Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα Σαμαρά στην κοινωνία και την Τρόικα





Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Φτώχεια, φτώχεια και…φτώχεια…


…αλλά πουθενά φως δεν «βλέπει» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης…στο μέλλον. Χωρίς «μέσα» να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, απλά δημοσιοποίησε τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας .
Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή,
Το 19,7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας απειλείται από φτώχεια. Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας είναι υψηλότερο στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, 20,2% και 19,1% αντίστοιχα.
Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23,7% και είναι υψηλότερος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,4%.
Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας των ανέργων ανέρχεται σε 38,1%.

Στη Βουλή η μήνυση του γιατρού κατά των πολιτικών που υπέγραψαν το Μνημόνιο!

Δικαιωμένος δηλώνει ο χειρουργός- ογκολόγος Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για Εσχάτη Προδοσία κατά των βουλευτώνπου υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της Τρόικα και ζητά την ποινική τους δίωξη, καθώς, όπως ισχυρίζεται, κατηγορούνται για εκούσια παράδοση και απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας.
Η μήνυσή του διαβιβάστηκε στις 20-09-2011 στη Βουλή με το αρ.πρωτ.3088/20-09-2011 διαβιβαστικό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κατσηρώδη, σύμφωνα με το άρθρο 86 Συντ. και τον Ν.3126/2003 «περί ευθύνης υπουργών».

Έκπληξη προκάλεσε η κίνηση αυτή των λειτουργών της δικαιοσύνης να διαβιβάσουν στη Βουλή τη συγκεκριμένη μήνυση, αναγνωρίζοντας ότι ενδέχεται να υποκρύπτεται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης
Με δεδομένο το ρεπορτάζ του zougla.grβάση του οποίου ο "πράσινος" πρώην συνδικαλιστής Γιάννης Μίχας, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ρωτάμε τον πρωθυπουργό
Γιώργο Παπανδρέου : Πότε θα ζητήσει την παραίτηση του από την θέση του προέδρου του ΕΦΕΤ, με δεδομένο ότι πέρασαν 24 ώρες από την ποινική δίωξη και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα των 29 κατηγορουμένων για κακουργήματα μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Μίχας; Θα επανέλθουμε...

ΣΤΑ "ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ" ΚΡΕΜΑΕΙ Η ΜΙΛΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η κυρία Αποστολάκη μέσα από το blog που διαθέτει τα έριξε χοντρά στην κυβέρνηση αλλά και στον Γιώργο Παπανδρεου προφανώς προς ανάμνηση των ημερών που υπήρξε υπουργός. Σας παραθέτουμε... το σχετικό απόσπασμα:


«Το γεγονός ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 δεν προχωρήσαμε στις αναγκαίες και χρήσιμες για το δημόσιο συμφέρον αποκρατικοποιήσεις καθώς και στην αναγκαία και χρήσιμη για το τόπο αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν οφείλεται στην ανυπαρξία συναίνεσης.  Οι καθυστερήσεις μας στις συγχωνεύσεις φορέων, στην επεξεργασία και υλοποίηση πολιτικών για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα βαραίνουν αποκλειστικά εμάς.....

Γερμανός τοποτηρητής θα κόβει και θα ράβει θέσεις στο Δημόσιο



- Η εμπλοκή στην εφεδρεία φέρνει απολύσεις μέσα στο 2011
- Μειώσεις προσωπικού σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ως το 2014
- Ποιοι κινδυνεύουν με απόλυση και ποιοι με εφεδρεία
- Το απόγευμα νέα συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας

Μόνο δυο ερωτήσεις είχαν να κάνουν χθες οι τροϊκανοί στον Ε. Βενιζέλο, ως προς την μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Πόσοι και πότε θα φύγουν.

Η απάντηση που περίμεναν δεν ήρθε. Η εφεδρεία έχει μπλοκάρει σε νομικά κολλήματα, ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει καν τις λίστες κλπ

Έτσι ήρθε το τελεσίγραφο. Η συμφωνία (ήταν μεταξύ των όρων για επιστροφή της τρόϊκας στην Αθήνα) για 30.000 λιγότερους υπαλλήλους ως το τέλος του '11.......

"Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός-χρέους του 20ου αιώνα""!Γερμανός Καθηγητής στο Spiegel!

Το Der Spiegel μας έχει συνηθίσει σε πολύ αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Δεν ξέρουμε τι …κρίση έπιασε τους Γερμανούς, αλλά η συνέντευξη του  Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) που δημοσιεύει είναι εκπληκτική και πρέπει να τη διαβάσουν πολύ προσεκτικά η Μέρκελ,ο Σόϊμπλε κι όλοι όσοι έχουν κάνει πειραματόζωο την Ελλάδα!
Ο καθηγητής σε γενικές γραμμές:

•Χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά των Γερμανών που συνοψίζεται στο “λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε”.

