτών έχει εισέλθει στο χώρο της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπούλιας αποχώρησε οργισμένος  από το χώρο της παρέλασης όταν άκουσε συνθήματα να τον αποκαλούν προδότη !!!.  «Λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν την πόλη, είναι μία ιστορική μέρα που ανήκει σε όλους του Έλληνες και όχι σε αυτούς (τους διαδηλωτές)… Ήρθα να τιμήσω την πόλη, είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια υβριστικά συνθήματα… είναι ντροπή να με λένε προδότη, όταν εγώ πολέμησα για την πατρίδα από τα 15», σχολίασε ο κ. Παπούλιας.
Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στο σημείο προσπαθώντας να απωθήσουν τους διαδηλωτές, αλλά η παρέλαση μάλλον ματαιώνεται.
Ο υπουργός Άμυνας κατευθύνθηκε νωρίτερα στις αστυνομικές αρχές της πόλης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα. «Ξεφτυλιζόμαστε διεθνώς, κάντε κάτι» είπε.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, ενώ η πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, κάγκελα και αστυνομικές κλούβες. Αρκετοί μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι δεξιά όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ και η μπάντα του Δήμου Αθηναίων φόραγε μαύρα περιβραχιόνια.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο τύπος των ήλων


Τι να προτείνει ο Γ. Παπανδρέου και τι να ζητήσει; Τώρα δεν του δίνει κανείς σημασία. Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει, το ίδιο είναι... Τότε που μπορούσε να στριμώξει τους Γερμανογάλλους στη γωνία και να πετύχει μιά σωτήρια συμφωνία για τη χώρα, δεν το έκανε. Μπορούσε; Ασφαλώς!

Μπορούσε να παίξει το χαρτί της ελληνικής χρεωκοπίας και να κερδίσει. Να ζητήσει δάνειο με λογικό επιτόκιο -και όχι το εξοντωτικό του Μνημονίου- και να προτείνει επιμήκυνση για την αποπληρωμή τού τότε υφισταμένου χρέους. Και αν αντιμετώπιζε το επιτιμητικό βλέμμα της Μέρκελ και του Σαρκοζί, θα μπορούσε να τους πει ευθέως: «Η χώρα μου θα χρεωκοπήσει, αλλά θα σας πάρει όλους μαζί της. Το ξέρετε ότι ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδος θα διαλύσει τη ζώνη του ευρώ. Διαλέξτε»... Αυτό δεν θα ήταν η ψεύτικη μαγκιά ενός «μικρού» που τολμάει και απειλεί τους «μεγάλους», ούτε το θράσος μιάς «ένοχης» χώρας που ζητάει τα ρέστα, αλλά η μόνη ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση για να μη βυθιστεί η Ελλάδα στην άβυσσο. Και για να μην ταλανίζεται η Ευρώπη από τον πυρετό της...

Η συμφωνία αυξάνει το χρέος αντί να το μειώνει;

Παράδοση άνευ όρων;



Δεδομένου ότι κανείς δε γνωρίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες που συνοδεύουν αυτή τη ‘’μη συμφωνία’’, όπως θα λέγαμε στη γλώσσα ΠΑΣΟΚ, καταθέτουμε λίγους ψύχραιμους προβληματισμούς ως τροφή για σκέψη:
1. Κανένας φυσικά δε δικαιούται να πανηγυρίζει ή να ομιλεί περί ελάφρυνσης του βάρους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ανάληψη νέων βαρών, είτε μέσω της μόνιμης εποπτείας που συνοδεύει τη συμφωνία, είτε μέσω του νέου δανείου, το οποίο τυγχάνει μεγαλύτερο από την ‘’ελάφρυνση’’ (130 δις)!......

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν είναι «παρίας» – έχουμε το τσαγανό να εγγυηθούμε το μέλλον


Να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία
Η κυβέρνηση χωρίς ίχνος ντροπής τολμά και πανηγυρίζει πως, σε εννιά χρόνια από σήμερα, το 2020, θα μας έχει φτάσει… και πάλι στο 2009! Κι ενώ θα έχει εκποιηθεί μεγάλο μέρος της  δημόσιας περιουσίας.
Η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να λέει “όχι” στο λάθος,
Η Ελλάδα δεν είναι «παρίας» στην Ευρώπη. Έχουμε δυνατότητες – και κυρίως ατσαλένια θέληση, το τσαγανό, να ορίσουμε τις τύχες μας και να εγγυηθούμε το μέλλον.

Κατάντια! Πανηγυρίζουν την επίσημη χρεοκοπία της χώρας!...

Από το πακέτο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ύψους 106 δισ. ευρώ και την συμμετοχή των εκτός ευρωζώνης επενδυτών στο σχέδιο μόχλευσης του EFSF θα κριθεί τους επόμενους μήνες η αποτελεσματικότητα των αποφάσεων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στην εκτίμηση αυτή συγκλίνουν οιπρώτες αξιολογήσεις των αποφάσεων που ολοκληρώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα, μαζί με την αύξηση στο 50% του haircut των ελληνικών ομολόγων.

Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι το πως θα αντιδράσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στην απόφαση για ενίσχυση του συντελεστή κεφαλαιακής επάρκειας στο 9% μέχρι τα μέσα του 2012.