•Θυμίζει τις μεγάλες χρεοκοπίες της Γερμανίας και υπενθυμίζει ότι το οικονομικό της θαύμα το οφείλει στις ΗΠΑ!

Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς,λέει και αφήνει ξερούς τους Γερμανούς!

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

Ο Σαμαράς, οι «φρουροί της Πομπηίας» και το τρένο της Ιστορίας


Ζούμε το τέλος της Πομπηίας.
Ζούμε το τέλος ενός καθεστώτος, όπως αυτό της Ρουμανίας, όπου ο λαός πήρε την εξουσία στα χέρια του, αποκαθηλώνοντας με τον πιο βίαιο τρόπο τον Τσαουσέσκου και το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που τον περιέβαλε.
Ζούμε το τέλος ενός συστήματος εξουσίας που στηρίχθηκε από διαπλεκόμενους επιχειρηματίες των media, που ανεβοκατέβαζαν σαν υπαλλήλους τους πολιτικούς ανάλογα με τη χρησιμότητά τους.
Ζούμε το τέλος του συστήματος εξουσίας που τάισε αφειδώς μέσω εταιριών δημοσίων σχέσεων και μέσω κρατικών, τραπεζικών ή επιχειρηματικών γραφείων Τύπου κατευθυνόμενους δημοσιογράφους.  Που άλλαζαν «πολιτικό δέρμα» μέσα σε μια νύχτα και που έδιναν «αναφορά» για τα ρεπορτάζ τους,  πριν αυτά δημοσιευτούν, σε ξένες πρεσβείες!!!!

Η Τρόικα ετοιμάζεται να αναλάβει και την … Δικαιοσύνη


Mακρυά από την Δικαιοσύνη
 Συνάντηση στο πρωτοδικείο Αθηνών με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι της Τρόικας προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία του ελληνικού δικαστικού συστήματος και τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων.
Δεν διανοούμαι να το πιστέψω ό,τι συνέβη….
Λυπούμαι ειλικρινώς,  αν οι Ελληνες Δικαστές δέχθηκαν να….

Κρατήστε τους μισθούς και δώστε τους αστυνομικούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Παρακολουθώ αυτές τις μέρες το νέο κεφάλαιο του έπους «Θα σας σώσουμε δωρεάν» και πραγματικά αισθάνομαι δυσφορία.

Δυσφορία για τον λαϊκισμό, για το όψιμο πνεύμα οικονομίας, για την εκ των υστέρων απόπειρα εξιλέωσης, για απανωτές δηλώσεις παραίτησης από «προνόμια», για μια εξόφθαλμη προσπάθεια προσωπικής και κομματικής διάσωσης.

Δυσφορία για τα εγκωμιαστικά σχόλια και την αυτάρεσκη αποδοχή τους, με ταπεινές εκφράσεις του τύπου «μα το έχουμε πει από καιρό».

Ο ένας δεν δέχθηκε ποτέ τα προνόμια που του εξασφαλίζει η βουλευτική του έδρα, ο άλλος είναι καινούργιος και έτσι τα βρήκε, ο τρίτος παραδίδει το βουλευτικό αυτοκίνητο, το παράδειγμά του ακολουθούν και οι τέταρτοι, οι πέμπτοι παραιτούνται από τις αμοιβές για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, οι έκτοι και οι έβδομοι θυμήθηκαν τις κρατικές επιδοτήσεις προς τα κόμματα, προτείνοντας το τάδε ή το δείνα με καθυστέρηση μερικών... δεκαετιών. 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οι θέσεις της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, κατάργηση χαρατσιού ακινήτων, «κούρεμα» και «ελεγχόμενη χρεοκοπία».


Η πολιτική στάση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει πάντοτε υπεύθυνη και ξεκάθαρη. Απέναντι στην αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική απαντά με συγκεκριμένες προτάσεις, επεξεργασμένες και στοχευμένες, τις οποίες υποστηρίζει με επιμονή και σταθερότητα.
Στο παρόν σημείωμα περιλαμβάνονται οι θέσεις του κόμματος για καίρια ζητήματα της επικαιρότητας: την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, τοφόρο για τα ακίνητα, το λεγόμενο «κούρεμα» και τέλος το στόχο της αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές.

Γιατί έχασαν 740 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του ΟΤΕ;


Την  Τρίτη από τη στήλη του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης έγραφε τα εξής:
 Την περασμένη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ρόμπερτ Τράα διηγήθηκε σε ένα συνέδριο μια καταπληκτική ιστορία - η οποία (να σημειώσω) δεν διαψεύστηκε από την κυβέρνηση…
Πέρυσι την άνοιξη, κατά την πρώτη επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα, συμβούλευσαν τους δικούς μας να πουλήσουν το 10% της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ για το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κάνει μια επωφελή συμφωνία.
Αν το πουλούσαν τότε, θα έπαιρναν 740 εκατομμύρια ευρώ.
Κάποιος ηλίθιος ή άσχετος ή κουτοπόνηρος κυβερνητικός παράγοντας πέταξε τη συμβουλή στο καλάθι. 
Θυμήθηκε ίσως ότι προεκλογικά, τότε που φώναζαν «λεφτά υπάρχουν!», το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν να ξαναπάρει τον ΟΤΕ από τους Γερμανούς, αφού πρώτα θα έδιωχνε και τους Κινέζους από τον Πειραιά.

ΟΛΜΕ: Καταγγελία ττων κρουσμάτων αυθαιρεσίας ορισμένων διευθυντών και "αγανακτησμένων γονέων" εναντίον των μαθτών που αγωνίζονται

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr     Αθήνα, 29/9/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα κρούσματα αυθαιρεσίας από ορισμένους Διευθυντές Σχολείων, Υποδιευθυντές και «αγανακτισμένους» γονείς, που σε συνεργασία προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες εναντίον μαθητών, οι οποίοι συμμετέχουν στις καταλήψεις Γυμνασίων και Λυκείων.
 Συγκεκριμένα, Υποδιευθυντής Λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας. Σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη, που κρατούσε, μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει. Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο......

Εφεδρεία χωρίς καμια απόλυση στο Δημόσιο προτείνει η ΝΔ




Mείωση του προσωπικού του δημοσίου τομέα και οικονομικά οφέλη, χωρίς να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι περιλαμβάνει  η  πρότασή της Νεας Δημοκρατίας  για την εργασιακή εφεδρεία που παρουσίασε ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος  Χρύσανθος Λαζαρίδης
Μάλιστα ο κ. Λαζαρίδης είπε  ότι ο συνδυασμός της εφεδρείας με το πάγωμα των προσλήψεων θα αποφέρει περισσότερα από 11 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, σε σύγκριση με την πρόταση της κυβέρνησης, που θα μειώσει το έλλειμμα μόλις κατά 9 δισ. ευρώ με χιλιάδες απολύσεις.Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο κ. Λαζαρίδης καταλόγισαν στην κυβέρνηση ότι πρώτα απέρριψε την πρότασή τους και στη συνέχεια την κακοποίησε και από ένα θεσμό για την αποφυγή των απολύσεων, την μετέτρεψε σε προθάλαμο των απολύσεων.

Η πρόταση της ΝΔ προβλέπει:

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ!...


Ο ΒΕΡΓΙΤΣΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ EMAIL ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙ
Για γέλια η κατάσταση με το Μπένι. Δεν μπορεί να μαζέψει το πολιτικό γραφείο και τους συνεργάτες του και θα μαζέψει το δημοσιονομικό χάος; Πριν από λίγο παραιτήθηκε ο επί χρόνια συνεργάτης τουΒεργίτσης, καθώς έστειλε στους διαπιστευμένους... 







Κίνημα "δεν πληρώνω" στο ΠΑΣΟΚ...

Μετά τον Θ. Πάγκαλο που όπως δήλωσε δεν έχει να πληρώσει το φόρο για τα ακίνητα, κι ας τον συλλάβει ο Βενιζέλος, και ο ... Γιώργος Παναγιωτακόπουλος αρνείται να πληρώσει. Συγκεκριμένα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο φόρος αυτός είναι αυθαίρετος και άδικος.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παναγιωτακόπολου:
«Υπάρχει κοινός νους;
Σκέφτεται κανείς σ’ αυτή την κυβέρνηση;
Σκέφτομαι σοβαρά αν θα πληρώσω το χαράτσι για τα ακίνητα.
Προβληματίζομαι αν θα δεχτώ μια αυθαίρετη και άδικη πράξη ενός πανικοβλημένου οικονομικού επιτελείου, που λειτουργεί άδικα, χωρίς μελέτη, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία ευαισθησία απέναντι σε εκατομμύρια συμπολίτες μου.
Σκέφτομαι ότι για ένα σπίτι που το απέκτησα νόμιμα, πληρώνοντας τους φόρους που μου αναλογούσαν, θα πρέπει να τιμωρηθώ, θα πρέπει να πληρώνω και ενοίκιο για το ίδιο μου το σπίτι στο κράτος!
Γιατί;......

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να επιστρέψουν στα μαθήματα οι μαθητές

Η δήλωση του τομεάρχη παιδείας της ΝΔ , έχει ως εξής:


Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία χωρίς τα απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, χωρίς βιβλία, χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά με φωτοτυπίες, σημειώσεις, dvd και χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, εξαιτίας της μη έγκαιρης προετοιμασίας και έλλειψης οργάνωσης και σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας.
Την πρωτοφανή στα χρονικά αυτή εικόνα ήρθαν να συμπληρώσουν οι καταλήψεις, τα κλειστά σχολεία, αλλά και περιστατικά ακραίας καταστροφικής μανίας, με θύματα τα δημόσια κτιριακά συγκροτήματα, όπου εκτυλίσσονται  συνθήκες πρωτόγνωρης βαρβαρότητας, όχι από μαθητές, αλλά από εξωσχολικούς και κουκουλοφόρους. Εικόνες που δεν τιμούν  την ιστορία μας, την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας και μας γυρίζουν πίσω στο παρελθόν, αλλοιώνουν την αγωνιστική και διεκδικητική διάθεση των μαθητών που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και προκαλούν δυσάρεστη έκπληξη στο Πανελλήνιο.
Οι ζημίες που προκαλούνται στα υπό κατάληψη σχολεία  από διάφορους εξωσχολικούς, γνωστούς και αγνώστους, αποτιμούνται - τις περισσότερες φορές - σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Υπάρχουν ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως: Ποια μέτρα λαμβάνονται για την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων, προκειμένου να περιφρουρηθεί η δημόσια σχολική περιουσία;

Εύρηκαν πως θα ξεπουλήσουν τα ιμάτια της Ελλάδας

Το σχέδιο “Εύρηκα” επιβεβαιώνει ότι στόχος του Μνημονίου δεν η σωτηρία της Ελλάδας, αλλά η περιουσία της.

Ασφαλείς πηγές του Antinews μας πληροφορούν ότι αυτοκτόνησε ο Αρχιμήδης. Μόλις άκουσε ότι η περίφημη φράση του, «Εύρηκα», με την οποία ανακάλυψε τη θεωρία της άνωσης, έγινε τίτλος στο σχέδιο «σωτηρίας» της Ελλάδας, ο αρχαίος ημών πρόγονος βούτηξε στην μπανιέρα και δεν ξαναβγήκε ποτέ.
Το σχέδιο για εκποίηση της ελληνικής περιουσίας έναντι 125 δισ. ευρώ αποτελεί μεγαλύτερη ανακάλυψη κι από εκείνη του Αρχιμήδη.
Ίσως κάποιος φωστήρας στην Ευρώπη, ονόματι πιθανότατα κι αυτός Αρχι(μή)δης, σκέφτηκε ότι στην Ελλάδα ισχύει ένα άλλο ρητό του Αρχιμήδη: «μάθανε ότι π….μαστε, πλακώσανε και η γύφτοι».

ΝΔ: «Mπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση»

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για «μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού». Έφερε δε σαν χαρακτηριστικά παραδείγματα το χαράτσι στα ακίνητα, τις αποδείξεις και την εργασιακή εφεδρεία.

Σχολιάζοντας το κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «διαφωνούν, συγκρούονται, αλληλοϋπονομεύονται ενώ οι αντιπρόεδροι αλληλοϋποβλέπονται».

Έφερε ως παράδειγμα τις χθεσινές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου και τα όσα είπε για το χαράτσι στα ακίνητα.

«Ο κ. Πάγκαλος ουσιαστικά δήλωσε ότι προσχωρεί στο κίνημα 'δεν πληρώνω'» και προκάλεσε τον κ. Βενιζέλο αν δεν καταβάλλει το χαράτσι στα ακίνητα να τον συλλάβει και να τον πάει φυλακή.

«
Ήταν μία σύγκρουση καπετάνιων στο μπουλούκι των ατάκτων, ήταν υποκίνηση ανταρσίας ή ήταν ειρωνεία στους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά;» αναρωτήθηκε......

Μπάχαλο η Παιδεία

Μπάχαλο έχει γίνει η Παιδεία, ένα μήνα αφ’ ότου ξεκίνησε επίσημα η σχολική χρονιά και μόλις 20 ημέρες από το πρώτο κουδούνι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν έφταναν οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια για τις οποίες έχει χαθεί η εξεταστική περίοδος και κινδυνεύει να χαθεί και το εξάμηνο, το νέο «φρούτο» λέγεται μαθητικές καταλήψεις.
Φυσικά στα περισσότερα σχολεία η κατάσταση είναι δραματική λόγω έλλειψης κονδυλίων. Και με τον ερχομό του χειμώνα θα χειροτερέψουν τα πράγματα καθώς κάποιοι διευθυντές δε θα έχουν να βάλουν πετρέλαιο.

Τσίπρας: Θύμα της της μνημονιακής λαίλαπας τα σχολεία


Η κυβέρνηση Παπανδρέου όφειλε να αφήσει τον πιο ευαίσθητο κοινωνικό τομέα, τα σχολειά μας, έξω απ΄ αυτή τη λαίλαπα τη μνημονιακή. Έπραξε το αντίθετο. Ήταν ο πρώτος στόχος, το πρώτο θύμα της μνημονιακής πολιτικής. Τα σχολειά μας διαλύονται, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης γιατί οικογένειες δύο εκπαιδευτικών έχουν χάσει σχεδόν πέντε μισθούς και τις επιπτώσεις τις πληρώνει άμεσα η λαϊκή οικογένεια.", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.
"Σχολείο δίχως βιβλία, δίχως στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή, δίχως στοιχειώδεις δαπάνες για καθαριότητα και υγιεινή, δίχως εκπαιδευτικούς και με στοιβαγμένους μαθητές ανά 30 στις τάξεις, δεν μπορεί να είναι σχολείο. Και εκπαίδευση με εξαθλιωμένους, πεινασμένους εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να είναι εκπαίδευση", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος δήλωσε: "Ενημερώσαμε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα όρια της πείνας.

ΠΑΣΟΚ και διαπλοκή τρέμουν το Plan B του Σαμαρά


Τον τελευταίο καιρό το antinews έχει παρουσιάσει αρκετά άρθρα αναγνωρισμένων οικονομολόγων και οικονομικών αναλυτών, μέσω των οποίων αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα οικονομικό αδιέξοδο το οποίο την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια θα έλεγε κανείς, στην χρεοκοπία.  Για παράδειγμα, σε χθεσινή μας ανάρτηση με τίτλο «Τρενάρουν την χρεοκοπία για να σώσουν τις τράπεζες», ο καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του  Harvard, Martin Feldstein, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Ψάχνουν για “συγκυβέρνηση”, ή για κορόιδα;


Η συζήτηση για το «τι θα κάνει η ΝΔ» αποκάλυψε τη διάχυτη αγωνία των πολιτών για την προσωπική και την εθνική προοπτική.
Η ΝΔ λειτουργεί βάσει προγραμματικών θέσεων.
Αλλά δεν βρίσκεται μόνη της στο πολιτικό σκηνικό.
Η συνολική της στάση, ως πολιτική αντίδραση στην κυβερνητική δράση υπό το πρίσμα βέβαια των πολιτικών της αρχών, επηρεάζεται από τις εκάστοτε, επιμέρους επιλογές της κυβέρνησης και το πνεύμα με το οποίο εκείνη πολιτεύεται.
Στη λήψη αποφάσεων δράσης, είτε από τους ψηφοφόρους είτε από τα κομματικά στελέχη,οφείλει να είναι διαρκώς ξεκάθαρος ο χαρακτήρας και οι επιδιώξεις του πολιτικού αντιπάλου......

Οι «τελευταίες ευκαιρίες» πριν από το Ειδικό Δικαστήριο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Αν δεν πρόκειται για πολιτικό καιροσκοπισμό, τότε πρόκειται για βαριάς μορφής σχιζοφρένεια.

Αν δεν έχουμε να κάνουμε με διχασμένες προσωπικότητες, τότε μιλάμε για πολιτικό αμοραλισμό.

Αν δεν πρόκειται για βαριά ανεπάρκεια, τότε έχουμε να κάνουμε με απόλυτη έλλειψη πολιτικού φιλότιμου.

Οι βουλευτές που επιμένουν να ψηφίζουν ό,τι βλέπουν μπροστά τους, είτε επειδή φοβούνται για την καρέκλα τους, είτε επειδή έχουν αρκούντως τρομοκρατηθεί από τον κ. Βενιζέλο, είτε επειδή έχουν πιστέψει πως πράττουν το καθήκον τους, είτε επειδή το βλέπουν ως μια «τελευταία ευκαιρία» εκ μέρους τους προς την κυβέρνηση, οφείλουν να επισκεφθούν τάχιστα έναν ψυχίατρο.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδού η καλύτερη πρόταση για τις αποδείξεις


Αφού ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνησή του κατεβάζουν  κάθε λίγες ώρες και μια πρόταση, έχουμε να υποβάλουμε κι εμείς μία για τις αποδείξεις:
Να προτείνει η κυβέρνηση και να αποφασίσει η Βουλή με την ομόφωνη ψήφο όλων των κομμάτων να τα δηλώσουμε όλα στην εφορία, στο Ε9:  Κινητά, ακίνητα, εξοχικά, αυθαίρετα, καταθέσεις, μαύρα… Όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα και όλοι: Απλοί πολίτες, πολιτικοί, βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων, πρώην και νυν πρωθυπουργοί, όλοι.
Όποιος όμως  δεν θα δηλώσει κάτι θα το χάνει και θα περιέρχεται αυτομάτως στην ιδιοκτησία του κράτους.
Επιπλέον, οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Διαδίκτυο και θα έχουμε όλοι το δικαίωμα του ελέγχου και της διασταύρωσης.
Ιδού η Ρόδος που λέει το ρητό ιδού και το πήδημα, λοιπόν.
 Π. Χρυσομάλλης , χειρούργος, Καλαμάτα

Τα πάντα γίνονται στο ποδάρι και στου κασίδη το κεφάλι


Τέσσερις φορές μέσα σε λίγες ώρες εξέδωσε ο κ. Βενιζέλος διευκρινιστικές οδηγίες για το μέτρο των αποδείξεων που εξήγγειλε χθες ο ίδιος, αποδεικνύοντας ότι τα πάντα γίνονται στο ποδάρι και στου κασίδη το κεφάλι.
Προς το παρόν, και μέχρι να αλλάξει πάλι γνώμη κάποιος φιρφιρίκος του υπουργείου Οικονομικών αποφασίστηκε ότι για τα εισοδήματα του 2011 θα ισχύσει ότι ξέραμε μέχρι τώρα. Δηλαδή το ποσοστό των αποδείξεων ως προς το δηλωθέν εισόδημα θα παραμείνει 25%, με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ. Και πρέπει να το συγκεντρώσουμε αυτό το ποσό για να πιάσουμε το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.
Οι αλλαγές στο ποσοστό των αποδείξεων επί του διαθέσιμου εισοδήματος που θα πρέπει να υποβάλλονται στην εφορία θα ισχύσει από τα εισοδήματα του 2012, και βλέπουμε διότι με την απίστευτη προχειρότητα που δουλεύουν αυτοί πολύ δύσκολο να συντάξουν ένα σωστό φορολογικό νομοσχέδιο

Ο βουλευτής φταίει και παραφταίει

Γράφει η Χριστίνα Κοραή

«Το καθήκον είναι ανώτερο απ’ όλα. Κανένας υπολογισμός, κανένας φόβος, καμιά ικανότητα, καμιά επιθυμία δεν μπορεί να υπερισχύσει απ’ αυτό.»
Aνρί Λακορντέρ
Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό της έλλειψης εσωκομματικής συνοχής που παρουσιάζει η κυβέρνηση και της κρίσης αμφισβήτησης που αντιμετωπίζει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι τα όσα διαδραματίστηκαν την τελευταία εβδομάδα:

«Οικονομική ασφυξία» Βενιζέλου στα εισοδήματα - Ποιες είναι οι νέες ρυθμίσεις

Απίστευτης έμπνευσης μέτρα της τελευταίας στιγμής από τον Ευάγγελο Βενίζελο και τουπουργείο Οικονομικών στα οποία ορίζεται ότι θα πρέπει το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται και που αποταμιεύεται θα πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους. Τα μέτρα αποτελούν μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία. Στο μεταξύ, πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννώνται από τη νέα... πρωτοβουλία Βενιζέλου με κυρίαρχο ερώτημα: Μήπως το οικονομικό επιτελείο έβαλε στο μάτι τις καταθέσεις; 
Το ερώτημα αυτό έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια σήμερα - για το αν δηλαδή η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί ακόμη και σε φορολόγηση των καταθεσεων- και αναμενεται απάντηση από τον κ. Βενιζέλο...

Φορολογική τρέλα: Πώς θα «γδέρνουν» και τους ανέργους...

Απίστευτο! Όποιος δεν μαζεύει αποδείξεις θα έχειπρόσθετο φόρο! Όποιος δεν συγκεντρώνειαποδείξεις θα τιμωρείται σκληρά! Δείτε τι μας περιμένει. 

Για όλους πλέον που έχουν εισοδήματα άνω των 350 ευρώ μπαίνει φόρος, ενώ στο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ πλέον ισχύει φορολογία 70 ΕΥΡΩ
 

ΠΡΟΣΟΧΗ στο πιο κάτω παράδειγμα.....

“Τρενάρουν την χρεοκοπία για να σώσουν τις τράπεζες”


Του Martin Feldstein*
Η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια οικονομική δίνη, από την οποία είναι ίσως αδύνατο να ξεφύγει. Κατέχει ένα μη διαχειρίσιμο δημόσιο χρέος (150% του ΑΕΠ, με αύξηση φέτος 10%), μια οικονομία η οποία καταρρέει (η φετινή μείωση του ΑΕΠ πάνω από 7%, έχει εκτοξεύσει την ανεργία στο 16%), ένα χρόνιο έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών ( σήμερα είναι 8% του ΑΕΠ). Το παραπάνω φονικό κοκτέιλ ολοκληρώνεται με τις αφερέγγυες ελληνικές τράπεζες που χάνουν συνεχώς καταθέσεις.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την άσκηση ιδιωτικού έργου δημοσίων υπαλλήλων (και εκπαιδευτικών) εκτός υπηρεσίας


ΑΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Σε σχέση με την άσκηση ιδιωτικού έργου ή εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων  (άρα και των εκπαιδευτικών), να ενημερώσετε ενυπόγραφα τους καθηγητές του σχολείου σας  και να τους επιστήσετε την προσοχή στα παρακάτω σημεία:
1. Σύμφωνα με τα άρθρα 31 και 32 του Νόμου 3528/2007 (Υ.Κ.) (τα οποία και σας κοινοποιούμε), ο υπάλληλος μόνο μετά από άδεια της υπηρεσίας μπορεί να ασκεί έργο ή εργασία με αμοιβή (εκτός υπηρεσίας).
Η χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας άσκηση εργασίας ή έργου με αμοιβή του υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας καθώς και η συμμετοχή του σε εταιρείες, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο διώκεται και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 106,107 και 109 του Ν.3528/2007 (Υ.Κ.)
2. Οι δημόσιοι εκπ/κοί  δεν επιτρέπεται να διδάσκουν σε ιδιωτικά σχολεία ή φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών , όπως επίσης απαγορεύεται η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων . Η παράβαση των παραπάνω συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.
Σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ.9, η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων:
• Επισύρει φυλάκιση μέχρι τρία (3) έτη
• Συνιστά πειθαρχικό αδίκημα για το οποίο μπορεί να επιβληθεί και η ποινή της οριστικής παύσης.
Συνημμένα σας κοινοποιούμε σχετικό υπόδειγμα αίτησης, την οποία να χρησιμοποιούν όσοι αιτούνται άδεια για άσκηση ιδιωτικού έργου.......

Ο Μισθολογικός μας Όλεθρος


Επεξεργασία-Επιμέλεια: Αργύριος Δ. Κολοκοντές
Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Φλώρινας
Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται συγκριτικά στοιχεία μισθοδοσίας μεταξύ του 2009 και του 2011, δηλαδή στοιχεία που καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα.......

Οπου δεν πίπτει εφεδρεία, πίπτει απόλυση


(enet.gr)
Τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων βλέπει τώρα η κυβέρνηση για να πιάσει το όριο των 30.000 αποχωρήσεων μέσω της εργασιακής εφεδρείας. Μετά την ασθενή αντίδραση των διοικήσεων των φορέων, αναλαμβάνουν δουλειά οι υπουργοί για να «κόψουν» εργαζομένους.
Αν από την εργασιακή εφεδρεία δεν συμπληρωθεί η λίστα με τις 30.000 αποχωρήσεις μέχρι τα τέλη του έτους, τότε σε αυτή την πρώτη φάση η κυβέρνηση θα διευρύνει τη δεξαμενή επιλογής των υποψηφίων προς εφεδρεία φτάνοντας και στο στενό δημόσιο τομέα.
Στη συνέχεια θα εξεταστούν και άλλα μέτρα, επισήμανε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας πως αν δεν πιαστεί το 10% της εργασιακής εφεδρείας «μπορεί» να γίνουν και απολύσεις τόσο στον ευρύτερο όσο και στο στενό δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο βρίσκονται κατ' αρχήν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και έπονται οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις ή τα τμήματα ή οι διευθύνσεις θα καταργηθούν.

«Εγώ ήμουν η αυγοβόλος»

Την ευθύνη για την... αυγοβολή κατά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μαν. Όθωνα, πριν από λίγες μέρες, στο Ρέθυμνο, αναλαμβάνει η ιστορικός κ. Μαρίνα Δημητριάδου,κείμενο το οποίο έχει αναρτήσει  σε blog, που δημιούργησε επί τούτου.
Η κ Δημητριάδου αναφέρει:



"Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να συνεχίσω αυτή την ιστορία αυγοβολής που έλαβε χώρα ένα κυριακάτικο πρωινό (25/9/2011) στη μαρίνα Ρεθύμνου με δράστρια εμένα και θύμα τον κ. Όθωνα, βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό του υπουργείου Δήθεν Προστασίας του Πολίτη. Αλλά φαίνεται πως τη συνεχίζει ο ίδιος ο κ. Όθωνας έχοντας υποβάλει μήνυση εναντίον μου για προσβολή της τιμής του (και επιπλέον δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εν ολίγοις επιφυλάσσεται να μου ζητήσει χρήματα στο μέλλον!!!). Προβληματίστηκα επίσης για το ύφος που θα ήθελα να έχει ένα τέτοιο κείμενο: χιουμοριστικό ή σοβαρό; Η υπόθεση έχει και τα δύο, επομένως το ίδιο θα συμβεί και στο κείμενο.

Την Κυριακή το πρωί ο κ. Όθωνας ήρθε να μας μιλήσει για την αξία του ποδηλάτου στη ζωή μας!......

Στο Βερολίνο με καθυστέρηση δύο χρόνων: Μια πολύ ύποπτη συμπεριφορά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Μετά από σκόπιμη καθυστέρηση δύο ολόκληρων χρόνων απευθύνθηκε επιτέλους ο πρωθυπουργός στους φυσικούς μας συμμάχους.

Έπρεπε να καταστραφεί η χώρα, να χρεοκοπήσει, να χάσει την αξιοπρέπειά της, να υπογράφει δηλώσεις νομιμοφροσύνης, να ματώσει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, για να στρέψει επιτέλους και αναγκασμένος από τα γεγονότα ο κ. Παπανδρέου το βλέμμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αφού προηγουμένως έκανε το παν για να συκοφαντήσει τη χώρα στα μάτια τους, αφού πέρασε τον καιρό του μιλώντας για ανομία, διαφθορά, γραφειοκρατία, αφού εν ολίγοις έκανε το παν για να αποθαρρύνει όλους αυτούς τους οποίους χθες, κατά το ετήσιο Συνέδριο των Γερμανών Βιομηχάνων, υποχρεώθηκε να εκλιπαρεί για επενδύσεις στην Ελλάδα.......

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ: Το υπ. Παιδείας υποβαθμίζει την έρευνα

Επιστολή στην υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου απέστειλε ο Σύλλογος Ερευνητών του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ με την οποία «κρούουν» των «κώδωνα» του κινδύνου ότι οι τελευταίες αποφάσεις της για δραστική μείωση των κονδυλίων και συγχωνεύσεων των Ερευνητικών Κέντρων υποβαθμίζει το δημόσιο και ακαδημαϊκό χαρακτήρα της έρευνα στην Ελλάδα . ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


esos,gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κατάρρευση του Εθνικού μας Συστήματος Έρευνας


Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για μια ακόμη φορά,  ενεργεί με προχειρότητα και σκοπιμότητες προκειμένου να προβεί στην αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, απαιτεί από τους Διευθυντές των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας να εισηγηθούν, εντός τεσσάρων  ημερών -υποσχόμενη την εξαίρεσή τους από την εργασιακή εφεδρεία- συγχωνεύσεις των Ινστιτούτων των Ευρωπαϊκών Κέντρων  τους, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός τους να μειωθεί σε τριάντα, από πενήντα πέντε που είναι σήμερα.......

Χθες άρχισε να γράφεται το τέλος του ΠΑΣΟΚ


Η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί την αρχή της πτώσης της κυβέρνησης την αρχή του τέλους του κόμματος ΠΑΣΟΚ και την αρχή της πολιτικής εξαφάνισης του αλαζόνα φορολογικού και οικονομικού εκτελεστή των Ελλήνων Ευάγγελου Βενιζέλου.
Είναι γνωστό ότι η έννοια της ιδιοκτησίας είναι ιερή για τους Έλληνες και αποτελεί πατροπαράδοτη αρχή και αξία με κόπο και μόχθο να έχει ο καθένας μας από πάνω του το κεραμίδι του.
Η αγάπη μας για το σπίτι μας η ιερότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τον δικό μας χώρο είναι από τα λίγα πράγματα τα οποία μας έχουν μεταφερθεί αναλλοίωτα από την αρχαιοελληνική μας κληρονομιά.
Δεκάδες τα τραγούδια δημοτικά λαϊκά τα οποία υμνούν το σπίτι που αποτελεί το απάγκιο το καταφύγιο του καθένα μας.

Το θέμα δεν είναι πλέον τι κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά τι θα κάνει η ΝΔ


Καταγράφεται, πλέον, από όλες τις  δημοσκοπήσεις, η πλήρης αποσυσπείρωση  του ΠΑΣΟΚ.   Η πτώση είναι ανεξέλεγκτη. Ποτέ άλλοτε το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία τριάντα χρόνια,  δεν συγκέντρωνε ποσοστά της τάξεως του 15.5%! Από τέτοιο σημείο εκκίνησης η ανάκαμψη είναι μάλλον απίθανη και καθίσταται απαγορευτική εξ αιτίας της γενικής απογοήτευσης που έχει προκαλέσει η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι δεν έχουν κατέβει στο τελευταίο σκαλί! Το “1″ μπροστά από το ποσοστό τους προκαλεί ίλιγγο!
Η πρωθυπουργική εικόνα του κ. Παπανδρέου έχει θρυμματιστεί. Η φθορά του είναι ραγδαία.......

Στο κίνημα “δεν πληρώνω” και ο … Πάγκαλος!


Με χειροπέδες ενδέχεται να δούμε τον Θ. Πάγκαλο, ο οποίος ευθαρσώς δήλωσε ότι δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα που έβαλε ο Βενιζέλος (και ψήφισε και ο ίδιος)!
Ο άλλος αντιπρόεδρος είπε (στο «Μέγκα») ότι πρέπει να πληρώσει περίπου 17.000 ευρώ για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του – τα οποία, ως γνωστόν, είτε κληρονόμησε είτε είναι της γυναίκας του, διότι εκείνος δεν αγόρασε τίποτα.
Μη έχοντας τα χρήματα αυτά ο Πάγκαλος θα επιχειρήσει να πουλήσει ένα από τα ακίνητα. Όταν όμως οι δημοσιογράφοι του έθεσαν το ερώτημα τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν μπορέσει να το πουλήσει ο αντιπρόεδρος απάντησε «ας έρθει να με συλλάβει ο Βενιζέλος».
Σχετικά με το πολιτικό μέλλον του ίδιου και της κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά η επανεκλογή του (χα χα χααααα)
Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στο ΠΑΣΟΚ